Hogyan mondhatnam el a 3.5 eves kisfiamnak, hogy apa nincs tobbe?
A reszletekrol nem igazan szeretnek beszelni.
Nagyon apas a kisfiam, nem tudom, hogy ezt az egeszet hogy adjam a tudtara. Eddig azt mondtam neki, hogy elment messzire dolgozni, de azota mar eltelt 2. 5 het, es egyre tobbszor kerdezi tolem, hogy apa mikor jon mar...
18-as válaszolónak megint:
Bocs, látom, nagyon magadra vetted a válaszom, pedig itt nem rólad és a 9 hónapos lányodról van szó.
Azt gondolom, ha valaki egy ilyen oldalon kér tanácsot, kellőképpen tájékozatlan e témában ahhoz, hogy ne tudja eldönteni, a 3,5 éves gyerekének jót vagy rosszat tenne egy temetés. Ergó nem hiúsági kérdést kell csinálni abból, hogy te nem vitted el a 9 hónapos gyereked, hanem felhívni a kérdező figyelmét, hogy miért lehet jó, ha az ember elviszi a gyerekét egy ilyen eseményre.
Nekem négy gyerekem van, örökbe fogadott is, kicsi is, mindenféle.
Azt gondolom, hogy SEMMIBŐL nem szabad tabut csinálni.
Kicsit bele tudom élni magam, milyen iszonyú lesz elmondani....
a kicsinek is, de ha nem mondod el, akkor is kitölti valahogy a dolgot, és nem fogod tudni hogyan.
Meg ha most nem is, de egyszer csak meg kell tudnia - akkor sem lesz könnyebb.
Én elvinném a temetésre is: így búcsúzik a világ az apjától, lehet, hogy mindenki sírni fog: de legalább látja, hogy az apjától milyen sokan búcsúznak szomorúan.
... az előző folytatásaként:
ha meg magyarázat nélkül hagyod az apa eltűnését, arra is gondolhat, hogy egyszer csak te is... huss: és marad egyedül.
Ez nagyon félelmetes.
Mond el neki: összetartoztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!