Titeket nem háborított fel ami a híradóban volt ma?
Ezért kell normális adókon nézni a híradót. Vagy újságot olvasni (nem Blikket).
Mi egy olyan csatornán nézzük, ahol főleg közéleti műsorok mennek egész nap, de ez meg már a másik véglet, másról sincs szó benne, csak a BKV, meg Tarlós, meg az IMF. És persze a mostanában már kb. naponta elhangzó mondat, miszerint "Holnaptól öt forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL." Még jó, hogy nincs kocsink.
A férjem minden alkalommal kiakad, lehet, hogy nem kéne egyáltalán tv-t néznünk.
Ez most elég OFF-ra sikeredett, elnézést. :)
én meg azon akardtam ki, de teljesen, hogy az a nő aki a wc-ben megszülte a babáját majd megfojtotta és a mélyhűtőbe dugta az
1. egy 3 hónapos csecsemővel ment a tárgyalásra!!!
2. csak 3 évet kapott mert van egy 3 hónapos csecsemője!!!
azóta se térek észhez!!! a törvény egyébként kimondja, hogy csecsemő gyilkosságért min.10 év jár, de hát legyünk elnézőek, hogy az az ártatlan kisbaba az anyjával lehessen. mert annyira jó anya lehet...
hááát, szerintem ez sokkal durvább hír volt
Én vérnyomásnövelésre jobban szeretem a kávét, mint a híradót. De lehet, hogy megint rászokom a híradóra, mert ha megnézek egyet, elmegy az étvágyam, és egy kicsit vissza kéne fognom magam zabálás terén... :)
Most végignéztem az ominózus riportot. Ezzel csak annyi a bajom, hogy megint egy felületes, szenzációhajhász történetet láttam. Nem tegnap kezdődött el ez a történet, hanem 21 évvel ezelőtt, amikor a lány szülei átszöktek (!) Magyarországra. Valószínűleg a lány 14 éves korában tévesen kapta meg a magyar személyi igazolványt, hiába született Magyarországon, jogilag nem magyar. Nem tudom, hogy most hogyan szól a jogszabály, de ennek nem ártott volna utánanéznie a riporternek: automatikusan megkapja a magyar állampolgárságot egy csecsemő, ha az egyik szülője magyar? Az anya a saját állampolgárságát nem kellett volna már korábban tisztáznia? Pl. tb fizetés?
Más lenne a szám íze, ha pl. az anya nem azt mutogatja, hogy mi szerepel a ő személyijében, hanem azt, hogy itt, meg itt, meg itt már járt ügyintézés céljából, de nem járt sikerrel, mert...
De így, csak annyit gondolok, hogy várja, hogy a sült galamb belerepüljön a szájába.
Az utolsó kettővel egyet értek. De miért is kapott az anya 14 éves korában magyar igazolványt? Mert valószínű járt neki. Indok nélkül senki sem kap. És elég szomorú ez a mostani rendszer, ha az apa után jár az állampolgárság, és nem kapja meg a baba. Mert hogy ezért nem látják el az sztk-ba. Na ez a szomorú. Hogy senkit nem érdekel már semmi. Ez pedig egy kisbaba életébe kerülhet.
Az anyuka is miért nem intézkedett már korábban? Mert neki is annyi esze van. Mit gondolt, hogy majd csak úgy a szájába repül a sült galamb? Elmondása szerint már régóta nincs szem. ig.-a, miért nem intézkedett már? Én a világ végére elmennék ha ilyen dolgokat kéne intéznem. De szerintem más felelősség tudatos szülő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!