Barátaink lenyúlták a mi babanevünket. Ez nem fair szerintem. Tehet ilyenkor az ember valamit? Vagy én látom rosszul?
Barátaink babája 2 hét múlva születik. Eddig Anikónak hívták a kislányukat a pocakban. Beszélgettünk kb 1 hete hogy milyen nevet adunk majd mi a lányunknak ha születik, mondtuk hogy Evelin lesz, ezt már 7 éve eldöntöttük.
Erre tegnap véletlenül kibukott, hogy megváltoztatták, és Evelinnek fogják hívnia születendő lányukat!
Szerintem ez annyira nem korrekt!! Vagy én látom rosszul?? Kb olyan érzés mintha a "gyerekem nyúlnák le".
Köszönöm a hozzászólásod.
Persze hogy hívhatnak több gyerekeket ugyan úgy. De szerintem (és mint kiderült nem csak szerintem) nem illik barátoknak/családtagoknak másik család által kitalált nevet saját gyereküknek adni, pláne nem úgy hogy az utolsó 2 hétben változtatják meg arra.
És igen, szerintem idegesítő, és igen, megbántott.
Nekem eszembe sem jutna ilyen...a barátok/családok által kitalált saját gyereknevek tabuk..
Egyébként a kérdés kiírása után 1 nappal kiderült hogy babát várok...
Én már írtam erre vhol egyszer, de csak azt akarom mondani, hogy GRATULÁLOK AKKOR!!! :) akár Evelin lesz akár más, ez nagyon örömteli időszak lesz:)
Puszi!!
Az szörnyű hogy ráadásul családtag adja a Ti neveteket a gyereküknek. De Nóra tényleg nagyon szép név! :)
A gratulációkat pedig köszönöm szépen! :) Még el sem hiszem :)
Egy gondolatnyit sem törődnék vele a helyedben mostantól. 2 Evelin lesz és kész.
Ha a tesód "nyúlja le" a nevet, az már gáz, de lehet, azzal se kéne foglalkozni, vagy?
Előző
Gyakran beszéltünk tesómmal, kinek mi tetszik, és úgy vettem észre, az ő nevei valahogy egy idő után "megváltoztatja" az enyémre! Tehát lenyúlás :)) Úgy 5-6 éve okosabb vagyok, nem árulom el az enyémeket. Mielőtt a gyerekei születtek, kérdezte, nekem mi tetszik, naná, hogy mást mondtam, így az "enyém" megmaradt. Csak azért lényeges, mert ahogy ismerem, utána ő vádolna engem, hogy én nyúltam le az ővét - tehát tanulság: emberismeret. Aki ilyen, azzal ennek megfelelően viselkedj mostantól!
Milyen furcsa!...
Anyukám engem is Evelinnek akart hívni, de egy másik lányt (egy rokonomat) elneveztek így a falunkban. Anyukámnak nem volt jó érzés elmondása szerint, és mivel a vezetéknevünk is megegyezett, ezért le kellett mondania az Evelinről. Így lettem Krisztina.
Te ne kövesd el ezt a hibát, legyen csak Evelin!
L/16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!