Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Helyes amit érzek? Vagy ez...

Helyes amit érzek? Vagy ez csak valami rejtett irigység? Nem szándékos! Örülök mások boldogságának!

Figyelt kérdés
Nem rég a barátaink rászánták magukat és babát vállalnak!Mikor meghallottam bevallom elöntött az irigység!Én is nagyon szeretnék babát,de még a párom nem kész rá és még most kezdtünk el gyűjtögetni!Késznek érzem magam rá és nagyon bánt,h ők még nem annyira "felnőttek" mint én,bár 5 évvel idősebb a lány!Nagyon csúnya dolog tudom,nem is szándékos,de az élet nem igazságos!Azt sem tudják mi fán terem a gyerek!Nekik mégis lehet nekünk pedig még nem!Nem akarom ezt érezni,hiszen nagyon jó barátaink,de nem tehetek róla!Segítsetek!Ugye nem vagyok gonosz ember?
2009. máj. 14. 19:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
66%
Ne haragudj, de ez tényleg fura, amiket írtál... Nekem 3 gyerekem van, és nem azért szültem az elsőt, mert már a legjobb barátnőmnek rég volt akkor gyereke, sőt neki akkor már óvodás volt, mikor az enyém megszületett. Ezeket a gondolatokat helyre kell tenned magadban, mert ha megszületik az a baba, lehet, hogy nagyon rosszul fogsz reagálni, és rámegy a barátság! Nem biztos, hogy egy 20 éves rosszabb, felkészületlenebb anya, mint egy 35 éves. Ismerek példákat, hogy felelősségteljesebb, odaadóbb anya egy jóval fiatalabb, mint az, akinek már több gyereke is van, jóval idősebb, elvileg több eszének kellene lenni! Elhiszem, hogy bánt, ha te is szeretnél babát, de ha nekik előbb lesz, az az ő magánügyük, hogy lehet, hogy tökéletes szülők lesznek.
2009. máj. 15. 10:28
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
25 évest akartam írni.
2009. máj. 15. 10:31
 13/24 A kérdező kommentje:
Azóta már megbeszéltük a párommal és természetesen nem azért akarok mert nekik is lesz!Nagyon jó barátaink,ezért nem fogom hagyni,hogy a hülyeségem miatt eltávolodjunk tőlük!Csak amikor megtudtam ez volt az első reakcióm!Persze nem mutattam,de belül tomboltam!
2009. máj. 15. 10:35
 14/24 anonim ***** válasza:
58%

Ez a gonoszkoás, amit most csinálsz a kommentjeiddel. Más az, hogy 30 éves fejjel gondolkozol, és más, hogy úgy is teszel. Ha 30 éves fejjel gondolkodnál, akkor rájöhetnél, hogy nem rosszindulatból írják le neked a hozzászólók a véleményüket.

Én 16 voltam, mikor megszülettek az unokatesóim (ikrek). Együtt éltünk. Az anyjuk visszament dolgozni, én etettem, itattam, pelenkáztam, altattam őket, éjszaka felkeltem hozzájuk, később én vittem-hoztam őket bölcsibe, oviba, tudtam, mit kell csinálni egy babával, mégsem éreztem, hogy anya szeretnék lenni.

Persze, senki sem mondja, hogy 20 évesen te is beletartozol, a pasizós, bulizós, ivós-hányós fiatalok közé, de ezt nem is most éreznéd meg. Anyám 20 évesen szülte a tesómat, 23 évesen engem. És most 50 évesen bulizik, discozik ezerrel, mert fiatal korában nem tehette meg. Ha a párod úgy gondolja, hogy még fiatalok vagytok a dologhoz, akkor igenis igaza van, főleg, hogy most teremtitek meg a hátteret. A barátaitok és még a párod is sokkal "felnőttebbek", mint te, mert tudják, hogy minek mikor van itt az ideje.

Mi az, hogy azt sem tudják, hogy mi fán terem a gyerek? Arra is jó a 9 hónap, hogy megtudják. Neked van egy kis előnyöd, de hidd el, sokan úgy vágnak bele a gyerekvállalásba, hogy tapasztalatlanok, de az anyai ösztön hamar felébred.

Meg mi az, hogy mielőtt valamit "megszerzel"? Egy baba nem tárgy, hogy csak hipp-hopp megcsináljuk és kész. Van, aki keservesen, évekig próbálkozik, mégsem lehet gyereke. És ez nem rajta múlik. Az anyaságot pedig nem lehet megtanulni sem könyvekből, sem máshonnan, az ösztönösen jön, nem lehet utánajárni.

Ezzel a gondolkodással bizonyítod, hogy még igenis gyerek vagy, nemhogy egy 30 évesé a gondolkodásod. Főleg, hogy okosabbnak hiszed magad másoknál!

2009. máj. 15. 11:00
 15/24 A kérdező kommentje:
Azért írtam idéző jelben!A gond,hogy nem mi,hanem csak a párom nincs rá felkészülve!De azt,h fel vagyok e készülve nem te döntöd el!Én kérdeztem valami,de ez már nem ide tartozik!Annyit szerettem volna tudni,h miért volt az egyik hozzászóló ennyire utálatos,h rögtön lenézett amiért 20 évesen merem képesnek tartani magam egy babához!
2009. máj. 15. 11:04
 16/24 anonim ***** válasza:
70%
hät en bizony meg tudlak erteni.öszinten szolva en is azert vagyok most 36 hetes terhes,mert nagyneni lettem! :) es az unokatesom is azert született anno,mert en megszülettem,es a nagynenemek megint babäzni akartak... :) sosem voltam bulizos vagy ilyesmi,engem is inkäbb a csaläd vonzott.20 evesen mentem ferjhez,de en elöbb dolgozni akartam,csak nem kaptam munkät...a sogornöm eközben terhes lett,es en vettem neki kis rugit meg babacuccokat ajändekba.hät itt kezdödött el asszem...(en ekkor 22voltam) szinte minden nap nezegettem a kis ruhäcskät.aztän beszeltünk a ferjemmel,es eldöntöttük,hogy nem värunk toväbb.mire is värnänk...szerintem nektek kell tudni,hogy mikor vällaltok babät.en mindenesetre nem bäntam meg semmit.nyilvän izgulok en is,hogy mindent jol fogok-e csinälni,de miert ne?minden jot neked!
2009. máj. 15. 11:08
 17/24 anonim ***** válasza:
60%

Te nagyon buta vagy!

Senki sem nézett le, csak mindenki azt mondja, hogy ha a párod meg akarja teremteni a hátteret, akkor igenis igaza van és ő a felnőtt. Ha te is az lennél, akár gondolkodásban is, akkor rájöhetnél, hogy igaza van, mert ebben a mai világban nem az számít, hogy 20 évesen elég felkészültnek érzed-e magad. Ha nincs meg a megfelelő háttér egy gyerek vállalásához, akkor a szüleid nyakára akarsz szülni? Senki sem dönti el, hogy te 20 évesen készen állsz-e már rá, hogy anya légy, de más egy rokon, családtag gyereket nevelni, gondozni és más a sajátodat. Lehet, hogy lesz egy kis gyakorlati tapasztalatod, de hogy érzelmileg más lesz minden, az biztos.

2009. máj. 15. 11:12
 18/24 A kérdező kommentje:
De akkor nem értettétek a kérdést!Nem mondtam,h most azonnal megyek és lesz babánk,hanem,h kicsit irigy lettem,mert nekik már lehet nekem még nem!Nem az a baj,h nekik lesz,hanem ,h nekem nem lesz még!Természetesen drukkolok nekik,csak kicsit igazságtalanság,h ennyire szeretném és nekem még nem lehet!Nem velük van bajom!
2009. máj. 15. 11:18
 19/24 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Mintha az énem egy részét látnám benned, ugyanezt átéltem mint te! Kb.22 éves lehettem amikor párom testvérének megszületett a kislánya. Addig nem is érdekeltek a babák, de onnastól kezdve bármit megadtam volna hogy nekem is legyen. Iszonyatosan féltékeny voltam, irigy, csúnya dolgokat is mondtam (majdnem ráment a kapcsolatom a párommal).. amiket azóta már nagyon bánok, de valahol mélyen olyan ösztön jött elő, aminek nem tudtam parancsolni. Éjszakákat sírtam át, azért mert nekem még éveket kellett várni babára (holott semmi körülmény nem volt adott).Az idő múlásával egyébként jobb lett, és a végén eljött az én időm is:) Csak azért írtam le mindezt, mert nem vagy rossz ember, csak iszonyatos erővel "támadt" rád az anyai ösztön, én tudom hogy ez milyen kínzó érzés, és ha majd ott tartotok mindenféle szempontból hogy saját kisbabátok legyen nagyon boldog leszel, és szerintem jó anyuka is!

Üdv: 37 hetes kismama (aki 5 évet várt babára)

2009. máj. 15. 12:52
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

Megertelek maximalisan, ugyanakkor a parodat is es azokat az anyukakat is akik 30on tul vannak es nem jött könnyen a baba. Nalunk mindez valahogy egybe sikeredett, a sogornömeknel hosszu probalkozas utan lombikkal igaz, de megfogant a baba. kicsit irigyeltem öket, plane azert mert 23 evesen (a ferjem idösebb) meg van a hatter egy babahoz, tudom ez sem mindennapos, szerencsesnek mondhatom magamat. Felhoztam a temat a paromnak aki aztmondta hogy ö meg nem szeretne, nem a dolgok anyagi oldala miatt, hanem mert sok dolog van az eletben amit ki akar probalni, beletörödtem es bar volt gomboc a torkomban mikor az UH.-rol vagy a babak mozgolodasarol meseltek, visszafogtam magam es probaltam velük együtt örülni, gondoltam el fog jönni az en idöm is. Annak akartam örülni, hogy ha nem is nalunk de lesz a közelben baba, legalabb ki lehet probalni ha csak felületesen is, hogy milyen lehet babazni, probaltam a legszebb kicsi ruhakat, legedesebb jatekokat, leghasznosabb kiegeszitöket megtalalni a babaknak, neha elöntött a rossz erzes, hogy barcsak magamnak vehetnem, de aztan kesöbb ugyanolyan elvezetes volt a picik cuccat keresgelni, mintha magunknak vennem, mindig arra gondoltam, hogy valoszinüleg fogja hordani az en babam is, majd valamikor... Aztan megtörtent a csoda...egyaltalan nem terveztük, nem tettünk erte semmi különösebbet, abszolut meglepeteskent ert, hogy kismama lettem es amikor kesz tenyek ele allitottam, lattam a parom arcan az öszinte örömöt, most 7 hetes vagyok, tehat nagyon az elejen, de remelem minden rendben lesz.

Szoval lanyok kitartas es probaljatok mas örömenek örülni, aztan tapasztalatbol mondom karpotolva lesztek, ki elöbb, ki utobb de mindenkeppen:)

2009. máj. 15. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!