Hogyan lehet feldolgozni azt, ha nem lehet gyereked?
Több megközelítésből is érdekelne ez a kérdés. Mármint, ha azért nem lehet, mert valamilyen biológiai okból nem lehet, vagy azért, mert vmi miatt kicsúsztál az időből. nem volt megfelelő párod, és egyedül nem akartál, aztán meg a kor...
Szóval hogyan lehet elfogadni, hogy nincs gyermeked?
a kérdésedre ugyan nem tudok válaszolni, csak két dolog jutott eszembe:
1. Nem az a megoldás, hogy a folyónak mész, mint MArgit a Jóban-rosszbanból
2. Én személy szerint nem biztos, hogy azt fel tudnám dolgozni, ha gyerekekkel dolgoznék (védőnő, gyermekorvos, pedagógus), de a sajátomat sosem ölelhetném meg.
Talán a karrierbe menekülnék, tanulnék orrvérzésig. Nem tudom, szerencsére nem is vagyok ebben a helyzetben.
40
Amúgy nem a "szeretet kapás"- sal van a baj. mármint, az egyik válaszoló írta, hogy esetleg gondoskodhatnék valakiről és cserébe kapnék szeretetet, mert pl. vannak keresztgyerekeim, több is. velük is szoktam foglalkozni és úgy érzem szeretnek. de ez akkor sem ugyanaz, mint a saját.
Ha jól értettem, itt az egyik válaszoló azt írta, hogy ő pont nem tudna akkor olyan foglalkozást választani, ami gyerekekkel kapcsolatos, ha neki nem lehetne. Ezt valahogy én is így érzem. Az számomra pont olyan lenne, mintha mindig az orrom alá lenne dörgölve, hogy nekem nincs.
Nem tudom mi történik a jóban-rosszban, de a Dunának nem megyek miatta az biztos.
A hozzászólásokból is összességében azt látom, hogy ezt a kérdést csak az idő oldhatja meg, amit meg kell próbálni valamilyen tevékenységgel hasznosan eltölteni, (ami kinek mi, gyerek, öreg, állat gondozás, utazás, vagy a karrier)De aki igazán szeretett volna gyermeket annak ez mindig egy nagyon fájó dolog marad akármit is csinál.
40 vagy. Ha lenne párod, partnered, biztatnálak, hogy még ne add fel! :) Egyik barátnőm most töltötte a 40-et, és most kezdtek inszemre járni, új házassága van. A nagylánya már 19 éves, és szeretnének az új férjével is egy babát még. Remélem nekik is megadatik! :)
A másik barátnőm 42 évesen találta meg az igazit, és 43 évesen szült. Mindenki meglepődik, mikor a korára kerül a szó, merthogy minimum egy tizest letagadhatna. :)
És van egy harmadik barátnőm, aki most lesz 42. Ő nagyon szeretett volna, de pont szakítottak a párjával mikor 38 lett, és azóta se találta meg az igazit. A lányunk lett az ő keresztlánya. Ő azt mondja, nagyon fáj neki, hogy nincs sajátja, de elfogadja, és a mi lányunkat fogja szeretni, azaz ő is "örök keresztanya" marad. Azért még nem mondtam le róla sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!