Hogy lehet, hogy másoknál mindig rend van?

Szerintem ezzel nem vagy egyedül. Nekem ugyan csak egy gyerekem van, egy kis egyéves. Ő meg állandó foglalkozást igényel, különben folyton uatkozik és ennek hangot is ad. Nameg pakol reggeltől estig. Ma pl. tök szépen kitakaritottam délelőtt, mig ő aludt, mire az apja haza jött már nyoma sem volt a rendnek és tisztaságnak. Mindenhol játékok hevertek, az aszta körül minden csupa morzsa volt, a mosogatóban edényhegyek. Pedig én is reggeltől estig pakolok, mégsem látszik semmi. Plusz mikertes házban lakunk, ott is van mindig valami amit csinálni kell, igy nem egyszerű.
Én már nem is foglalkozok vele, ha valakinek nem tetszik, akkor ne jöjjön többet. Amig a gyerek kicsi lesz, úgyis nehéz rendet tartani.

Lehet hogy mikor te mész máshoz, akkor ők pont akkorra számítanak rád, és előtte rendet raknak. :)
Viccet félretéve. Az én fiam is 8 hónapos, és nálam sincs mindig rend. Megyünk mindig valahova, bizony néha kupi van, de tényleg, akinek nem tetszik, az ne jöjjön. Vagy kérdezze meg, hogy mit segíthet.

Nyugi, nálunk is ez van. Az én fiam minden reggel visszaalszik két órát, én viszont korán kelő vagyok, nem bírok már feküdni. Így abban a két órában takarítok és tornázom. Ez annyit tesz, hogy kb délig, vagy egy óráig tiszta a padló, minden a helyén van, nincsenek teregetett ruhák és vasalásra várók sem, üres a mosogató. Ilyenkor olyan igazán jó körbe nézni és akár még Erzsébet Királynő is beugorhatna. Délben viszont megkezdődik a zsibvásár. A férjem hazajön, ledobja a koszos ruhát, kipakolja a táskáját, játszik a fiunkkal, amihez rengeteg játékot használnak, a kutya örömében vagy a kajáját, vagy a vizét borítja ki, itt egy cipő, ott egy papucs, én befejezem a főzést, a tűzhely már foltos, a mosatlan edények össze-vissza lepakolva. Megetetem a gyereket, főzelékfoltok a járólapon, ha a férjem eteti, akkor még nagyobb területen. (Imádom, de néha kicsit kétbalkezes. :D)
Mi is eszünk, tehát még több mosatlan az asztalon. Hármasban leülünk pihizni fél órára és tutira jön váratlan vendék, aki annyit lát, hogy egy fiúkollégium laboratórium a lakásunkhoz képest. :-D
Őszinte leszek, minden nap ez van szinte kivétel nélkül, én már nem is izgatom magam miatta. Ha bejelentés nélkül jön valaki, akkor ne számítson arra, hogy megterített asztallal és hideg üdítővel, meg frissen főzött kávéval várom a frissen borotválkozott férjemmel és a patyolat tiszta ruhájú gyermekemmel, valamint a jól nevelt kutyámmal. Jöjjenek vendégségbe úgy, hogy előtte meg van beszélve és akkor mindenkit rendezett lakás fogad.
Kb úgy egy órán át, mert utána már úgy is ismét kupi lesz.

szia!
Szerintem.Ha valamelyik anyuka akárcsak 1, vagy 2, 3 ...gyerek mellett van otthon egyedül...+ házimunka+főzés+pakolászás... és aki "beállít" és azt gondolja , hogy "de ciki, hogy nincs elpakolva a mosógatóba, vagy "jajj,de gáz, hogy a fa-építőkocka a szőnyeg közepén hever..." annak odaadnám 1 napra a gyerekeket és én is "beállítanék" hozzá valamelyik időpontban. Lenne pár kifogásolnivalóm nekem is biztos :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!