Teherbeesés szoptatás alatt? Nehéz lesz?
A szoptatás akkor gátló tényező, ha az anyának nincs ciklusa.
Ha van ciklus, akkor peteérés is van, és ugyanannyi esélye van a teherbeesésnek, mint egyébként. Van akinek könnyen megy, van a kinek lassan és nehezen jön össze...
Én 14,5 hónapos babával estem teherbe másodszor, a nagyot 20 hónapig szoptattam, nem volt gond. :o)
(Bár én tényleg a szerencsések közé tartozom, csak egymásra nézünk a férjemmel, és teherbe esem. :o) Mindkét babám a tervezett hónapban sikerült.)
Sok olyan ismerősöm van viszont, akik az első babára sok évet vártak, majd a második-harmadik azonnal összejött, akár vérzés nélkül is, rögtön az első peteérésből.
Mert minél tovább nem jön vissza a ciklusa a mamának, annál valószínűbb, hogy már az első vérzést megelőzően is van peteérés, és fordítva.
Mihamarabbi babásodást!
Nekem 14hónapos a fiam és szintén szopik még. 8 hónapja van meg a menzeszem és azóta nem is védekezünk. Ovutesztet használok és próbálom leszoktatni a szopizásról. Eddig nem sikerült összehozni a kistesót.
Ezt olvastam valahol: még egy ovuláló szoptató asszony is terméketlen maradhat egy ideig a szoptatás okozta finom hormonváltozások következtében.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!