Angolul-magyarul beszélő gyerekek anyukái, az jó, ha angolul éneklek kisfiamnak, meg angol meséket nézünk? Fog így "ráragadni" valami?
Itthon élünk, viszont tesómék külföldön.Persze a gyerekeihez magyarul beszél tesóm,szóval van közös nyelv, de örülnék, ha fiamnak nem lenne idegen az angol.Gondolom nem árt, ha van valamilyen "alap", ha meglátogatjuk őket.
Kisfiam 14 hónapos.
Vagy ha a mesék, dalok nem túl jók, akkor mit ajánlotok?
Én próbálkoztam a kisfiamnál, mondókával, szavakkal, dalokkal, de nem érdekelte. Amikor már szépen beszélt magyarul, kb 2 és fél évesen, megkérdezte, h miért mondok neki olyanokat ami "másképp" van. Ő azt nem szereti, mert az autó az autó és nem car.
Akkor hagytam.
Most 4 éves, ovis és angolra jár, hogy a nyelv dallamát szokja, érezze. Sok szót tud, érti mit jelent. És pár napja, a You Tube-on Thomast nézett angolul, nem zavarta az idegen nyelv.
Én amikor "angoloztam" a fiammal, elmondtam magyarul és angolul is. Amikor a színek érdekelték, kétnyelven mondtam, amikor valamilyen tevékenységet végeztünk, angolul is mondtam. Biztosan ragadt rá valami.
köszi mindenkinek,de főleg neked 3.!!Annyira én se beszélek vele angolul,hiszen olyan jól nem tudok,de azért örülnék ha valamennyi ráragadna.
Le tudnád írni esetleg 1-2 mese címét?
Szia,
Mi a BBC Entertainment-et nézzük, nem tudom bejön-e nektek. Sokféle mese van, kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt, mindig váltogatják őket. Érdekes módon fiam pont azokat szereti legjobban, amik már nagyobbaknak való, és nem is rajzfilm, hanem igazi "film" igazi emberekkel. Ilyen pl. a Balamory és a Me too! Aztán van még a Tweenes, Bobinogs, Teletubbies stb. De itt egy link, itt nézelődhetsz:
köszönöm.tényleg maradok a meséknél, daloknál, angol foglalkoztatónál, mert nem akarok neki hülyeséget tanítani:)
De Te tényleg elég jól tudsz magyarul a kommented alapján:)
itt is jo sok aranyos angol mondoka stb. van!
Most 2.5evesek a lanyaim (ikrek)es kb 2 honapja beszelek hozzajuk mindennap angolul, mivel nagyon sokaig kint eltem, most mar tobb dolgot angolul mondanak, emiatt keresek olyan mamat/gyereket akivel egyutt jatszhatunk/beszelgethetunk angolul!. Kelenvolgyben lakunk
köszönöm a linket, nagyon jó!!
Hát én nem merek angolul beszélni fiamhoz, nem akarok hibásan megtanítani dolgokat:)így maradunk a mesénél.
Amúgy mi Dunakeszin lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!