Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 hónapos babát neveztessek...

3 hónapos babát neveztessek át a másik névre? Teljesen hülyén érzem magam.

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, nagyon nehezen találtunk nekik nevet mindig is, különösen most a harmadiknak. Elneveztük egy néven ami nem ilyen ráismerős volt hogy na Ő AZ, hanem inkább kompromisszum apja és köztem,hogy jó akkor ez az egy az ami mindkettőnknek a nagyjából oké kategória. Azóta se szólítjuk a nevén semmilyen formában, mindig valahogy másképp. A gyerekek is a becenevein szólítják ami nem is hasonlít a saját nevére.

Gondoltam majd megszokjuk még ha nem is voltam elégedett vele. De most rájöttem hogy valójában mi is a neve, isteni sugallatként jött szinte. Átneveztessük? Teljesen hülyének fog nézni mindenki, a környezet is a mostani nevét ismeri stb. Most őszintén ti mit gondolnátok ha egyszercsak más lenne a neve egy babának? Egyrészt úgy érzem,hogy AZ a neve és ez nagyon erős érzés bennem, másrészt meg teljesen hülyének érzem magam,hogy hát ilyet nem lehet csinálni.

2011. dec. 7. 09:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neveztessétek át! Azért ez a véleményem,mert nekem is így adtak nevet,hogy kompromisszum alapján és nem is ez a név illik rám, egyébként mindenki ezt mondja. Most,hogy rájöttem mi a nevem, gyűjtögethetek az átíratásra, mert mire felnőttem elég sok papírom lett. Ráadásul a picinek is jobb lenne,ha lenne neve és azon szólítanátok,mint Nyuszika,Macika,Babukának,pl aztán később nem lehet sehogy becézni,mert megutálja. Egyébként mi az igazi neve? Amire átíratnátok?
2011. dec. 7. 10:06
 2/24 A kérdező kommentje:
Ha nem baj nem mondanám meg. De köszi a választ!!! :) Mindenki azt mondta/mondja hogy majd megszokjuk és egy idő után el se fogjuk tudni képzelni hogy más legyen a neve. De pontosan így van ahogy írod, kb. ilyen szintű becézés hogy Macika, Bubuka stb...ami véletlen se hasonlít a nevére.
2011. dec. 7. 10:11
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is neveztessétek át.

Nálunk is kompromisszum volt;

mikor megszületett éreztem, hogy nem ezt kellett volna neki adni. A férjemnek, családnak tetszett. Kb 2 hónapig ez járt a fejemben. Most már megszoktam ( 2 éves), de még sokszor fura kimondani.

2011. dec. 7. 10:25
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neveztessétek át! Még inkább most, mint 10 év múlva. Nem az a lényeg, hogy a környezet hogy szokja meg, hanem a gyerek mit szokik meg. Ő még pici, meg fogja szokni az új nevét. :)
2011. dec. 7. 10:27
 5/24 A kérdező kommentje:
És a gyerekek? ( a nagyobbak 6 és 4 évesek) nekik mit mondunk ? hogy na mostantól pistikét (csak példa) józsikának fogják hívni? (szintén csak példaként írom).
2011. dec. 7. 10:30
 6/24 anonim ***** válasza:
Szia! Neveztessétek át nyugodtan. Volt osztálytársam állitólag más néven született mint amin mi megismertük. soha nem figyelt rá,bezzeg ha az apukának szóltak(aki Péter) rögtön figyelt. Igy lett Péter. Állitólag Angliában 3hónapod van anyakönyveztetni a kicsit.Most csak a TB és lakcímkártyát kell kicserélni neki. a 2 nagyobb meg szerintem el fogja fogadni:)
2011. dec. 7. 12:12
 7/24 anonim ***** válasza:
Neveztessétek át. A nagyoknak meg szerintem el lehet magyarázni, hogy mi a helyzet. Remélhetőleg nem akarnak majd nevet váltani...
2011. dec. 7. 12:36
 8/24 anonim ***** válasza:
Neveztesd át ha nem tetszik meg szabad kérdezni mi a mostani és mi lenne a neve??kíváncsi lettem.és na azzal törődj,hogy ki mit szól a te gyereked.
2011. dec. 7. 12:39
 9/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!Mikor megszületett akkor is kérdeztem hogy muszáj rögtön elnevezni?Nem lehetne ismerkedni vele egy kicsit?? de lehurrogtak.
2011. dec. 7. 12:55
 10/24 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak sem az lett a neve ami nekem tetszett volna. Nem egy egyszerű vezetékneve van, így a keresztnév adás sem ment egyszerűen. Szinte csak olyan nevek jöhettek szóba amik magánhangzóval kezdődnek. Végül is szép nevet kapott, de mégsem érzem úgy hogy ez ő. De sajnos más névnél sem. Így még mindig szokom. Egyébként tényleg szép név, tetszik is nekem, de valahogy úgy érzem mégsem az igazi.
2011. dec. 7. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!