Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátaink lenyúlták a mi...

Barátaink lenyúlták a mi babanevünket. Ez nem fair szerintem. Tehet ilyenkor az ember valamit? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Barátaink babája 2 hét múlva születik. Eddig Anikónak hívták a kislányukat a pocakban. Beszélgettünk kb 1 hete hogy milyen nevet adunk majd mi a lányunknak ha születik, mondtuk hogy Evelin lesz, ezt már 7 éve eldöntöttük.

Erre tegnap véletlenül kibukott, hogy megváltoztatták, és Evelinnek fogják hívnia születendő lányukat!

Szerintem ez annyira nem korrekt!! Vagy én látom rosszul?? Kb olyan érzés mintha a "gyerekem nyúlnák le".

2009. máj. 5. 11:43
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi itt a probléma, kedves Kérdező! Miért ne hívhatnák a két gyereket ugyanúgy? Mi ez, valami verseny? Ezzel az erővel a te szüleid is lopták valahonnan a nevedet, hiszen bárhogy hívjanak is, volt már előtted másik ember azon a néven. Miért rossz ez az érzés? Meg egyáltalán, ha még csak terhes sem vagy, akkor milyen jogon kéred számon a barátnődéken, hogy "lenyúlták a nevet, amit már hét éve kitaláltál"? Az ő gyerekük, úgy nevezik el, ahogy csak gondolják. Nincs jogod megsértődni.
2009. máj. 8. 16:03
 32/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásod.

Persze hogy hívhatnak több gyerekeket ugyan úgy. De szerintem (és mint kiderült nem csak szerintem) nem illik barátoknak/családtagoknak másik család által kitalált nevet saját gyereküknek adni, pláne nem úgy hogy az utolsó 2 hétben változtatják meg arra.

És igen, szerintem idegesítő, és igen, megbántott.

Nekem eszembe sem jutna ilyen...a barátok/családok által kitalált saját gyereknevek tabuk..

Egyébként a kérdés kiírása után 1 nappal kiderült hogy babát várok...

2009. máj. 8. 16:30
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Én már írtam erre vhol egyszer, de csak azt akarom mondani, hogy GRATULÁLOK AKKOR!!! :) akár Evelin lesz akár más, ez nagyon örömteli időszak lesz:)

Puszi!!

2009. máj. 8. 22:39
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nagyon átérzem a helyzetedet. Mi is pont így jártunk, csak rokonnal. Egy unokatesó csinálta ugyanezt, mert nekünk még nem volt babánk, és Karácsonykor ők már 3 hónaposak voltak, és megkérdezték, hogy mi milyen nevet adnánk, ha lány, és milyet, ha kisfiú. Én el is mondtam, hogy Anna és Bence, erre persze született náluk egy Anna. Ebben még az is rossz, hogy a családnevünk is ugyanaz. Én is nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben, de találtunk egy sokkal szebb nevet, és a kislányunkat így Nórának hívják. Hidd el, találni fogsz egy sokkal szebb nevet, ami még jobban illeni fog a gyermekedre. Én ma már semmi szín alatt nem adnám az Anna nevet a gyermekemnek.
2009. máj. 9. 07:25
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Grat a babához! Remélem, megoldódik a helyzet. Annyi gyönyörű babanév van a világon... :)
2009. máj. 9. 09:48
 36/40 A kérdező kommentje:

Az szörnyű hogy ráadásul családtag adja a Ti neveteket a gyereküknek. De Nóra tényleg nagyon szép név! :)

A gratulációkat pedig köszönöm szépen! :) Még el sem hiszem :)

2009. máj. 11. 09:11
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Egy gondolatnyit sem törődnék vele a helyedben mostantól. 2 Evelin lesz és kész.

Ha a tesód "nyúlja le" a nevet, az már gáz, de lehet, azzal se kéne foglalkozni, vagy?

2009. máj. 12. 11:40
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Előző

Gyakran beszéltünk tesómmal, kinek mi tetszik, és úgy vettem észre, az ő nevei valahogy egy idő után "megváltoztatja" az enyémre! Tehát lenyúlás :)) Úgy 5-6 éve okosabb vagyok, nem árulom el az enyémeket. Mielőtt a gyerekei születtek, kérdezte, nekem mi tetszik, naná, hogy mást mondtam, így az "enyém" megmaradt. Csak azért lényeges, mert ahogy ismerem, utána ő vádolna engem, hogy én nyúltam le az ővét - tehát tanulság: emberismeret. Aki ilyen, azzal ennek megfelelően viselkedj mostantól!

2009. máj. 12. 11:47
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Enyhén szólva pofátlanság, de ilyenek az emberek... Ezek után én a lánykutyámnak adnám az Evelin nevet, a gyerekemnek meg kitalálnék mást, lehetne mondjuk Anikó:), hiszen olyan szép név az!
2009. máj. 19. 15:49
 40/40 anonim ***** válasza:

Milyen furcsa!...

Anyukám engem is Evelinnek akart hívni, de egy másik lányt (egy rokonomat) elneveztek így a falunkban. Anyukámnak nem volt jó érzés elmondása szerint, és mivel a vezetéknevünk is megegyezett, ezért le kellett mondania az Evelinről. Így lettem Krisztina.

Te ne kövesd el ezt a hibát, legyen csak Evelin!

L/16

2009. aug. 8. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!