Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet feldolgozni azt,...

Hogyan lehet feldolgozni azt, ha nem lehet gyereked?

Figyelt kérdés

Több megközelítésből is érdekelne ez a kérdés. Mármint, ha azért nem lehet, mert valamilyen biológiai okból nem lehet, vagy azért, mert vmi miatt kicsúsztál az időből. nem volt megfelelő párod, és egyedül nem akartál, aztán meg a kor...

Szóval hogyan lehet elfogadni, hogy nincs gyermeked?

2011. okt. 15. 20:12
1 2
 1/19 anonim válasza:
66%

ha nem lehet gyereked, annak talán oka van, vallásos szempontból közelítsd meg. nem pont a legnépszerűbb vallásra gondolok.

röviden: az életedben más a cél van neked elrendelve, más a feladatod. semmiről sem maradsz le.

talán azt kell megtanulnia a lelkednek ebben az életben hogy hogyan lehet szép életet élni gyerek nélkül. ne rontsd el a szép életed a bánattal.

remélem segítettem :)

2011. okt. 15. 20:23
 2/19 anonim ***** válasza:
83%
Én örökbe fogadtam volna, ha nem lett volna saját gyerekem.
2011. okt. 15. 20:31
 3/19 anonim ***** válasza:
94%
Fel lehet, de évekig tart, és végül rájössz, neked más célod van, más van rendeltetve, és elfogadod. Nagyon-nagyon sok nőnenek nincs gyereke, különféle okok miatt, és feldolgozzák valahogy.
2011. okt. 15. 20:35
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több, mint 10-évig azt mondták soha nem lehet gyerekem.Több orvos is ezt mondta,szám szerint 6.Ebből kifolyólag nem is kerestem komolyabb kapcsolatot,sőt semmilyet.Az élet nagy forgatókönyvíró!!! Megismerkedtem a párommal,aki mindenestül imád és azt mondta ha nem lehet saját,majd fogadunk örökbe,meg ott vannak a keresztgyerekek stb. Hozzáteszem el sem tudtam képzelni,hogy valaha is nekem ne legyen saját gyerekem.Minden alternatív gyógymódot /gyógynövények,talpmasszázs,akupunktúra/ és persze a pozitív gondolkodás no meg egy olyan nőgyógyász,akinek csak hálával tartozom oda vezetett,hogy 32 évesen megszültem a gyönyörű,egészséges kislányunktat,aki SPONTÁN,ELSŐ NEKIFUTÁSRA megfogant és decemberben lesz egy éves :)!!!!! Tehát ezek után mondja nekem valaki,hogy NEM LEHET.Ha orvos mondta Neked,menj máshoz is el,ha az időből futottál ki,vagy nincs meg a párod,akkor osztom az előttem hozzászóló véleményét,tanácsát.Egyedül egyébként gyereket vállalni pokoli lehet és apa minden képp kell,hogy egészséges testi,lelki felnőtt legyen egyszer.

Bocsi,kicsit hosszúra sikeredtem,de átérzem a helyzeted... :/

2011. okt. 15. 20:45
 5/19 anonim ***** válasza:
45%
találj valamit ami lefoglal, amire /elpazarolhatod/ a szereteted:) jó értelemben mondom. soan háziállatot tartanak, mások a művészeteknek élnek, vagy gyerekekkel foglalkoznak, pl pedagógusként dolgozni, babysitterként. én ezt tenném. vennék háziállatot, festenék, fotoznék és babysitterkednék. de már késő, véletlenül lett gy kislányom:)
2011. okt. 15. 20:59
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat. Tudom, hogy sokaknak nincs és azok is feldolgozzák valahogy, de itt a kérdé, hogy hogyan?

Azt is értem, hogy valószínűleg nem az az életcélja, nem azt az utat szánták nekem... persze értem én, ésszel értem, de igazán belenyugodni elfogadni, hogyan???

Vagy majd az idő?

Háziállatok vannak... keresztgyerekek vannak. Olyan, mintha örök keresztanya lennék...

2011. okt. 15. 21:06
 7/19 anonim ***** válasza:

20:45-ös vagyok

Pasi van? Mi az oka,hogy nem lehet babád? Manapság a kor nem igazán számít,lásd Fehér Anna 53 :_)

2011. okt. 15. 21:11
 8/19 A kérdező kommentje:

igen, a kor manapság már nem olyan lényeges, de én mégsem szeretnék annyi idősen szülni, mint a Fehér Anna, bár minden tiszteletem a bátorságáért.

A pasi, hát, épp nem tudom. De inkább nincs.

persze tudom keressek másikat, de nem szeretnék olyanba belevágni, hogy csak azért legyen, hogy elmondhassam, na mégiscsak lett gyerekem, mindegy kitől, de lett...

inkább megpróbálom, elfogadni, hogy nem ez az utam, de nem tudom mi "technikája"

2011. okt. 15. 21:21
 9/19 anonim ***** válasza:
50%

Nekem van egy 8 éves lányom az előző kapcsolatomból és a férjemmel őrülten vágyunk egy közös babára a férjemmel, de az orvosok szerint nem lehet. :( Pokoli nehéz belegondolni is. Nem tudom, hogy fel lehet-e dolgozni. Persze, nekem már van egy, de mindig is 4 gyereket akartam.

A te esetedben, nem tudom, hogy mennyire vagy rákattanva a témára, mennyire vágysz egy babára. Mivel azt írod, hogy nem szeretnél csak azért, hogy legyen bárkitől, így nem lehetsz beleőrülve a gyerek témába. Úgyhogy szerintem koncentrálj azokra a dolgokra, amiket szeretsz az életbe. Segít, ha arra gondolsz, mit kéne feladnod és gondold végig, hogy megérné-e.

Kitartás!

2011. okt. 15. 22:07
 10/19 anonim ***** válasza:
27%

Nincs saját tapasztalatom, de hallottam olyan nőkről, akik önkéntes munkát mentek végezni, pl öreg embereknek tették könnyebbé a mindennapjaikat, segítettek nekik bevásárolni, takarítani, beteg embereket gondoztak, vagy bármi hasonlót amivel a másik embernek könnyebbséget okoztak. Mindezt ingyen csinálták, és az a hála és szeretet amit kaptak cserébe pótolta számukra a gyerek hiányát.

Gondoskodásért cserébe szeretetet kaptak, és ez az amiért minden nő gyereket szeretne.

2011. okt. 15. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!