Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szakítóok, ha én még legalább...

Szakítóok, ha én még legalább 5-6 évig nem szeretnék gyereket, míg a barátom igen?

Figyelt kérdés

A barátommal 4 éve vagyunk együtt, elég komoly a kapcsolatunk, jól viselte, hogy sokat utazom a munkám miatt, és voltunk távkapcsolatban is, azt is kibírtuk, de már egyre többször hangoztatja, hogy hamarosan szeretne gyereket. Én még biztosan nem szeretnék min. 5 évig, még van rengeteg célom, amiket csak gyerek nélkül tudok megvalósítani. Persze később szeretnék, és nem így terveztem régen, de most már látom, hogy 32-33 évesen sem lesz késő gyereket vállalni, hiszen én fiatalos gondolkodású vagyok, és fizikailag is bírom a strapát. A barátomon viszont nagyon érződik, hogy Ő 1-2 éven belül már szeretne apa lenni, és ebből nem enged. Ebből már volt sértődés, veszekedés, de én úgy gondolom, hogy egyszer élünk és a saját életemben én döntök. Nem akarom Őt sem meggátolni ebben a vágyában, szeretem, de ha ennyi veszekedés van emiatt, akkor lehet, hogy jobb lenne, ha mindketten külön folytatnánk, mielőtt még megharagszunk egymásra komolyabban. Szerintetek mi lenne a helyes döntés?

27/L

2011. okt. 12. 17:31
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
5 év múlva sem 40 leszek még, rengetegen vállalnak 30 felett. De nem írom le még egyszer a véleményemet, úgy látszik, számotokra épp az a bűnös, aki a kérdést felteszi. Ha a barátom tette volna fel az ő szemszögéből, ő lenne az önző, erre mérget vennék. Nem baj, ez a mentalitás nem lep meg:)
2011. okt. 13. 12:49
 22/37 anonim ***** válasza:
23%

Amíg így gondolkodsz, addig neked nem is való gyerek! Ilyen önző embert... Ez a baj a mai emberekkel, mindenki odáig van, hogy karrier... Miért nem család előbb? És utána karrier? Karriert építhetsz 40 évesen is, akkor is lesznek lehetőségek, de gyereket nem lehet mindig szülni. Vegyük pl azt, ha nem jön össze a baba. 35 évesen elkezdesz próbálkozni, de nem jön össze több évig. Szülsz 40-45 évesen? Akkor már inkább le fogsz mondani róla, mondván, hogy túl öreg vagy... Szerintem ez így nem helyes. Ne a gyerek igazodjon a karrierhez, hanem a karrier a gyerekhez! A gyerek mindig ott lesz neked, de a munka bármikor elveszhet... Én 20 éves vagyok, és van egy 4 hónapos kisfiam. Van szakmám is, jó szakmám, de majd ha a kicsi körül rendben van minden akkor kezdem el építeni a karriert, természetesen a fiamhoz igazodva! Szerintem a család az első és nem a karrier. Fontold ezt meg. Ha pedig nem tudtok megegyezni, akkor hagyd, had menjen a saját útján, ne tartsd vissza abban, hogy családot alapíthasson. Egyetemet sokan végeznek a baba mellett, és akár az apa is otthon maradhatna vele, te meg mehetnél dolgozni... Jól gondold meg! És ha ez szakító ok, akkor nem hiszem, hogy valóban annyira szeretitek egymást, mert ha szeretnéd, akkor fontos lenne számodra amit szeretne, és nem csak a magad igazát hajtanád! Ez a véleményem!

Lehet lepontozni, de akkor is ezt gondolom!

2011. okt. 13. 12:51
 23/37 A kérdező kommentje:
Ezen már csak nevetek:)
2011. okt. 13. 12:58
 24/37 anonim ***** válasza:
11%
Jó neked, bár nem értem hogy miért... Na itt látszik a hozzáállásod! Neked SOHA!!!!!!!!!!! NE legyen gyereked. Szegényt ár most sajnálom...
2011. okt. 13. 13:13
 25/37 anonim ***** válasza:
18%
Neked tényleg nem való gyerek.Hányan küzdenek egy babáért éveken keresztül.Mit meg nem adnának érte.Egy gyereknél nagyobb örömet semmi nem tud okozni!Munkád lehet 100,de gyereked nem.A fiatal anyuka (4 hós babával) jól írta.Fiatal anyuka vagyok én is.Ebbe a mai világba sajnos sokan olyan fiatalon halnak meg.Szülsz 40 évesen kire hagyod?Magára vagy jobb esetben ha van fiatalabb testvéred rá?Fel is kell nevelni egy gyereket tudod!Majd kifutsz az időből (főleg ha nem is lehet) és jössz ide írni,hogy mit csinálhatnál!És akkor mondjuk azt,hogy edd meg amit főztél.22 éves anyuka
2011. okt. 13. 13:28
 26/37 A kérdező kommentje:
Jézusom, milyen gusztustalanok itt egyesek. "Kedves" 20 éves "anyuka", én is sajnálom a te gyereked, hogy ilyen arrogáns és idegbeteg, ráadásul átkozódó ("Soha ne legyen gyereked") anyja van. Téged be kéne zárni, nem vagy ép. Én meg azt remélem, hogy nem kattansz be és teszel valami kárt szegény gyerekben. Minek szül az ilyen, jó ég...:(
2011. okt. 13. 15:49
 27/37 anonim ***** válasza:
2011. okt. 13. 16:23
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Engem anyám 40 évesen szült. Köszönöm, jó nevelést kaptam, anyámmal is jó a viszonyom, mindent megkaptam, amire egy gyereknek szüksége lehet.

Vagy most utazzak el hozzá és lőjem főbe, hogy nem húsz évvel korábban vállalt gyereket?

2011. okt. 13. 17:09
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne bántsátok már :)

Mindenki másmilyen. Ha ő még nem szeretne babát, mert van egy jó lehetősége, akkor nem szeretne. Ez csak rá tartozik.

A kérdés az volt, hogy elmehet-e 2ember egymás mellett, ha nem közös a jövőkép, vagy ez nem annyira sarkallatos pont és lehet-e ebben kompromisszumra jutni.

Ez igazából azon a két emberen múlik.

Jó anya meg az, aki már felnőtt a feladathoz. Ki 20évesen, ki 27évesen, ki 40évesen.

Én is első körben a munkámmal foglalkoztam, mint a kérdező, egyenesbe tettem magam és csak utána vállaltam babát. Hál'Isten mi a férjemmel közös nevezőn voltunk.

Vannak ilyen nők, akiknek a gyermek nem életcél, hanem egy boldog életszakasz és ha kiröppen, akkor folytatódik a munka. Ne feledjük a Nő, nemcsak Anya.

28/n

2011. okt. 13. 17:16
 30/37 anonim ***** válasza:
89%

Szia. 13 éves vagyok engem anyukám 34 évesen szült, apu akkor már 44 éves volt. Nekem jó ez így (persze most a családi problémáktól eltekintve).

Szerintem amit kigondoltál, ideális lenne. De talán kicsit engedhetnél, monjuk 3 év lehetne, és a karrieredet közben is feltudod építeni!

Sok sikert!

2011. okt. 13. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!