Mit szóltok a kiscsajokhoz, akik bizsut loptak és
bezárták őket? Tegnap volt a híradóban és azóta a
csapbó is az folyik.
Én is egyetértek az eljárással.
Szegény kislányok... Összetörtek, mert bezárták őket.
Akkor nem tört össze, mikor ellopta a bizsukat??? Akkor kellett volna gondolkodni. Sajnos egy ejnye-benyével nem lehet megoldani a dolgot, és ha egyszer meg tudta csinálni büntetlenül, legközelebb is meg fogja próbálni. Úgyhogy még az elején kell megállítani ezt a dolgot!
A szülők meg szégyellhetnék magukat, hogy a gyerekük lopni próbált. Még ha heccből is. Tanuljon meg nemet mondani, és nem beleugrani az ilyen hülyeségekbe!
Jó lecke volt nekik!
2010. szept. 4. 23:23
Őszintén? Elsőre durvának éreztem, de azt meg kell tanulnia mindenkinek, hogy a tetteinek következménye van.
És ha apa, meg anya nem tanította meg a mások tulajdonának tiszteletére őket, akkor majd a rendőrségen megtanulják. Ennyi.
2010. szept. 5. 07:28
Szerintem is megérdemelték. Legközelebb majd meggondolják, hogy mit lehet és mit nem. Nyilván nem gondoltak bele, hogy amit csinálnak, annak mi lehet a következménye, és ez valami jópofa balhénak tűnhetett ott és akkor a számukra. Azért remélem nem fognak egy életre megbélyegződni, de leckének nagyon jó volt, hogy lebuktak, egyrészt a saját számukra, másrészt a többi tini számára, aki ilyen hülyeséget akarna csinálni.
2010. szept. 5. 08:19
Amíg a gyilkosok,pedofilok,milliókat sikkasztók vígan szabadon élik az életüket addig kicsit túlzás.Mindamellett innentől visszatartó erő lehet(és a lányok lettek a példák.Pech!)De nem ezekre az "apró" bűntettekre kellene szigorítani és cselekedni,ez kicsit figyelemelterelésnek tűnik nekem,nem ettől gáz a közbiztonság.Tegyétek a szívetekre a kezeteket:csentetek e el életetekben egy csokit kiskamaszként a boltból?Vagy pár cső kukoricát a határból?Én igen.Ma felnőttként,anyaként nem tenném.Akkor én is a bűnözői körbe tartoznék?
2010. szept. 5. 09:40
15/17 A kérdező kommentje:
Van azért némi különbség agy szelet csoki, vagy kukorica között, nem az értékében...ha egy gyerek ritkán kap csokit otthon, mert nem jut rá és esetleg elcsór egyet a boltból bocsánatosabb bűn a szememben, mint heccből 15 ezer forintnyi bizsut ellopni...az nem is olyan kevés, darabra sem. Szerintem nem is heccből csinálták, ismerek olyan fiatalokat, akik rendszeresen lopnak ezt-azt, általában "luxus" dolgokat, illatszereket, kozmetikumokat, rágót, ilyesmit, mind normális családból való. Csak úgy érzik, hogy az nekik jár és a szülőktől nem kapják meg...
Hogy mit szólok? (Amellett, hogy elítélem a lopást)
Gratulálok, rendőr urak, megvolt a nagy fogás.
Inkább a bűnügyekkel kellene foglalkozni, nem kislányokon "példát statuálni". Csak gratulálni tudok, le a kalappal.. :SSS
2010. szept. 5. 23:00
17/17 anonim válasza:
Szerintem túlzás volt az őrizetbe vétel és az ezzel járó két napos fogda és bilincsben hurcolászás. Egyáltalán miért kellett ezeket a kislányokat megbilincselni, mint valami veszélyes bűnözőket. Vagy úgy voltak vele a rendőrök, hogy bizsut akartatok, hát nesze nektek acélkarperec?
2010. okt. 27. 10:26
Kapcsolódó kérdések: