Vállalnátok babót a helyemben?
Nem lehetne másik munkahelyet keresni?Ez így nagyon bizonytalan!Vagy rágjad a főnököd fülét,hogy azonnal jelentsen be!Már minimálbér után is szinte duplája a gyed mint a gyes!De Te tudod,mégis biztosítva lennél normálisan!Még jobb lenne,ha visszamenőleg jelentene be!Akkor már "dolgozhattok" is a babán!
2009. ápr. 30. 14:45
Én sokáig halogattam a gyerekvállalást, mondván, majd ha lesz lakás, jó anyagi helyzet, stb. Aztán 2 méhszájműtét után a nőgyógyász azt mondta, essek gyorsan teherbe, mert lehet, hogy ki kell venni a méhemet. Én megtettem, s életem legjobb döntése volt. Azóta már két fiam van, egészséges vagyok, s csupán egyet "bánok": miért nem szültem már hamarabb?
Ideális körülményekre várni badarság...és a gyerek hihetetlen öröm!
2009. ápr. 30. 14:48
Én nem és nem az albérlet miatt.Mindenképpen jelentsen be,mert kell munkaviszonynak lenni a Tgyáshoz és a Gyed-hez is.Ráadásul,neked ez az év számítana ezek kiszámításában! mert a következő évben szülnél.A Gyes semmit nem ér,huszon párezer ft.Ja,és ha nem voltál bejelentve járulékot sem fizetett és valószínű veszéjeztetett lennél.Én a bejelentés(Nem tudom próbaidőt írna-e a szerződésbe?)után 2-3 hónappal próbálkoznék lesbe.Azt jó ha tudod,hogy próbaidő alatt kirúghatnak(ha terhesvagy akkor is),utánna ha véglegesítettek határozatlan idejű! szerződéssel,akkor már nem.
2009. ápr. 30. 14:50
2009. ápr. 30. 14:51
Nos a párodtól függ. Az én párom azt mondta volna, hogy persze vállaljuk be, aztán meg 3 éven keresztül mondogatta volna, hogy ő tart el, mert a GYES csak a pelenkát futja. Mivel én tudatában voltam, hogy ő ilyen mentalitású, ezért először dolgoztam, aminek köszönhetően max. GYED-et kapok. Egy szava sem lehet. Egészen más így élni, ha kapsz GYED-et, több mindent engedhettek meg magatoknak, nem beszélve arról, hogy a mai árak mellett, egy kisbabára a világ összes pénzét is el lehet költeni, jól jön az állam segítsége. Akinek van lehetősége kihasználni, és nem teszi, az nagy butaságot követ el. Én azt mondom tudatos családtervezés!!!
2009. ápr. 30. 14:52
6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!munkahely váltás?hát keresgetek én..de sehol semmi!szeretem a munkámat és azt a környezetet is..csak ez a baj:( 2. válaszoló:hát lehet igazad van...sőt..én is nagyon vágyom már egy babára:)
7/12 A kérdező kommentje:
hát most elgondolkodtam ...nemtudom már tényleg hogy mi lenne a helyes...az utolsónak írom hogy az biztos hogy könnyebb úgy megélni...igaza van..csak már én nem birom lelkileg...és új munkát sem tudnék szerezni...de hátha megtörténik a csoda...
2009. ápr. 30. 15:04
szia!
Nagyon nehéz a helyzeted... Mert ha babát szeretnél , ahhoz nem elég a "lelki" háttér. Legelső körben és azt javasolnám neked , hogy valahogy "szurkold" ki a főnöködtől azt a bejelentést! Ez lenne a legfontosabb. Akár minimálbérre is, csak papírod legyen róla.Mert azt Te is tudod, hogy bejelentett munkaviszony után lesz jogod kapni a különböző pénzeket.Lehet , hogy butaságot írok, de úgy tudom összeségében 2 év bejelentett munkaviszonynak kell lenni az új rendelet szerint (?) Az lenne a jó, ha nem ez lenne az első munkehelyed és máshol már bejelentve doliztál...De ha most bejelent , akkor még mindig időarányosan lehet kapnod a dolgokat.Szóval erre törekedj. Az albival kapcsiban nem tudok jó tanácsot írni , "vegyetek egy lakást"... illetve hasonló válaszok itt nem segítenek. Viszont a szocpol+a 3 év miatt is jó lenne még most lépni. Nehéz...
2009. ápr. 30. 15:39
Ha arra vársz, hogy jobb legyen, nem lesz. Ha akarsz babát, vágjatok bele.
Ha a munka zavar, még legalább egy évet dolgoznod kellene, hogy legyen látszatja, tehát 2 éven belül nem lesz baba...
Szóval hajrá:-)
(én is gyest kapok, mert az több, mint a 4 órás minimálbér utáni gyed lenne)
2009. ápr. 30. 17:51
Kapcsolódó kérdések: