Erről mi a véleményetek?
Szerintem ez már a másik véglet, és ez sem egészségesebb, mint az elhízás (mármint fizikailag rövidtávon lehet, hogy egészségesebb, de hosszabb távon szerintem ezekből a gyerekekből étkezési zavarokkal küzdő felnőttek lehetnek igencsak jó eséllyel).
Nektek mi a véleményetek?
Nekem is tetszik.Amerikában amúgy is sokkal kövérebbek az emberek,gyerekek.
A gyerekek megtanulnak különbséget tenni az élelmiszerek között,mi az egészséges.
Ha már látott valaki felpörgött kisgyereket a rengeteg cukortól,édességtől,üres szénhidráttól-az tudja miről beszélek.
A kisgyerekek alapból igénylik a sok mozgást.
Szerintem nem lesznek étkezési zavarral küzdő gyerekek,felnőttek.Azért mert megkóstólták a zöldségek,gyümölcsök minden fajtáját?
Köszönöm a válaszokat:)
Az alapötlettel én is egyetértek, engem is úgy nevelt anyám, hogy nasi csak "ünnepekkor", viszont gyümölcs, zöldség minden mennyiségben, mindenféle formában, nem is igényeltem a cukrot, csokit, majd a sajátjaimmal is így szeretném csinálni.
Én arra gondoltam, hogy ha ennyire és így figyelnek oda a táplálkozásra, soha nem tud majd mondjuk jóízűen megenni (mondjuk lesz egy magyar ismerőse:) csülökpörköltet, vagy egy kis szalonnát kenyérrel. Szerintem ez a lépésszámlálás, hogy ennyire odafigyelnek a kalóriákra a felnőttek előttük, méghozzá látványosan, azért nem egészséges, mert ezt közvetítik a gyereke felé, hogy az evés egy bonyolult, komplikált dolog, és nem számít hogy élvezed-e. Szóval magával az étrenddel és a sok mozgással nincs bajom, sőt ez nagyon jó, főleg ugye Amerikában, csak a stílust változtatnám meg. Pláne, mivel Amerikában a 2 véglet van:: vagy az elhízottak, vagy akik örökösen számolják a kalóriákat, görcsösen ragaszkodnak a biohoz (értem ezalatt, hogy mondjuk a szomszéd Mari néninél nem tudnak megenni jóízűen egy levest, mert Tesco-ban vásárolt hozzá, nem biocuccokat). És sajnos egy idő után közülük elég sok evészavaros ember, esetleg anorexiás kerül ki, mert az evésben nincs élvezet, csak az számít, hogy ne legyen 1 kg túlsúly sem rajta.
További véleményekre is kíváncsi vagyok:)
Jó kezdeményezésnek tűnik, de valóban kissé túl van lihegve a dolog.
Egyetértek veled. Nem szabadna, hogy az evést többnek vagy kevesebbnek gondoljuk, mint ami valójában. Egy szükséges és egyben kellemes dologról van szó, itt meg túlmisztifikálják az egészet.
Tényleg szinte csak a 2 véglet létezik. Az egyik szerint természetes minden nap többször fogyasztott zsíros, cukros kaja és a nulla mozgás, a másik véglet meg teljesen kizárja a cukrot és a zsírt és kötelezővé teszi a mindennapi mozgást.
Mint mindenben, ebben is az arany középutat kellene megtalálni. Szerintem semmi baj az alkalmankénti sült krumplival, édességgel és legfőképpen a nem teljesen zsírszegény tejjel. Ritkán fogyasztva a cukros üdítő sem árt.
Nem kell mindenről lemondani az egészség jegyében!
Inkább arra kéne tanítani a gyerekeket (és a felnőtteket is), hogy tanuljanak meg mértéket tartani.
Szerintem az, aki pl. sosem eszik fagyit, mert az hizlal, ugyanolyan rossz, mint aki minden nap benyom egy kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!