Egyesek itt kiakadnak hogy miért van a terhesség/teherbeesés témakörben az abortusz, akkor miért nem lepődnek meg azon hogy a szoptatás témakörben tápszeres kérdés van?
Ezen most gondolkodtam el,de kifejtem. Szóval régebben votl egy kérdés,hogy miért tesznek fel egyesek a terhesség témakörbe abortuszos kérdéseket. (Mit tegyen ha véletlen terhes lett meg társai...) Na engem ez ugyanugy meglep..Mármint ami a kérdésemben van. Hogy a szoptatás témakörben tápszeres kérdés van. Mert oké elfogadom hogy valakinek kevesebb a teje és kénytelen este esetleg tápszerrel pótolni. DE az számomra fura hogy 1-2 hetes tökmag és már csodálkozik h nem indul be a tej mikor kapja a tápit. Nekem is azt mondták a kórházban hogy max 1-2 hétig fogok tudni szoptatni... A zárójelentésen is az van hogy "szoptatás a baba igénye szerint,egyenlőre tápszeres pótlással" Én ehelyett otthon cicire tettem és sokat szopizott,igy a mai napig tud szopizni.(19.5hónapos.)
Nem akartam senkit megbántani csak elgondolkodtam..
A két témát én is külön szedném. Az, hogy valaki abortuszra megy, sokakat érint rosszul, mert éppen ő is babát szeretne, vagy boldogan várja a kicsijét. Esetleg vallási, egyéb okokból ellenzi, de ez nyilván mindenki magánügye és véleménye.
A szoptatás/tápszer kérdést nem értem miért kellene külön venni. Akinek nincs elég teje és pótolni kell, de közben igyekszik szoptatni, az hol kérdezzen? Ott nem csak olyan anyukák vannak, akik csak és kizárólag szoptattak/szoptatnak. Kicsit lenézőnek és diszkriminatívnak tartom a kérdésed.
Akkor mindenkitől ezuton bocsánatot kérek! Nekem is mondták 5 hós korában hogy vegyünk tápszert,mert a gyerek éhes. De én megpróbáltam vagy 3-4 féle tápszert és egyiket se fogadta el. Kapta pohárból,kanálból... Cumiból,üvegből.. Semmiből.Szóval nehéz volt. Mai napig megkapom (itt is) hogy kicsi a babám amikor csak kisétkű. (19,5hósan 9kiló.)
Egyébként nekem is volt abortuszom,tudom milyen,átélltem.Mai napig bennem van az emlék. Azóta is azon töprengek hogy mi lett volna ha Őt megtartom.Lehet hogy azóta ez a kis tökmag nem lenne.(Nem lett volna lehetőségünk 2 babát akkor felnevelni.) Ha lenne külön ab. témakör,akkor nem a teherbeesés témakör lenne néha tele vele.. (FŐleg hogy szerintem az a témakör azoknak van akik babára vágynak. Vagy nem?
Mégegyszer bocsi h ilyen ezek szerint kényes kérdést tettem fel.
Persze, valahol érthető, hogy a teherbeesésnél visszás az abortuszos kérdés, de sajnos, egyelőre nincs jobb. Fel lehetne tenni "terhességmegszakítás" témakört, de ott meg akkor az lenne a baj, hogy olyanok is írnak, akik hezitálnak, akik egyáltalán nem akarják a babát, és 100%, hogy elvetetik, és olyanok is, akik sajnálatos módon elvesztették a babát és miss. ab. lesz a vége.
Az abortusz egy rendkívül kényes és megosztó téma....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!