Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másoknál is Apa az aggódósabb?...

Másoknál is Apa az aggódósabb? Hogy tudnám leszoktatni erről?

Figyelt kérdés
A kislányom 9 hós és az elsö gyerekünk.A párom ha tehetné körbe párnázná a gyereket hogy ha elesik akkor nehogy megüsse magát.Jó persze én se szeretem ha elesik de szerintem ez is a fejlödése része mert igy alakul ki benne az egészséges félelem érzés.Persze itt nem arra gondolok h magasról esssen le és éles tárgyakba üsse be a kis buksiját.Más részröl pedig soha nem hagyja ill nem hagyhatom sirni.Én sem szeretem ha sir de néha kell 1 kicsi ugyanis a párom hajnaltól estig melózik egyedül vagyok a manóval és már igy is a fejemre van növe és nem akarom h hisztis elkényeztetett gyerek legyen belöle.Próbáltam neki elmagyarázni a dolgokat de ö szinte meg se hallgat.Szóval szerintetek mit csináljak h le tudjam szoktatni ezekről a dolgokról?Már nagyon fárasztó!
2010. ápr. 14. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

:):):)

Menj el pár napra,és hagyd rá a háztartást,meg a gyerek ellátását.Be fogja látni,hogy csak 2 kezed van,és nem boldogulsz,ha mindenért fel kell kapkodnod a gyereket.

Nálunk is volt hasonló szitu,és én is ezt mondtam a férjemnek,hogy csinálja ugyanazt pár napig,amit én.Nem mondom,hogy a munka ,amit a férfiak csinálnak könnyű,de legalább kiszámíthatóbb,mint egy gyerek.

Próbáld ki,de csak higgadtan,nehogy veszekedés legyen belőle.

2010. ápr. 14. 11:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Evvel csak az a baj h még szoptatok de ha úgy lenne hidd el meg tenném:)Egyébként nem rossz ötlet.Meg ez a megfázós dolog hiába öltöztetem fel jól a gyereket mindig megkérdezi nem fog megfázni?Ilyen kor mit vár azt h azt mondom de és még ráadok 1 pulcsit?ÁÁÁÁÁ!!!És ebböl mindig csak feszültség van....
2010. ápr. 14. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hú amikor a fiam szükletett, akkor az apja sokat dolgozott, külföldre járt, szóval keveset volt itthon.

Meg ugye a fiúból rambót kell nevelni.-))

Most a kicsi 13 hónapos, lány és teljesen az apja fejére fog nőni 8vagy már odanőtt)

Az ő kis szerelme, feélti, aggódik, állandóan a kezében van

Majd elzavarja fiúkat stb..

Meg szerintem lelkiismeretfurdalása is van, hogy afiával sokkal kevesebb időt tudott tölteni

Amúgy ketten is tök jól elvannak, de más, az inkább olyan haveri, apa jó fej, mindent megenged (pesze az ésszerűség határain belül)stb...

2010. ápr. 14. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Erről nem lehet leszoktatni. Ahogy írod, te vagy vele egész nap, (nálunk is így van), pontosan tudom, hogy ha így sír, akkor baj van, vagy nincs... Mert ugye 14 hónaposan már beindult a színjátszás is. Apa meg nem tudja, mert annyi időt nincs vele, hogy még a szeme rezdülését is ismerje, és azonnal aggodalmaskodik. Egyik nap én is letoltam. A kicsi elesett valami papucsban, apa felkapta, mintha forró olajba esett volna, és már apa körül egy olyan "idegességfelhő" volt, hogy attól megijedt a kicsi. Na akkor aztán elkezdett sírni, de ettől meg a szájában lévő rántott hús :-) félrecsúszott. Na! Azt a pánikot! Én meg lefagyva néztem végig az esetet. Mondtam neki, hogy ne legyen alapból ilyen feszült, mert azt a gyerek is megérzi, erre ő, hogy ő nem tudja ilyen hidegvérrel végignézni, hogy megfullad. Kösz, tehát én vagyok a lelketlen anya, aki a gyereke vergődését csak szemléli. Mindegy, ezen nem érdemes fennakadni. Szerintem ennél csak az lenne rosszabb, ha semmit nem foglalkoznának velük!!!
2010. ápr. 14. 12:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is aggódós, de nem az a nyomulós fajta, csak úgy megjezi, őt azt hiszem könnyebb leállítani, vagy jobban tudom kezelni. HAgyd rá ,ne ugorj a témára. Hidd el, ő csak jót akar. Örülj neki, hogy aggódik. Más apuka le se sz.ja a gyermekét. Inkább ilyenek legyenek. Meg nekik a lányuk a nagy szerelmük. Persze, mindig lesz miért aggódni , később mikor felmászik a székre, a lépcsőre, stb. Szerintem beleszokik ő is, hogy nem lehet annyira pátyolgatni . Főleg, ha esetleg vannak babás családok, akiket lát. Nekünk mondjuk annyiból szerencsénk van, hogy a nővéremnek van két ovis fia, így már szoktatva vagyunk.
2010. ápr. 14. 12:53
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!Persze örülök neki h aggódik a kicsiért de azért nem kell veszekedéskor olyat vágni a fejemhez h szeretem amikor a gyerek sír.Egyáltalán nem szeretem de tudom h mikor kell hagyni és mikor nem.De ö csak aggódik és én vagyok a rossz anya függetlenül attól h én nevelem a lányunkat szinte egyedül....
2010. ápr. 14. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia Sorstars!

Mintha en irtam volna ki a kerdest:)

Csak nekunk kisfiunk van de szinten 9 honapos es ez az oltoztetes dolog is ugyanigy van nalunk.+24 fokban a ferjem megkerdezte,hogy ne adjuk megis inkabb ra az overalt.

Ha egy kicsit magasabb a homerseklete mar az ugyeletre akarja vinni.Ha epp hisztis akkor biztos a hasa faj es szamon keri tolem,hogy mit adtam neki enni.

Egyszer leesett az agyrol es alig aludt az ejjel,mindig nezte,hogy jol van-e(pedig orvos is latta) masnap negyed orankent csorgott,hogy minden oke?

Es meg sokaig sorolhatnam,a dolgokat amikkel az agyamra megy mar lassan.

Ja a sirasos dolog is stimmel:)

Eloszor olyan aranyos volt aztan egyre "fanatikusabb" lett.

Mindig elmondom neki,hogy elhiszem,hogy felti a fiat de lehetne egy kicsit lazabb is.

Kitartast nekunk,majd leszoknak rola:)

9 honapos kisfiu anyukaja

2010. ápr. 14. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk fordítva van.Igaz én sem vagyok túlaggódós,de apa még ígyis rám szól,h hagyjam már,meg nem lesz semmi baja.PEdig nálunk vannak olyan körülmények ami miatt jobban kell félteni a kisebbiket. De olyan mintha fel sem fogná...
2010. ápr. 18. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!