Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért úgy van beharangozva,...

Miért úgy van beharangozva, hogy azért csökkentik 3-ról 2 évre a gyed/gyes idejét, mert növelni akarják a kisgyerekesek munkavállalási kedvét?

Figyelt kérdés

Ez kedv kérdése? A kisgyerekeseknek nincs kedve dolgozni? Olyat is olvastam, hallottam már, hogy munkavállalási hajlandósága nincs egy kisgyerekesnek. Elárulták, hogy a gyed/gyes csökkentésével nem tartanak vissza olyan jaj de sok pénzt, hanem a nőket akarják arra bírni ezzel, hogy menjenek dolgozni és ne tátott szájjal várják az államtól az alamizsnát.

Eddig kedvről volt szó?

Nem arról, hogy nincs se bölcsi se ovi sok helyen? A mh-em nem vár vissza. Nehéz kisgyerekesként munkát találni? És ez mind azért mert nincs kedvem dolgozni???????

2009. máj. 4. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

áááááááááááááááááááááááá!

én az ő munkavállalási kedvüket javítanám már végre valahogyan!!!

Felháborító...

2009. máj. 4. 13:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szegény gyerekek, így is csak nőnek mint a dudva anapköziben, most még elvesszük tőlük aszerencsés indulás esélyét is. Mintha annyi munkahely lenne, hogy csak a kedv kellene, s máris kapkodnak utánad. Kisgyerekes anya után. Én nem engedném dolgozni az anyákat 3 évig, úgy értem, ha akar a gyerekével lennni, azt támogatnám. S hat éves korig csak 4 órában. Ritka kivétel lenne, akinek fontosabb a munkája, s megnyugtató nevelője(egy személy) van a gyerekének.

A kisgyereknek az a jó, ha az anyja mellett van.(s persze a szájában meg kenyér)

S nekünk az a jó, ha boldog kiegyensúlyozott jól nevelt gyerekekre hagyhatjuk majd az országot. Az lenne a jó, s az érdekünk. nem intézménybedugott félárvákra.

Nem normális ez a világ!

Tényleg már a halál társadalma lesz, mint a volt pápa mondta.

2009. máj. 4. 13:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes,és egyben felháborító!Nekem kedvem az van,szerződésem a szülést követő 2hónapban lejárt és nem hosszabbítottak.Innentől kezdve milyen kedvről beszélünk?Mikor eddig 20évesen is megkaptam,hogy nem vesszük fel,mert a közeljövőben szeretne majd gyereket...és most hogy van 28évesen,se fognak fölvenni.Szóval?Így legyen kedvem?

És igen is én legalább az oviig szeretnék a babámmal itthon maradni,anno nekem is jólesett,hogy volt anyukám!

2009. máj. 4. 15:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hahaha... méghogy növelni akarják a munkavállalási kedvet. :(

Én ma voltam beíratni a kisfiam az oviba. Januárban lesz csak 3 éves, de itt eddig felvették a 2,5 évet betöltött szobatiszta gyerekeket. Eddig. Ma azt mondta az óvónő, hogy nem teheti, mert az ovit MEGBÜNTETIK, ha 3 évesnél fiatalabb gyerekeket vesznek fel. Bölcsi természetesen nincs. Én pedig mennék vissza dolgozni szeptembertől, helyem is van (egyenlőre. Ha nem tudok visszamenni, ki tudja...). És nem mindenhol van pl. nagyszülő, akire rá lehetne bízni a gyerkőcöt. Nálunk pl. egyik sem él már sajnos.

És akkor ezek mondják, hogy növelni akarják a munkavállalási kedvet??? :((((

2009. máj. 4. 16:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Na igen olyat én is kaptam, 20 évesen hogy nincs gyakorlatom munkahelyen ezért nem vesznek fel, aztán most 26 évesen meg azért nem mert kisgyerekem van.

26 évesen már legalább 4x voltam munkanélküli, de biztos mindezt azért mert nem akartam dolgozni.

De mindeközben a gyerek előtti két évemet egy olyan nehéz helyen húztam ki ahol csak azt vettem észre hogy senki nem maradt a végére a kezdő csapatból. Én meg húztam, húztam az igát. És biztos azért bírtam idáig mert nem akartam dolgozni.

Gyerek mellett vissza oda nem tudok menni, mert nincs akire bízzam, annyit meg nem fizetnek hogy bébiszitterre teljen.

Ördögi kör!

Majd mire 6 lesz csak lesz valami munkám! Addig kikötnek mindent! De legalább nekik lesz munkájuk!

Nagyon sok anyuka menne dolgozni, de nincs hova, még a gyerek nélkükieknek sem nem még a gyerekeseknek.

Én nem tudom mi lesz itt!!!!! Nagyon el vagyok keseredve! és nem látom a kiutat!

2009. máj. 4. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!