Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan mondhatnam el a 3.5...

Hogyan mondhatnam el a 3.5 eves kisfiamnak, hogy apa nincs tobbe?

Figyelt kérdés

A reszletekrol nem igazan szeretnek beszelni.

Nagyon apas a kisfiam, nem tudom, hogy ezt az egeszet hogy adjam a tudtara. Eddig azt mondtam neki, hogy elment messzire dolgozni, de azota mar eltelt 2. 5 het, es egyre tobbszor kerdezi tolem, hogy apa mikor jon mar...

2011. dec. 22. 13:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem mond el az igazat neki. Kolléganőmet elhagyta a férje a kisfia 20 hónapos volt, elmondta neki, hogy apa elment egy másik nénihez, de téged szeret és majd jönni fog látogatni téged. A kisfiú elfogadta, bár ő nem igazán volt apás.
2011. dec. 22. 13:58
 2/23 A kérdező kommentje:
De o mar nem fogja ot meglatogatni tobbet..
2011. dec. 22. 14:01
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is mindenképpen el kellene neki mondani az igazat. Fájni fog neki, de legalább tudja, hogy mi a helyzet és nem próbálja saját maga kitalálni. Főleg, ha esetleg nem elhagyott titeket egy másik nőért, hanem valóban nincs többé. Nem reménykedik akkor feleslegesen, hogy visszatér, nem várja vissza. Nehéz időszak lesz biztosan. Kitartást hozzá!
2011. dec. 22. 14:02
 4/23 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget!
2011. dec. 22. 14:03
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, hogy el kell mondani neki az igazat, hogy felment az angyalkákhoz az égbe. Éppen azért kell tudnia, hogy ne várja vissza, mert az még fájdalmasabb lehet neki hoszú távon, ha reménykedik és visszavárja, aztán rádöbben, hogy nem fog jönni. Nem kell feleslegesen kinlasztani szegény gyereket. Így is borzasztó nehéz lesz neki.
2011. dec. 22. 14:04
 6/23 A kérdező kommentje:

Igazatok van, de eddig nem tudtam ravenni magam, hogy elmondjam.

Koszonom a valaszokat.

2011. dec. 22. 14:06
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, sajnálom a történteket, így biztos nehezebb elmondani, de tényleg próbáld meg neki elmondani, mert így tényleg reménykedik és várja.
2011. dec. 22. 14:09
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom:(

Szerintem is mondd meg, hogy nem jön többet - mondd el a kicsinek az ő szintjén - pl. apa felment az égbe és onnan vigyáz ránk, sajnos lejönni nem fog tudni hozzád, de szívedben mindig ott lesz.

Kitartás!

2011. dec. 22. 14:11
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Mond el neki az igazat. Hidd el olyan kis okosak, meg lehet velük beszélni mindent. Sokkal jobb lesz, minthogy szegényke reménykedik és hiába várja az apukáját.

Sok erőt kívánok Neked, én nem is tudom hogy bírnám és részvétem. :(

2011. dec. 22. 14:11
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem! Nem könnyű helyzet.

Nekem az akkor 9 hónapos lányomnak kellett elmondanom, hogy APA ment el... Gondolhatod.

Én azt mondtam neki, hogy "Apa nagyon szereti, nagyon sok puszit küldött, de most nem tud jönni. El kellett mennie messzire és csak sokára tudunk találkozni vele."

Először ment tovább és játszott, majd kb 5 perc után leült, elgondolkodott és sírva fakadt. :"(((( Velem egyetemben.

A gyerekek okosak és sokkal többet értenek, mint azt sok felnőtt gondolja. Én mindig úgy voltam ezzel, hogy nem hazudok neki, hanem ahogy írod Te is, az ő szintjén, az ő nyelvén elmagyarázom neki.

Nem tudom, hogy te miben hiszel és mire tanítod a gyerekedet. Mi hiszünk a feltámadásban és a Mennyben, ahol találkozni fogunk. Így kicsit könnyebb feldolgozni a tragédiát.

2011. dec. 22. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!