Tgyás, gyed elmagyarázná valaki nekem?
Nem értem a tgyást, meg gyedet. Már annyi mindent olvastam a neten, hogy teljesen bele zavarodtam.
* A tgyásra és a gyedre való jogosultsághoz a szülést megelőző 2 évben min. 365 nap biztosítási jogviszonyban töltött idő szükséges, amelynek nem kell folyamatosnak lennie, és amelybe beleszámít a közép- vagy felsőfokú intézményben nappali tagozaton, több mint 1 évig végzett tanulmányok idejéből 180 nap.
Ezt olvastam az előbb a neten. Tehát a szülés előtti 2 évben legalább 365 napot kell dolgoznom ugye?
Én még nem dolgoztam egy napot se, mert az érettségi után elvégeztem egy középfokú 1 éves OKJ-s képzést, és most egy felsőfokú 2 éves OKJ-s képzésre járok (iskolarendszerben tanulok, nem egyetemi képzés). Nekem 180 napot a tanulmányaimból bele számítanak ebbe a 365 napba?
Vagy, hogy van ez? Nem igazán értem. :) Valaki segítsen légyszi! Csak kíváncsiságból olvastam utána...
Köszönöm ha valaki elmagyarázza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!