Elmagyarázná valaki amit a Házon kívülben volt az 5 gyermeket nevelő anyukákról?
Figyelt kérdés
Azt nem értem,hogy azt mondták,hogy 110.000ft-ot kapnak az 5 gyerek után,annyiból élnek.Nem értem hogy jön ez ki,hiszen a családi pótlék 5X16.000,Családi kedvezmény 5X10.000,főállású anyaság 25.000.Ha egyedül neveli,akkor 5X17.000,és a tartósan beteg gyerek után 23.300-at ír a net.Illetve,ha egyedül neveli,akkor gyerektartást kap.2011. dec. 8. 16:44
11/13 anonim válasza:
Négy gyermekem van. Amit kapok: 4*16000Családi + 25792 Gyes. A férjem dolgozik. Családi kedvezménnyel 92 000 Ft-ot kap. Jelenleg jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, ami azt jelenti, hogy nem kell az iskolában óvodában fizetni az étkezésért. Illetve évente kétszer (augusztus és november hónapban)gyermekenként hatezer valahány száz forintot kapunk. Amíg férjem jobban keresett addig az iskolai és az óvodai étkezés féláron volt, viszont a tankönyvek mint nagycsaládosnak szintén ingyen jártak , könyvtáriak (térítésmentesen használható, év végén vissza kell adni). Én nem hiszem, hogy megélnék, ha csak az a pénz lenne amit a gyerekek után adnak. Voltam főállású anya is, annak az összege megegyezik a Gyesével.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. dec. 8. 18:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!