Mit szóltok a kiscsajokhoz, akik bizsut loptak és bezárták őket? Tegnap volt a híradóban és azóta a csapbó is az folyik.
Megmondta Pintér,hogy nő a közbiztonság!
Azért elgondolkodtató,hogy aki ellop párezer Ft értéket,nem fizetheti ki,hanem államköltségen napokig eltartjuk őket! Ami sokkal többe kerül,mint a lopott érték.
Az egyik Jogvédő mondta ma,hogy ha valaki egy számítógépet lop,rajtakapják,és a tulajnak kifizeti,akkor nincs semmiféle eljárás és börtön!
Vajon,most,hogy jön a tél,hányan lesznek olyanok,akik nem csak azért fognak ellopni egy rúd szalámit,mert éhesek és fáznak, hanem,hogy meleg helyen lehessenek néhány napig,és kapjanak ingyen kaját.
Ami pedig a rendőrséget illeti:
Ebben az esetben nem kell nyomozniuk,csak bevinni őket a sittre,és jó lesz a statisztikájuk. De mi van a komolyabb ügyekkel?
Városunkban tavaly nyáron és idén tavasszal ugyanazt az ékszerüzletet rabolta ki három ember fényes nappal,a város közepén! Hamarabb eltűntek a környező kis utcákban,mint ahogy bárki is felfigyelt volna rájuk! A rendőrség azóta sem találja őket!
Igaz,hogy ők több milliós valódi ékszert loptak,nemcsak pár ezer forintos bizsut,mint ezek az ostoba lányok,akiket a társaik biztattak a lopásra.
Nem védem őket,de azért nincs arányban a büntetés a diákcsíny nagyságával.
Én azért ezt túlzásnak tartom, valahol máshol van itt a nagy gond, nem vagyok szakember, hogy meg tudjam mondani a tutit, de az én időmben az iskolában sem volt ilyen erőszak, sem egymás között a diákok, azt hogy egy tanárral így beszéljünk mint manapság teszik a diákok, vagy valaki megüsse, eszünkbe sem jutott. Aztán nehogy vagányság, menő dolog legyen ülni egy pár napot a fiatalok körében. Szóval, szerintem nem ez a megfelelő megoldás.
36/nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!