Van valaki aki anyagiak miatt nem tud gyermeket vállalni? Hogy viselitek a dolgot?
Én 25 éves nő vagyok és anyagiak miatt nincs még gyermekem... :( Érdekelne hogy ha valaki hasonló helyzetben van hogyan viseli, hogyan birkózik meg ezzel a teherrel?
Mert én nagyon nehezen viselem...
Köszi... Kedves vagy...:) Nem is attól félek hg az lesz a probléma hg én 30 leszek... Hanem hg a párom 40...
És közre játszanak a lelki tényezők mely szerint 4 éve szeretnék gyermeket...
Szóval ezek szerint nekem csak a szívem ketyeg...
Bár valamelyest a testem is meg van bolondulva... Jövőhéten hétfőn megyek orvoshoz, mert a testem olyan tüneteket produkál, mintha terhes lennék... :( Pedig gyógyszert szedek... Teszteltem is biztos ami biztos, de negatív... :(
Ne mondj olyat, hogy nem engedhetitek meg magatoknak, inkább azt kérdezd, hogy "hogyan engedhetjük meg magunknak?"
Több lehetőség is van:
1. párod jobb melót keres.
2. vagy másodállást vállal
5 évet nagyon nehéz kivárni.
Elhiszem utolsó hg neked ez egyszerűen hangzik...
De tudnál olyan másodállást, amiből lesz nagyobb lakás és jöhetne a 3. gyerek??
Amúgy másodállásom nekem van...
A párom is minden szombaton dolgozik...
Még fiatal vagy!
Ha szülsz egy gyereket és van munkád kapsz tgyást és gyed-et. Ez a bruttó fizud 70%-a. Mivel ti 2 gyereket neveltek kaptok családit, ami három gyerek esetén már havi 16000ft és nagyon sok kedvezményt igénybe tudtok venni.
Ha az anyuka nem fizet gyerektartást akkor a gyámhivatalnál kérhetitek a gyermektartás állam általi megelőlegezését.
Nagyobb lakást bérelni tudnátok, egy fél szobával több elég lenne. Még úgy is elég szűkös lenne, de nem mindenki tudja megoldani, hogy minden gyerek külön szobában legyen.
A babára lehet ruhákat venni bababörzéken, használt ruhákat, használt játékokat. Kiságy kijön 15e Ft-ból, matraccal, babakocsit is lehet használtat venni. Ami fix költség, a pelenka, abból is lehet a Tesco-sat, az is van olyan jó, mint a többi.Főzni, gondolom, úgyis főztök négy főre. Terhesgondozásra lehet SZTK-ba járni, szüléskor nem kötelező fogadott orvost (bár jól jön).
De amúgy, ha tényleg nagyon ki van számolva a költségvetés, akkor érdemesebb várni a babával.
Hitelt ne vegyetek fel semmiképpen.
Hát először is, engem egyáltalán nem érdekelne, hova kerül az az "anya", aki elhagyja a gyerekeit, mert neki nem kell felelősség. Megérdemelné az utcát. De ez az én személyes véleményem!
Másrészt a Te biológiai órád nagyon sokára fog még kegyegni, tényleg ahogy írod, a szíved kegyeg. A férfiaké meg még később ettől sem kell tartanod.
Igazából ha van két munkátok, plusz van mellékállás is nem hinném, hogy nagyon aggódni kéne egy 3-dik gyerek miatt. Eleve a jelenlegi szabályok szerint több támogatás jár 3 gyerekre (persze erre nem lehet alapozni), de te rendes gyedet kapnál, ráadásul hétvégi munka az maradhatna mindig valamelyikőtöknek. Ha lejár a nagy hitel, egy albérletet is lehetne fizetni. Manapság egy nagyobb kertes házat akár már 15 ezerért is lehet bérelni, mert a tulaj örül ha valaki rendben tartja. És akkor lenne mindenkinek külön szobája.
Ne keseredj el van még időd. Rengeteg nő szül 30 felett gyereket. Ráadásul ha most jönne be a baba, akkor is ellene a ti szobátokba még pár évig, nem is éreznétek, hogy kicsi a ház...
Szerintem túldramatizálod a dolgot.
1, ha annyira szeretnétek gyereket, adjátok el a kocsit, vegyetek olcsóbbat. ez ne legyen kifogás.
2, a te fizud nem esik ki teljesen, mert kapsz majd tgyást, és gyedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!