Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan, aki még "csak" egy...

Van olyan, aki még "csak" egy nevet ad (ott) a gyerekének?

Figyelt kérdés
2011. dec. 23. 23:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is mindenki egy név párti a családban.
2011. dec. 24. 07:42
 12/28 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk is egy neve van mindenkinek. Azt hülyeségnek tartom, hogy majd ha nagy lesz a gyerek, akkor választhatja a másik nevet, ha az egyik nem tetszik neki, mert a környezetemben több mindenkinek van két neve és aki a használatos nevét utálja, az sem használja a másikat. Persze biztos vannak kivételek, akik nevet változtatnak.
2011. dec. 24. 09:09
 13/28 A kérdező kommentje:
Úgy örülök, hogy vannak rajtam kívül is olyanok, akik így gondolkoznak! Abban az esetben tartom indokoltnak a két keresztnevet, ha ugyanazt a nevet szokás tovább örökíteni a családban, vagy tiszteletből kapja valakinek a nevét is pluszban. De a sok HannaLili számomra rejtély.. Úgy is csak egy néven tudom szólítani a gyereket. Amit még nem értek, hogy ha már két neve van és az egyiket használja, akkor miért nem csak azon mutatkozik be?! (Hanna vagyok, és nem HannaLILI vagyok. ) Ilyen esetekben a skizofrénia jut eszembe...
2011. dec. 24. 10:20
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3-an vagyunk édesanyámtól testvérek (a nagyobbik öcsémmel édestestvér), és csak az édestestvéremnek van 2 neve. Az egyiket megkapta apámról, a másikat én választhattam, de csak a 2.-at használjuk, mert nem érdemli meg az az ember, hogy bármi is rá emlékeztesse (koraszülött volt a testvérem, és akkor adta be a válópert, mert az aktuális k*rvája úgy akarta, gusztustalanul viselkedett). A páromnak is két neve van, szintén az első az apja után, de a másodikat használja, mert az tetszik neki jobban. Én nem zárkózom el a két névtől, de nem tartom létszükségnek sem, majd mikor már várandós leszek, megálmodjuk :)
2011. dec. 24. 10:37
 15/28 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy vagyok vele, hogy ha a gyerekemet Sándornak akarom nevezni, akkor nem fogok neki két nevet adni azért, hogy akinek ez nem tetszik, az szólíthassa a másik nevén, pl. Sándor Géza. Igenis tanulja meg a környezet, hogy ezt a nevet választottam, ez a gyerekem neve. És ha felnő, legyen büszke arra, hogy milyen nevet kapott tőlünk. Ezért igyekeztünk szép hagyományos magyar nevet adni a gyermekeinknek, hogy később ne kelljen szégyenkezniük a nevük miatt és elbújni egy esetleges második név mögé.
2011. dec. 24. 12:27
 16/28 anonim ***** válasza:
75%

Nekem kettő van, és utálom, hogy kettő van. Így a gyerekeimnek már csak fejenként egyet adtunk.

Én is hülyeségnek tartom, főleg, hogy ma inkább divatból adják a két keresztnevet és nem is hagyományból, pl felmenők iránti tiszteletből.

2011. dec. 24. 13:11
 17/28 anonim ***** válasza:
66%
A mi családunkban és rokoni környezetünkben mindenkinek egy keresztneve van, és jól van így. Felesleges a kettő.
2011. dec. 24. 14:17
 18/28 A kérdező kommentje:

teljesen egyetértek 16-os!

17, ne légy szomorú, utálni meg főleg ne utáld a neved! Használj egyet( ismerőseim, akiknek 2 nevük van, ők is egyet használnak, úgy írnak alá stb. Van amelyiknek még a személyin sincs rajta, csak az anyakönyvi kivonaton...)

2011. dec. 24. 15:11
 19/28 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi kommenteket, mindenkinek ment a zöldkéz!
2011. dec. 24. 15:12
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Felénk nemis divat a két név,nálunk sem jött be,csak egy nevet adtunk a fiunknak (nem azért mert erre nem divat) hanem mert így akartuk,a másik dolog hogy nagyon hosszú a vezetéknév és két névvel már borzasztó lenne még leírni is! :)
2011. dec. 24. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!