Hogyan csinálnátok, csináljátok (aki esetleg már végigment ezen) hogy visszamentek két műszakban dolgozni?
Nekem nincs segítségem. Pénzem nincs bébiszitterre, még ha dolgozom akkor se, nem keresnék annyit, hogy megérje dolgoznom.
Talán a párom el tudná vinni majd bölcsibe, igaz elég korán kéne, de még a reggel megoldható vhogy. Na de a délután nem tudom. Talán azt is meg tudjuk oldani, de nem mindig, akkor mi van?
A másik bajom, hogy ahova vissza kéne menni, ott ugye két műszak van, ami alapjában még túlélhető lenne, legalább is amíg nincs más, csak az a baj, hogy a 8 óra nem 8 hanem sokkal több, így sosem látnám a gyerekem. Nem bírnám ki. Így is ha hajnal négykor kelnék nem tudom hogy viselné a gyerek, hiszen csak hozzám van szokva. Végig ordítaná a reggeleket, míg apuka vinné bölcsibe? Nagyon félek ettől. Mert még délután csak kibírja vhogy nélkülem, bár lehet hogy nem érek haza mire ő lefekszik, lehet 10-11-ig nem is aludna, míg haza nem érek.
A másik mi van ha visszamegyek aztán a gyerek beteg lesz és táppénzre kényszerülök? Más nem tud vele eljönni! Akkor vége a munkahelyemnek? Bár gyes végéig nem rúghatnak ki elvileg. De hát így is olyan kevés a dolgozó hogy nem tudom hogy oldanák meg ha én adott reggel benyögném, hogy bocsi, de nem tudok bemenni.
Meg a másik baj még hogy én egy feljebbi pozícióban dolgoztam a szülés előtti két hónapban már, tehát csak oda kötelesek visszavenni, de azt tuti nem tudnám vállalni, mert az reggeltől estig lenne teljesen.
Na most úgy gondoltam hogy egy 30 órásba mennék, de gondolom ez meg nem kötelességük. Mit csináljak ha ilyenbe nem vesznek vissza, csak a régibe vennének?
Meg ha kiveszem a szabim és közben találok mást otthagyhatom őket minden szívbaj nélkül? Max a még fennálló szabim kifizetik majd?
Mi van akkor ha lejár a szabim, más nem lesz és visszamegyek aztán táppénre kell jönnöm és elveszítem netán ez miatt a munkahelyem?
Bocs a sok kérdésért, de nagyon félek a jövőtől!
Nagyon félek attól hogy ha reggeltől estig dolgoznom kell és se reggel nem vagyok a kicsivel, se este akkor elveszítem. remélem értitek hogy gondolom. Én nem bírnám ki hogy hajnalban sírva, üvöltve kelljen mennem dolgozni és úgy otthon hagyni a kicsit. Nem tudnék a munkára koncentrálni. Nem tennék neki maradandó károsodást, ami még ha burkoltan is, de kijön majd rajta nagyobb korában?
Nem mai kérdés ugyan.. De hátha jön válasz..
Mi történt vegülis veled?
Hát már jó régen volt. :)
Végül úgy alakult, hogy ismerős által sikerült másfajta munkahelyet találnom és nem mentem vissza a két műszakosba dolgozni.
Volt kolléganőm, aki hasonló cipőben járt, ő visszament ugyan, de fél évnél tovább nem bírta és máshova ment el ő is végül.
Azóta már a gyerkőc nagyobb, tesója nem lett. Nem mertem vállalni, mert ezt a bizonytalanságot nem akartam megint átélni. Meg hát egyéb tényezők miatt sem. Igaz néha jó lett volna, de annyira azért nem bánom, hogy nem lett másik. Őt tudjam szépen felnevelni. Mostmár nagy! :)
Nagyon fura így visszaolvasni egy régi kérdésem.
Talán lehet ha több anyukáknak való munkahely lenne, meg részmunkaidő de tényleg normális fizetéssel, akkor több anyuka visszamenne dolgozni.
Persze az is más, ha valakinek van segítség, de nekem nem volt.
Tettem is azért, hogy legyen másik, de közel sem biztos, hogy ez mindenkinek sikerül. Nekem szerencsém is volt!
Kívánom más anyukáknak, akik ilyen helyzetben vannak, hogy próbálják ne feladni és bízzanak abban, hogy lesz jobb lehetőség. De keressék is a lehetőséget!
Minden jót! :)
Köszönöm a válaszodat! Nem hittem volna, hogy jön válasz. :)
Igaz, még nem aktuális nálam, de majd az lesz. És előre belegondoltam, hogy fogjuk megoldani majd. Nekem igaz, van segítsége, de én is és a párom is boltban dolgozunk. Neki és nekem is a beosztás összevissza van és havi 1 szabad hétvége van csak... Vannak nagyszülők de azért szeretnék majd a kisfiammal is lenni. Van heti 2 szabadnap ugyan, de hát hétvégén alig lennénk együtt.. :( úgyhogy.. Majd később érinteni fog ez engem is ez a téma. Még csak 4 hónapos, tehát még nem aktuális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!