Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bevállalnátok a tesót a...

Bevállalnátok a tesót a következő élethelyzetetekben?

Figyelt kérdés

Még csak 21 évesek leszünk és van egy másfél éves lányunk. Ebből következik hogy nincs saját ,lakásunk, megtakarításaink(mert még fiatalok vagyunk)én még csak most végzem a tanfolyamot amivel lesz szakmám és elvileg munkám,párom dolgozik,sokszor túl sokat is. Van autónk amin még van kölcsön de az hónapok kérdése és kifizetjük.

Albérletbe kellene költöznünk ha lesz kis tesó,és az akkor plusz 30e ft és még kb. 300ezer ft-os "tartozás" (családon belül kérnénk kölcsön)hogy az alap dolgokat megvegyük az albérletbe.

És akkor most még az érzelmi részén nem is aggodalmaskodok,meg hogy hogy bírok majd két gyerekkel...:)

2012. jan. 9. 14:37
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Mennyi a havi bevételetek?
2012. jan. 9. 14:38
 2/32 anonim ***** válasza:

Nem.

nagyon fiatalok vagytok és pont ahogy írtad anyagi gondjaitok vannak.

külön sem éltek, azt jelenti hogy igazából nem is tudod milyen a párod ha csak ti 2-en lesztek felnöttek.

elöszölr költözzetek külön albérletbe, majd ha minden megy szépen akkor egy évve késöbb jöhet.

amiért ehhez megfelelö az életkorotok, mert nem hajt most a tatár. nálatok ha 5 év múlva jön sem lesztek öreg szülök, söt még akkor is fiatal szülöknek számítotok.

2012. jan. 9. 14:40
 3/32 anonim ***** válasza:
Nem! A második jól leírta. Először kezdjetek élni kettesben (hármasban), tegyetek félre, dolgozzál egy kicsit a szakmádban, utána bőven ráér még a kistesó.
2012. jan. 9. 14:48
 4/32 A kérdező kommentje:

Ha sokat dolgozik akkor csak páromnak több mint 160 ezer.

Sajnos tudom milyen ha kettesben ill. hármasban élnénk,ez nem lenne akkora újdonság. Igen,5év múlva is fiatal szülők leszünk,csak én a kis korkülönbség mellett vagyok.

2012. jan. 9. 14:49
 5/32 A kérdező kommentje:

De ha meg már "becsúszott" akkor azért már megtartanátok?

A gyűjtögetést meg már elkezdtük.

2012. jan. 9. 14:51
 6/32 anonim ***** válasza:

Hát anyagilag akkor kb így állnátok:

Bevételek (párod fizuja, gyes, családi pótlék) kb. 200.000

Kiadások: albérletre azt írtad 30000 ,nem tudom milyen fűtéses, de kb. a rezsi havi (tv-vel, nettel, mobilokkal, közös ktg-gel, ..) 60000, pelenka, popsitörlő, 10000,- ha kell tápszer kb 10000, ovoda kb 8000, benzint te tudod, mire használjátok a kocsit, legyen kb 10000, akkor marad 70000 kajára, gyógyszerre, ruhára. Az egy főre nézve kb 17000 ft.

Most mennyire jön ki az egy főre jutótok, ha a fenti kiadásokat levonod a jelenlegi bevételeitekből?

A most megmaradó pénzből milyen színvonalon éltek?

2012. jan. 9. 14:55
 7/32 anonim ***** válasza:
Ha "becsúszott" akkor igen, megtartanám.
2012. jan. 9. 14:59
 8/32 A kérdező kommentje:
Hát sajnos kocsival jár dolgozni így az kb.35e havonta. A lányunkra meg nem minden hónapban kötünk egyformán. E hónapban pl. több mint 15ezret mert pelenkából bevásároltam neki,de jövő hónapban lehet csak 5000-et. Még nem osztottam le soha hogy mennyi jut egy főre,mert így hogy a nagyszülőknél lakunk 30ezret fizetünk ketten párommal csak a kajáért. mást nem kértek.
2012. jan. 9. 15:01
 9/32 anonim ***** válasza:

Kölcsönre soha nem szülnék. Mármint,hogy arra kelljen kérnem,hogy megvegyem a gyereknek a cuccokat.

És vigyáznék,hogy véletlenül se csússzon be.

2012. jan. 9. 15:02
 10/32 A kérdező kommentje:
Jól élünk,amit nagyon szeretnénk megvesszük,de én inkább akkor se mert minden fillért félre rakok.van már egy Ltp-unk is.:)
2012. jan. 9. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!