Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szakítóok, ha én még legalább...

Szakítóok, ha én még legalább 5-6 évig nem szeretnék gyereket, míg a barátom igen?

Figyelt kérdés

A barátommal 4 éve vagyunk együtt, elég komoly a kapcsolatunk, jól viselte, hogy sokat utazom a munkám miatt, és voltunk távkapcsolatban is, azt is kibírtuk, de már egyre többször hangoztatja, hogy hamarosan szeretne gyereket. Én még biztosan nem szeretnék min. 5 évig, még van rengeteg célom, amiket csak gyerek nélkül tudok megvalósítani. Persze később szeretnék, és nem így terveztem régen, de most már látom, hogy 32-33 évesen sem lesz késő gyereket vállalni, hiszen én fiatalos gondolkodású vagyok, és fizikailag is bírom a strapát. A barátomon viszont nagyon érződik, hogy Ő 1-2 éven belül már szeretne apa lenni, és ebből nem enged. Ebből már volt sértődés, veszekedés, de én úgy gondolom, hogy egyszer élünk és a saját életemben én döntök. Nem akarom Őt sem meggátolni ebben a vágyában, szeretem, de ha ennyi veszekedés van emiatt, akkor lehet, hogy jobb lenne, ha mindketten külön folytatnánk, mielőtt még megharagszunk egymásra komolyabban. Szerintetek mi lenne a helyes döntés?

27/L

2011. okt. 12. 17:31
1 2 3 4
 1/37 anonim válasza:
76%
Leültetek már erről beszélni?
2011. okt. 12. 17:36
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Szakítóook lehet. Viszon nem tudnátok megegyezni mondjuk 3-4 évben :) Így mindegyikőtök engedne egy picit a másiknak ;-)
2011. okt. 12. 17:37
 3/37 anonim ***** válasza:
87%

Nálam szakítóok lenne...

Én mondjuk 21 vagyok, de ha a párom azt mondaná, hogy csak 10 év múlva szeretne gyereket, vagy annál is később, abból bajok lennének.

Nem mondom, hogy rögtön véget vetnék a kapcsolatnak, de hogy szép lassan megmérgezné ez a dolog, abban biztos vagyok.

21L

2011. okt. 12. 17:39
 4/37 anonim ***** válasza:
61%
Igen, hagyd nyugodtan, hogy alakíthasson ki magának másik kapcsolatot, amelyikből 1-2 éven belül utódja születik, és így te is foglalkozhatsz nyugodtan a céljaiddal még 5 évig, sőt akár tovább is.
2011. okt. 12. 17:42
 5/37 anonim ***** válasza:
94%

Mind a kettőtök önző, hiszen egyik sem veszi figyelembe a másik érzelmeit, és talán meg sem próbáltátok ezt megbeszélni, és megoldást találni rá. Te nem akarsz 5-6 éven belül, míg ő nagyon akar 1-2 éven belül. Ha nem juttok dűlőre, úgy is szakítani fogtok. Ha te nem, akkor majd ő.

Én is bele estem ebbe a hibába, most már nem engedném annyiban a dolgot. Akár erőszakkal is, de kényszeríteném, hogy beszéljük meg.

25/N

2011. okt. 12. 17:42
 6/37 anonim ***** válasza:
41%

nekem ez fura. Hány éves ez a pasi? 40?

Ha 30 körüli, akkor simán kibír még mondjuk 3 évet!

Ne engedj neki, hanem kössetek kompromisszumot!

Ha ő 1-2 éven beül akar gyereket, te 5-6 év múlva, akkor mondd meg neki, hogy legyen 3 év a közös megállapodás!

Ha nem önző a pasi, akkor belemegy! Ha önző, akkor fusson egy másik nő után, DE LEHET ATTÓL SEM LESZ ELŐBB....

Szóval kössetek kompromisszumot!

Nekem mindig gyanús ha egy fiatal pasi gyorsan meg akar állapodni! Van valami hátsó szándék...

Pl. nagy karrier előtt állsz, vagy jó munkalehetőség kecsegtet?

2011. okt. 12. 17:47
 7/37 anonim ***** válasza:
82%

"Igen, hagyd nyugodtan, hogy alakíthasson ki magának másik kapcsolatot, amelyikből 1-2 éven belül utódja születik, és így te is foglalkozhatsz nyugodtan a céljaiddal még 5 évig, sőt akár tovább is."

Egyetértek!

2011. okt. 12. 17:58
 8/37 anonim ***** válasza:
73%

Ez közös megegyezésnek kell lennie és ha ebben a kérdésben nincs kompromisszum,akkor nem dok jövője van a kapcsolatnak.A férfiaknak ebből a szempontból könnyebb a gyerekvállalást előrébb hozni,hisz a nőnek kell konkrétan feladni érte hosszú időre mindent.Munkától függően,de a terhessétől számítva legalább a gyerek 1-2 éves koráig vagy inkább 3 az anyára van utalva.Persze meglehet oldani,hogy ő menjen gyesre,erre nem tudom,hogy reagálna a párod.Az is biztos,hogy amíg utazni szeretnél,esetleg a karriered érdekében,addig jobb,ha nem köt röghöz egy csecsemő.

Az idő sürgetése pedig inkább a nő részéről indokolt,hiszen neki biológiailag ketyeg az a bizonyos óra,míg a férfi bármikor képes a gyermeknemzésre.

2011. okt. 12. 19:12
 9/37 A kérdező kommentje:
Már természetesen leültünk beszélni, de veszekedés lett a vége, nem tudunk megállapodni. Én most kaptam egy jó lehetőséget, amivel visszaköltözöm külföldre 3 hónap múlva, többet fogok keresni és a ranglétrán is feljebb mehetek, csak idő kérdése. Ő is jönne velem, de nem érti, hogy végre megkapom a lehetőséget, amivel kitörhetek, és feljeszthetem magam, közben pedig elkezdek ismét egy egyetemet, és nem szeretném félbeszakítani 3-4 éven belül. Én még nem is vágyom a gyerekre, nem is érzem, hogy szükséges lenne, hiszen nagyon sokan az én koromban még tanulnak, fejlesztik magukat. Én sem értem Őt, bár 31 éves, de még bőven lenne ideje erre a dologra, arra hivatkozik, hogy 5 év múlva meg már neki lesznek más tervei és nem akkor akar gyereket vállalni. Én úgy érzem, nem passzolnak az elképzeléseink, lehet, hogy előbb-utóbb tönkremegy a kapcsolatunk, nagyon sokat emésztem magam és számomra egyre terhesebbé válik ez a probléma, kezdem úgy érezni, hogy megfulladok ebben a kapcsolatban:( De ugyanakkor fáj is a szívem, hiszen 4 éve együtt vagyunk, sokmindent megéltünk együtt, nehéz lenne nélküle.
2011. okt. 12. 20:03
 10/37 anonim ***** válasza:
73%

Itt az a gond, hogy csakis a saját érdekeidet figyeled! tehát először is én, másodsorban én, harmadrészt...én.

Ez nagyon rossz felfogás. Nézd, én megértem, hogy még 5-6 év múlva szeretnél csak gyereket, de a párod nem.

"a saját életemben én döntök" Na... ez nem egészen így van, ha komoly párkapcsolatban élsz. nem te döntesz, hanem együtt döntötök.. Kompromisszumok stb.

Ha ennyire ragaszkodsz az 5-6 évhez, a párod pedig az 1-2 évhez, akkor, ha nem tudtok megegyezni a 3-4 évben, minden bizonnyal vagy szétmentek, vagy egyikőtök nagyon nagyon fogja bánni, hogy nem lett hamarabb apa/nem várt még pár évet a gyerekkel.

2011. okt. 12. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!