Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátaink lenyúlták a mi...

Barátaink lenyúlták a mi babanevünket. Ez nem fair szerintem. Tehet ilyenkor az ember valamit? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Barátaink babája 2 hét múlva születik. Eddig Anikónak hívták a kislányukat a pocakban. Beszélgettünk kb 1 hete hogy milyen nevet adunk majd mi a lányunknak ha születik, mondtuk hogy Evelin lesz, ezt már 7 éve eldöntöttük.

Erre tegnap véletlenül kibukott, hogy megváltoztatták, és Evelinnek fogják hívnia születendő lányukat!

Szerintem ez annyira nem korrekt!! Vagy én látom rosszul?? Kb olyan érzés mintha a "gyerekem nyúlnák le".

2009. máj. 5. 11:43
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Én Esztert akartam vagy Nórát de Kristóf lett. Aztán esetleg Tamást de Lilla lett.

A Kristóf első barátnője Eszter,a mostani Zsuzsi, - ami a bátyám kedvenc neve volt- a nevelt lányom Nóra, s a lányom barátja Tamás. Majd az élet korrigál :)

2009. máj. 5. 12:52
 22/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtatást! :)

Az álmomat nem szeretném feladni, de még nem tudom mit tegyek, nagyon bánt.

Gondolom hogy az idő múlásával ez csillapodni fog (nagyon remélem), és akkor én is Evelinnek nevezhetem a lányomat, de egyelőre barátainkat egy kis kanál vízben tudnám megfojtani :(

Szerintem "lenyúlni" más nevét nem fair, függetlenül attól hogy mennyi "Evelin" születik a világon.

Lehet hogy fiúnk lesz, de attól még ez nem szép.

És mindenféleképpen szólni fogok; "kismamát nem illik megbántani" - szerintem meg ő volt sunyi és illetlen, ez egy olyan "kimondatlan szabály" szerintem, hogy más nevét nem nyúljuk le...

2009. máj. 5. 12:57
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Anno, 10 évvel ezelőtt, az 1. férjemmel kislányt szerettünk volna. Boglárka lett volna a neve. Nekünk az volt a legszebb név.

Most is nagyon tetszik. Közben elváltam, gyermektelenül.

Majd ismét férjhez mentem, terhes lettem, kislánnyal. Ismét előkerült a Boglárka név. Nagyon tetszik. Csak hát valahogy az az előző férjemhez tartozott valahogy.

Végül rátaláltunk egy másik névre, ami szintén nagyon szép és a 2. keresztnév lett a Boglárka.

Így meg is kapta a régen áhított nevet és nem is.

2009. máj. 5. 14:37
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ez egy tök jó ötlet amit az utolsó válaszoló írt, hogy keresel vmi gyönyörűséges másik nevet (hiszen ez most úgy tünhet hogy TE nevezed el a gyerekedet az Ő kislányáról) és az Evelint csak másodiknak adod.

Olyan sok szép ehhez hangzásában, jellegében is hasonló név van, majd megnyugszol! Persze megértem hogy nagyon bánt, főleg h megtisztelted őket a bizalmaddal és akkor ő meg semmibe vették a te érzéseidet.

Legalábbis én ezt igy venném a barátaimtól, ha valóban a barátaim:)

2009. máj. 5. 15:59
 25/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen, lehetséges hogy akkor második neve lesz Evelin, köszönöm az ötletet :)

Sajnos eléggé bánt a dolog, de remélem hogy az idő múlásával jobb lesz..

2009. máj. 5. 16:27
 26/40 anonim válasza:
70%
NEHOGY ÚJ NEVET ADJATOK A BABÁNAK HA MÁR 7 ÉVE KITALÁLTÁTOK...én a helyetekbe megmondanám a barátomnak hogy ezt már 7 éve kitaláltuk és nem szép dolog lenyúlni másnak a nevét:-)és ha nem változtatnák meg akkor "vége lenne a barátságungknak"
2009. máj. 5. 17:08
 27/40 anonim ***** válasza:
30%

Ne haragudj, kedves Kérdező, de kicsit megáll az eszem...

Szóval nálad még sehol nincs a gyerek, de már 7 éve eldöntötted a nevét?!... 8-o

Arról meg már végképp ne is beszéljünk, hogy milyen név az az EVELIN???...

Miért nem ÉVA?...

Ne sértődj meg, de ez olyan sznobos dolog.

Olyan csodaszép magyar nevek vannak!

(Már nem azért, de az ANIKÓ sokkal aranyosabb, kedvesebb név egy lánynak.)

Gondolj bele, hogy a gyerekednek ezzel a névvel kell majd leélnie az egész életét.

Tényleg, nem kellene ebből EKKORA ügyet csinálni : nem ér meg ennyit egy barátság!

Ráértek majd a férjeddel akkor neveket keresgélni, ha majd terhes leszel, lesz 9 hosszú hónapod rá.

(Még meg is fogod unni, mert majd meglátod, boldog-boldogtalan adja majd a tippeket, milyen nevet válasszatok a babátoknak.)

2009. máj. 8. 02:27
 28/40 anonim ***** válasza:
19%
Szép magyar nevek?Pl???Tényleg!Milyen jó ötlet!Akkor hívd inkább paraszt módra a gyereked és legyen mondjuk Rozi!!!Ez te sem gondolod komolyan!Amúgy meg sztem ne te döntsd el,h az milyen név!Lehet,h neked tetszik a Lujza vagy Luca Erzsébet,de most:2009-ben ez írtó ronda!Elvégre nem 60 évesen fog megszületni!!!Itt nem a név elfoglalásáról vagy elhappolásáról van szó,hanem,h egy barát nem fosztja meg a barátnőjét álmaitól!Neki nincsenek álmai?Mi lenne ha ő meg elhappolná a férjét!Csodás dolog ez!Rohadt gusztustalan!
2009. máj. 8. 08:02
 29/40 anonim ***** válasza:
39%

Nekem mindig is a Léna tetszett. Aztán amikor terhes voltam a Maja mellett döntöttünk. Barátnőm ugyanígy járt. Szóval ezek az előre eltervezett nevek nem mindig jönnek be. Azt sem értem mi azzal a probléma ha ugyanaz a nevük. Még ha egyszerre születnének se lenne gáz. Egy csomó ilyet ismerek.

Amit a legfontosabbnak tartok leírni hogy senkinek semmi köze nincs hozzá hogy a szülők milyen nevet választanak. Én agyrémet kaptam a körülöttem lévő sok névadótól, de a kérdést olvasva szerencse hogy nem volt a környezetemben olyan aki lestipistopiz egy olyan nevet ami egyébként nagyon gyakori.

Te mit szólnál hozzá ha közölnék veled hogy a te lányod nem lehet ez meg az mert azt x y vagy z akarja majd egyszer valamikor??? Kicsit infantilis a kérdés.

2009. máj. 8. 08:38
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Igen ne haragudj, de ez milyen gyerekes butaság. Mintaz oviban tényleg a stipistopi.

Azt a nevet kell adniuk, amit a legmegfelelőbbnek tartanak. Ha ehhez te tudtad hozzásegíteni őket, akkor neked köszönhetik. Ha a hasdban lesz a gyerek, majd meglátod, mi neki a legmegfelelőbb, Meg fogod érezni. Lehet hogy az Evelin, de lehet hogy más. Ezt nem tudod előre eldönteni. Butaság, amit gondolsz és tényleg gyerekes dolog. Ezer Evelin van és lesz is ott is nálatok az oviban egypár.És ettől adhatod te is ugyanezt a nevet ha ez tetszik, ez nem lóverseny. Én nagyon megsértődnék, ha te ezt nekm szóvátennéd. Miért nem tudsz örülni, hogynekik is tetszik, ezt nem is tudom megérteni. Nem hívhatnak ugyanúgy két gyereket? Pláne ha még meg sincs.

de nevezhetnéd Evelinának, vagy Evangelinának is.

2007-ben 230 Evelin született, ez volt a 65. leggyakrabban adott név. Evelina meg egy volt.

2009. máj. 8. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!