Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bevállalnátok a tesót a...

Bevállalnátok a tesót a következő élethelyzetetekben?

Figyelt kérdés

Még csak 21 évesek leszünk és van egy másfél éves lányunk. Ebből következik hogy nincs saját ,lakásunk, megtakarításaink(mert még fiatalok vagyunk)én még csak most végzem a tanfolyamot amivel lesz szakmám és elvileg munkám,párom dolgozik,sokszor túl sokat is. Van autónk amin még van kölcsön de az hónapok kérdése és kifizetjük.

Albérletbe kellene költöznünk ha lesz kis tesó,és az akkor plusz 30e ft és még kb. 300ezer ft-os "tartozás" (családon belül kérnénk kölcsön)hogy az alap dolgokat megvegyük az albérletbe.

És akkor most még az érzelmi részén nem is aggodalmaskodok,meg hogy hogy bírok majd két gyerekkel...:)

2012. jan. 9. 14:37
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nem kölcsönből veszem meg a gyerek cuccait,mert jóformán semmit nem kell majd venni neki,azért lesz a kölcsön hogy külön tudjunk költözni!
2012. jan. 9. 15:04
 12/32 anonim ***** válasza:

De, ha terhes vagy, akkor mi a kérdés?

Igen, akkor nem vetetném el, egyébként magadon gondolkozz el, hogy mennyire bírnád. Lelkileg. Én 35 múltam, azt mondom, hogy fiatalabban könnyebb lett volna, több, mint valószínű.

Ez a 300 e ft hogy jött ki? Miket számoltál bele? Mitek van? Bútorozott lakást bérelnétek, gépesítettet vagy üreset, baromira nem mindegy.

Nekünk az ingóságunk legalább 1,5 millió ft. Ebben a bútorok, mosógép, vasaló, minden-minden benne van.

2012. jan. 9. 15:05
 13/32 A kérdező kommentje:
Még nem mertem tesztet csinálni...:( Nagyobb dolgok vannak benne, mosógép,hűtő vasaló háztartási gépek stb. azok a dolgok amik nélkül nem lehet meg élni és itt nem a számítógépre és a tv-re gondolok...
2012. jan. 9. 15:09
 14/32 anonim ***** válasza:
Nem vállalnám be, ha tervezett lenne. Ráértek még. Külön költözni elég nagy kiadással jár és a segítség sem olyan, mint most.
2012. jan. 9. 15:10
 15/32 anonim ***** válasza:
Akkor először csinálj egy tesztet, és aztán jelentkezz!
2012. jan. 9. 15:17
 16/32 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem, hogy mitek van.

Nekünk igaz 55 e volt a lakás bérlése havonta, de kellett:

-2 havi kaukció= 110.000ft

- mosógép 70.000ft

-hűtő 60.000ft

-konyhaasztal 20.000ft

-függöny 5.000ft

-konyhai eszközök, pár lábas 25.000ft

Ezenkívül az összes bútorunk megvolt, szőnyegek, ágyak, gyerekszoba teljes berendezéssel, tv, laptopok, ruhák, törölközők.

tudod milyen sok apróság kell, amire most nem is gondolsz?

2012. jan. 9. 15:17
 17/32 anonim ***** válasza:

Nézd! Te döntsd el,hogy hogy akarsz élni.

Nyilván két gyerekkel ilyen anyagi helyzetben lesz gond. Nem azt mondom,hogy nem lehet VALAHOGY megcsinálni, mert meg lehet. Kérdés,hogy ez a VALAHOGY neked elég-e. Nekem nem lenne. Mert a közvetlen környezetemben van hasonló család és nekem ne mondja senki,hogy elég a szeretet, mert látom rajtuk, hogy küszködnek, szenvednek.

2012. jan. 9. 15:21
 18/32 A kérdező kommentje:
Tudom ,nagyon sok minden kell és már elkezdtünk gyűjtögetni,így a fél konyha már meg van,a sok apróság. A szobabútorok is meg vannak. Nem városi albérlet szerepel a terveim közt ezért csak 30 ezer így 60 ezer lesz a kaukció,ezzel is tisztában vagyok
2012. jan. 9. 15:26
 19/32 anonim ***** válasza:
Minden hozzászólásodból süt az, hogy mennyire magabiztosan tekintesz előre, és hogy mennyire szeretnéd ezt a második babát...Szóval szerintem nem kell itt téged győzködni, meg van már a válaszod, ha tényleg pozitívat tesztelnél!:)
2012. jan. 9. 15:32
 20/32 anonim ***** válasza:
Válaszd a biztosabb megélhetést, ami most van, és ha minden rendeződik akkor vágjatok bele a második tervezésébe! Ne az számítson, hogy van kocsitok, hanem biztos fedél a fejetek felett! Sajnos a mai világban, nem érdekli senkit hány gyereked van, hisz ha nem fizetsz, gyerekestül raknak az utcára! Tudom ez elég súlyos, de minden dolgot számításba kell venni! Az én párom most keres, 4-500 ezret, és még én is tartok a jövőtől! Első gyermekkel a pocakomban! A másik meg, semmi baj nem lesz belőle, ha nagyobb lesz a korkülönbség a két gyermek között!
2012. jan. 9. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!