Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátaink lenyúlták a mi...

Barátaink lenyúlták a mi babanevünket. Ez nem fair szerintem. Tehet ilyenkor az ember valamit? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Barátaink babája 2 hét múlva születik. Eddig Anikónak hívták a kislányukat a pocakban. Beszélgettünk kb 1 hete hogy milyen nevet adunk majd mi a lányunknak ha születik, mondtuk hogy Evelin lesz, ezt már 7 éve eldöntöttük.

Erre tegnap véletlenül kibukott, hogy megváltoztatták, és Evelinnek fogják hívnia születendő lányukat!

Szerintem ez annyira nem korrekt!! Vagy én látom rosszul?? Kb olyan érzés mintha a "gyerekem nyúlnák le".

2009. máj. 5. 11:43
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
(persze a "mintha gyerekem nyúlnák le" nagyon időzőjelben. Inkább olyan érzés, mintha egy álmomat lopták volna el. Mivel sokat vagyunk együtt - kirándulások, stb - zavaró nagyon ha ugyan az a neve a gyerekeknek..legalábbis engem nagyon idegesítene)
2009. máj. 5. 11:45
 2/40 anonim ***** válasza:
98%
Jogos a felháborodásod. Nekünk az egyik ismerősünk szintén lenyúlta a fiú nevünket. De nem érdekelt mert a kisfiamat egész addig a pocakban már úgy szólítottuk, így nem tudtam volna neki más nevet adni már, de nem tartom szép dolgoknak,pláne hogy még csak esetetekben az Evelin meg az Anikó egyáltalán nem is hasonlítanak!!!
 3/40 anonim ***** válasza:
98%

ez tényleg durva. ha jól értem, te még nem vagy terhes, csak szeretnél az lenni.

nem valami tisztességes lenyúlni más nevét, de ha téged nem zavar, add nyugodtan a te lányodnak is.

4/40 anonim ***** válasza:
94%

szerintem nem kellene ebből ekkora ügyet csinálni.ettől függetlenül még ti is adhatjátok azt a nevet.ugyanis ez nincs le védjegyezve,mint a találmányok...

azért finoman megmondanám neki,hogy kicsit rosszul esik,amit tettek.

2009. máj. 5. 11:46
 5/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló helyzetben voltam: nálunk a második gyerekünknek szánt nevet adták. Én úgy vagyok vele, h' a gyerekem örökre megmarad, a barátság, ismeretség nem biztos. Szerintem ne befolyásoljon, bár megértem, ha felhúztad magad, mert tényleg hülyén veszi ki magát. Ha legalább előre szólnak, akkor nem lenne ilyen sumákólós a dolog.
2009. máj. 5. 11:48
 6/40 anonim ***** válasza:
100%
Na én ezért nem árulom el senkinek,h hogy fogják hívni,mármint terhes nőknek!Én az ilyet nem tűrném és szerintem szólj nekik,h ez téged bánt!Ha tényleg olyan jó barátnőd,akkor miért csinál ilyet,ha tudja milyen régen vágysz erre a névre!Ha még sem érti meg,akkor ő nem is barát!!!
2009. máj. 5. 11:48
 7/40 anonim ***** válasza:
100%
Az első vagyok:) és oké h nincs védjegyezve:) de azért a BARÁTAIK hogy az érzéseiket tiszteletben tartsák nem?? :) annyi szép név van:)
2009. máj. 5. 11:49
 8/40 anonim ***** válasza:
86%

Na, az ilyenek én már nem nevezném barátnak...

Mi ezért senkinek nem mondjuk meg, h mik a tervezett nevek.

Sajnálom, h csalódnod kellett bennük, ez nagyon rosz lehet... :(

9/40 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy meg ti nyúltátok volna le, ha előbb jön a tied.

Add a gyerekednek azt a nevet amit szeretnél, ők is azt teszik. Régen mindenki Pistike volt s jó volt az is.

A gyerek mindig veled lesz s a nevével, a barátok elkerülhetnek. S ha ugyan az a nevük s egyidősek, s barátok lesznek, talán örülnek is neki.

Nem sajátíthatsz ki egy nevet. mit tegyenek, ha épp ez tetszettt legjobban? inkább örülj, hogy nekik is tetszik. Barátoknak lehetnek druszák, csak testvérek nem lehetnek azok.

10/40 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne hívhatnának két kislányt ugyanúgy? Pláne ha barátnők s egyszerre születnek?

A tietek mikor jön? Legalább ünnepelhetitek együtt!

Ballagás, névnap szülinap egy nagy közös bulin. Talán még az esküvőjük is együtt lesz majd :)

2009. máj. 5. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!