Elmagyarázná valaki amit a Házon kívülben volt az 5 gyermeket nevelő anyukákról?
85 ezer meg 25 ezer = 110. ezer így jön ki...
egyedül neveli gyerektartást kap??? nem feltétlenül...tudomásom szerint ha apuka munkanélküli (vagy úgy csinál mintha az lenne) akkor az állam max. 3 évig fizet az anyának valamennyit gyerektartás címszóval, aztán semmit. A filmben lévő anyáknak mindegyik gyereke nagyobb volt már olyan 4-5-6-10 év körüliek.
Én ugyan ezt a műsort nem láttam, de megpróbálom visszanézni, mert érdekel.
Nekem tavaly év végén egy 5 gyerekes anyuka azt mondta, hogy havonta 105 ezret kap, de kedvezményekről amit esetleg nem rögtön vagy nem ,,Ő kap", arról nem volt szó és ott apuka is van.
5x16 000 családi+ a legkisebb (két éves) után 25 000 gyes
Ő egy szóval sem mondta hogy főállású lesz és azt sem, hogy a férje esetleg mennyit keres és mennyivel van bejelentve.
Ja, és még azt is hozzá tette, hogy semmilyen ingyenes étkezést és egyebet nem vett soha igénybe a gyerekeire!
Én a hivatását tekintve, maximálisan elhittem Neki!
Egyébként az egyik ismerősömnek 3 gyermeke van és nagyon pici garzon lakásban laknak. Nem olyan régen, amikor jött a harmadik, fogalma sem volt róla, hogy esetleg mi jár utána, mert a középső még nem töltötte a kettőt.
A családi kedvezményt CSAK az tudja igénybe venni,és csak annyit,amennyi jövedelem adót fizet. Ez az anya nem fizet SZJA-t,tehát nem is kap családi adókedvezményt. Ezt valójában csak a jól keresők vehetik igénybe.
Gyerektartást nem biztos,hogy kap.
jaj bocsi már nézted. Annak szól akkor aki nem láttam
Bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!