Kínaiban kis cipőt?

Figyelt kérdés

Ismerősöm babája most kezd el járni, azt mondta a kínaiban vesz neki cipőt, mert ugyan olyan jó, mint a drágák...Talpbetétes,bőr a belseje, és hogy csak marketing miatt drága a többi cipő.Vélemények?Nem azt szeretném, ha lehúznátok, csak kíváncsi vagyok.Hiszen ma már tényleg minden a marketingről szól.

Az én kisfiamnak is lassan kell majd cipőt venni, megmondom őszintén én is bementem a közeli kínaiba, ahol igen nagy a választék, és tényleg van 1-2 elég stabil, haránt emelős, kis cipő,szandál.

2011. nov. 15. 14:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én is vettem már neki onnan cipőt, na meg manapság majdnem mindent Kínában gyártanak. Ha óckodsz tőle, akkor inkább a deichmannban vegyél, ott sem drágább mint egyik másik kínaiban. Egyébként ha jól tart, jól szellőzik, lehetőleg bőr vagy textil a belseje, akkor tökéletes az is.
2011. nov. 15. 14:27
 2/12 A kérdező kommentje:

amúgy olyan tanácstalan vagyok...dokim azt mondja mindig legyen fiamon cipő ha jár, mert lúdtalpas, mások azt mondják a dokijuk azt ajánlotta nem kell cipő,mert az tesz jót...:S

Szüleim a cipőn nem spóroltak, mindig jó minőségű, drága cipő volt a lábunkon, mégis tinédzser koromban olyan lúdtalpam volt, hogy nemigaz...mára kinőttem.

2011. nov. 15. 14:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy cipőből, szandiból nem szabad sem használtat, sem kínait venni! Természetesen megértem ha valakinek nincs pénze rá és örökli innen-onnan a gyerek. (Én is elajándékozom a kinőtt lábbeliket). Szóval Én még magamnak sem veszek kínait nemhogy a gyereknek, egy életre tönkre tenném a lábát vele szerintem. Deichmann-ban lehet kapni jó kis cipőket már 3-4000 ft-tól. Járok Én is kínaiban, mert harisnyákat, zoknikat ott szoktam venni jó áron vannak és még jó az anyaguk is. (harisnya sima 400, vastag 790),nézelődtem és láttam, hogy a cipők némelyike drágább is mint a Deichmannban, ami nem kínai, garanciás és minőségi!

Szó mi szó, Én NEM vennék senkinek kínai cipőt, pláne nem egy járni tanuló Manónak.

2011. nov. 15. 14:30
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát ez az!!Fogadjunk a siesta cipőkre is rá van írva, hogy made in China, és elkérnek érte 15ezret.Nem azt mondom, hogy a kínaiban minden jó, de itt nálunk tényleg van 1-2 nagyon jó kiscipő,ami bőr belül!
2011. nov. 15. 14:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Én itthonra nem adok cipőt a gyerekeimre, hadd legyenek mezítláb (vagyis zokniban). Nyáron játszótéren is zokniban vagy pucér lábbal vannak.

Nekem nincs bajom a kínai boltos cipőkkel, de egyébként a deichmanban, humanicban, decathlonban is kapsz olcsón cipőt. Ne legyen műanyag, puha legyen a talpa, a márka nem számít, legalább is engem nem érdekel.

2011. nov. 15. 14:32
 6/12 anonim ***** válasza:

A fiamnak volt kínai cipője, cipelni kellett és mindig mondta, fáj a térde. Aztán a Deichmannban vettem neki Elefantent,nem drágán, de nem is olcsón 7000 forintért. É elvágta valami a lábát,egy kis vágás volt a lábujján. És egy nap, mikor már begyógyult, elkezdett sántítani, alig tudott lábra állni és kiírták műtétre,mert nem tudom mi lett a sebbel és altatásban végezték volna, na akkor váltottunk Siesta cipőre, én csak azt veszek nekik és a seb is meggyógyult és azóta nem fáj a lába.

De nem is az ár, mert próbáltunk 10ezer forintért, márkásnak mondott szandált,hát borzalmas minőségű volt.

És mint írtam az Elefanten sem jött be, túl merev volt és megtörte a fiam lábát.

A Siesta nem is drága, viszont van neve, így ennél maradtam. De mindenkinek más jön be,van aki a Siestát szidja.

2011. nov. 15. 14:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Valaki már írta korábban, hogy ne hasonlítsuk azért össze a kínais cipőt és azt a cipőt, ami Kínában készült, de márkás. Tény és való, hogy manapság az olcsó munkaerő miatt sok mindent Kínában csinálnak, csak az alapanyag nem mindegy! Na szóval, nekem semmi bajom a kínais cipőkkel, lányomnak ősszel vettem egy ilyen átmeneti, kissé zárt szandált. Azok a részei, amelyek a lábával érintkeznek, bőrből vannak, és elég stabil kis szandi, jól fogta a bokáját is. Most télre a Deichmannban vettem neki csizmát, nem igazán látom, hogy különbség lenne a kínais cipőtől. Szóval, tuti, hogy a kínaikban is vannak minőségibb cipők, meg is látszik az árukon, csak meg kell találni őket! Nincs ezzel semmi gond szerintem.
2011. nov. 15. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Ja egyébként mert írtad a Siesta 15 ezer forint, én 4 ezerért vettem a kicsinek 24-esig illetve 6 ezerért a nagyobb cipőt az Auchanban.

Minden szezon előtt van hosszú leértékelés, de volt, hogy a normál ára is ennyi volt, vagy elfelejtették hogy vége az akciónak.

2011. nov. 15. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Én az első cipőt gyógyászatiban vettem a kislányomnak,kb.7000Ft.-ért.Aztán a következő cipőjét már a keresztszüleitől kapta,sima egyszerű cipő volt.És most télre a kínaiban vettem neki kis cipőt.Nem azért mert nem tehettem volna meg hogy megvegyem a 7000Ft-os cipőt,hanem mert ugyanolyan jó mint a másik.Egyébként itt valaki írta hogy a deichmannban 4000-ért van hát én 6000-ért láttam.És tudok olyat aki csak a siesta meg hasonló cipőket adta a gyerekre mégis az ortopédiára hordja.
2011. nov. 15. 16:46
 10/12 anonim ***** válasza:

Én írtam a Deichmannt!

Téli, meleg, kényelmes, 2 tépőzáras, barna színű 22-est vettem 4000 Ft-ért illetve piros-fekete színű, zipzáros, bélelt, meleg, kényelmes 27-est vettem 3500 Ft-ért. Ja és mindkettő vízálló. Múlthét csütörtökön vettem a két fiúnak!!!

2011. nov. 15. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!