Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátaink lenyúlták a mi...

Barátaink lenyúlták a mi babanevünket. Ez nem fair szerintem. Tehet ilyenkor az ember valamit? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Barátaink babája 2 hét múlva születik. Eddig Anikónak hívták a kislányukat a pocakban. Beszélgettünk kb 1 hete hogy milyen nevet adunk majd mi a lányunknak ha születik, mondtuk hogy Evelin lesz, ezt már 7 éve eldöntöttük.

Erre tegnap véletlenül kibukott, hogy megváltoztatták, és Evelinnek fogják hívnia születendő lányukat!

Szerintem ez annyira nem korrekt!! Vagy én látom rosszul?? Kb olyan érzés mintha a "gyerekem nyúlnák le".

2009. máj. 5. 11:43
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is M. Mária vagyok, s az unokatestvérem is M. Mária. Én ennek mindig örültem. Sőt keresem a neten, kit hívnak még így?
2009. máj. 5. 11:53
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát tényleg nem volt szép dolog.Adjátok nyugodtan neki ti is majd ezt a nevet,márha kislány lesz:)

Emlékszel még a Jóbarátok sorozatra?Rachel amikor megszületett a lánya nem tudta,hogy hívja mert Ross-szal nem tudtak dönteni.Ekkor jött Monica és benyögte,hogy ha lánya lesz Emma-nak fogják hívni.erre Rachel Emmanak nevezte el.Monicanak rosszul esett,de beletörődtt mert Rachel nagyon jó barátnője volt:)

Mellesleg az én lányom is Emma lesz,csak a második néven gondolkozo még,nagyon tetszik a Mirtill,de barátnőm azt akarja a lányának,ezért nem,viszont a Mimi-t senki sem tiltja:D

2009. máj. 5. 11:54
 13/40 anonim ***** válasza:
88%
helló!5. vagyok!nem kisajátítja a nevet,ha jól olvastam 2 hét múlva születik a baba és eddig Anikó volt,mikor megtudták,h ők mit szeretnének rögtön megváltoztatták!!!Akkor eddig a 9 hónap alatt miért nem?Ez szemétség!
2009. máj. 5. 11:55
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

aki volt már terhes,az tudja,hogy milyen változó a kedélyállapotuk.szülésig még változhat is.

én szinte végig Lilit akartam a lányomnak-de fiam lett-de a férjem nem így ha a 2.lány lesz,biztosan már nem az lesz

2009. máj. 5. 12:00
 15/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Engem nem zavart volna ha még a terhességük elején azt mondják, Nekik az Evelin tetszik, és így nevezik el a babájukat. De hogy az utolsó pillanatban megváltoztatják Anikóról, szinte "lecsapnak rá", az viszont nagyon elszomorít és felháborít. :(

Biztos hogy mondani fogom neki, hogy ezt nem értem, és nem esik jól..de tegnap szinte megszólalni sem tudtam. Persze alig mertek rám nézni..

Persze, mindenki olyan nevet ad a babájának amilyet szeretne, nincsen levédve stb. De én úgy vagyok vele, tartsuk tiszteletben a másikat...Vagy legalább üljünk le vele megbeszélni, hogy bocsi, de inkább a Te kedvenc és megálmodott nevedet adnánk a babánknak...

De így egyszerűen nem tudom megemészteni és elfogadni :((

2009. máj. 5. 12:04
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ezt sosem tudod már elfogadni. Nekem legalábbis nem menne. Megszületnének a lányok szép sorban, nődögélnének, stb, de ez egy tüske marad, szerintem, legalábbis én ilyen típus vagyok. :(
2009. máj. 5. 12:12
 17/40 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is tüske marad sajnos. Ráadásul állítólag hogy a férj erősködött, meg azt mondta páromnak hogy ő már réges régen kitalálta az Evelin nevet, és ezt szerették volna. De akkor miért hívták Anikónak?

Olyan rosszul esik, most ezek után hogy legyen lányom is Evelin? Egyszerűen zavar nagyon hogy ugyan az legyen a neve. :(

2009. máj. 5. 12:19
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kemény dolgok vannak, nekem a "barátnőm" amiko neveket néztem azonnal mondta, hogy eszembe ne jusson, hogy Levinek hívjam mert az majd nekik lessz kb 5-6 év múlva. Megmondom őszintén ha Levit akartam volna adni, adtam volna...az ilyen embereket el kell felejteni. Ti meg nyugodtan hívjátok majd úgy a lányotokat, ez később amúgy sem lessz majd ekkora baj. De simán megmondanám a csajszinak, hogy ez nagyon bánt téged...Hozzáteszem lehet, hohy fiad lessz, és akkor meg majd legalább lessz egy Evelin a közelben. /én is csúnya dolognak tartom ezt!!!/ Ne törődj vele....leül majd ez a dolog.
2009. máj. 5. 12:39
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Megint én, a tüskés... :)

Elhiszem, hogy zavar, de az álmodat ne add fel emiatt!

Vagy még utolsó esélyként lapozz fel egy utónévkönyvet, és szárnyald túl az Evelint. :) Ha nem megy, akkor is ott vagy még, ahol eddig, amit olyan rég óta akartál már, és a te lányod soha nem egyenlő az övével...!!

2009. máj. 5. 12:40
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem jutottt eszükbe eddig, s hogy mondtad, megtetszett? Ne zavarjon! Ez egy szép név! Én Mária Judit vagyok. az osztályban, ahova jártam, 6 Mária és öt Judit volt. (kombinálva más nevekkel) Ilyen a divat. Nálatok is biztos lesz 3-4 Evelyn.

Biztos nem mertek szólni. Útban van már az a leány egyáltalán? Mert még ezerszer meggondolhatod magadat. Én mindi Florentint terveztem aztán Lilla lett. Aznap találtam ki.

Elneveztek róla egy ismerós kislányt, mi megtiszteltetésnek vettük. Ez elég gyakori,nem? Egy rokon nevét adni pl. aki tetszik? Már az ember nem a név.

Én úg yértem, még csak tervben van. Hátha öt fiad lesz akkor mit kezdessz az Evelynnel?

Ne szólj neki semmiképp, nem illik egy kismamát megbántani. A nevek mindenkié, nem a tiéd. Ha különlegeset akarsz, akkor válassz ritkább nevet!

2009. máj. 5. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!