Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti/mások milyen ok (ok) ból...

Ti/mások milyen ok (ok) ból szakítanátok meg a terhességet?

Figyelt kérdés

nekem volt már 1 abortuszom. nem bántam meg, mert valóban megóvtam magam és a meg nem született babánkat egy nehéz élettől.

személy szerint "egyszerű" az ok: nincs pénzünk. nagyon kevesek vagyunk (még) a gyerekvállaláshoz. szüleink ismernek a legjobban, akikkel beszéltünk magunkról és ha lenne babánk ezekről a dolgokról.

hiába vagyunk 20-20 évesek. iskolába járunk, nem bulizunk, nem vagyunk "elcseszett kölykök"-értelmesek, normálisak, elég átlagosak vagyunk-, de nem most van itt az ideje egyszerűen. nem féltem a fiatalságom, mert 20 évesen nem gyerek már az ember. teljesen értem mások álláspontját, akik már 18-19 korukban megszülték és erőt vettek magukon. mi képtelen voltunk minderre. dolgozni, pénzt keresni rendes képzés nélkül nem lehet. az én elképzelésem egyezik párommal. szeretne apuka lenni, akár most is, de nincs pénz. a pénzt úgy értem, hogy nincs, hogy nincs állásunk és 2-3 évig nem is lesz, a tanulás valahogy még mindig fontosabb. tapasztalatlan vagyok. mindig felhívjuk anyukáinkat, még kisebb dolgok miatt is. talán esetlennek mondanám magunkat, akiket meg kell nevelni, és emberesednünk kell, talpraesettség se hiányzik...

tehát nekünk annyi volt az ok, hogy "szerencsétlenek" vagyunk egyenlőre. akik nem hogy egymásra, de másoktól függnek. én úgy gondolom egyébként-de párom nem így gondolja-, hogyha megszültem volna, akkor (talán!!!) komolyabban vettem volna az életet és lett volna miért küzdeni.. viszont ahogy ismerem magunkat könnyen feladjuk még az elérhető dolgokat is. gyengék vagyunk, pedig elsőnek elég határozottnak tűnik mindkettőnk, aztán ahogy kezdünk belejönni azzal együtt megununk dolgokat.

nem tudjuk/om mikor fogunk megváltozni... egyenlőre alkalmatlanok voltunk szülőknek.

ezt csak azért írtam le, hogy lássátok az én példámat. ezt nem kell kommentálni, a ti történetetekre vagyok kíváncsi.

2011. okt. 10. 15:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%
Én már csak ilyen szókimondó vagyok. Az oldal névtelenségének nincs jelentősége. A felszínen Te tényleg elhiszed magadnak, hogy jól tetted, csak valahol a tudat alatt tudod, hogy nem...
2011. okt. 10. 17:35
 12/25 A kérdező kommentje:
hívő lehetsz, vagy szűk-látókörű. remélem jobb emberismerő leszel és sokkal nyitottabb én ezt kívánom Neked!
2011. okt. 10. 17:36
 13/25 A kérdező kommentje:
a gyereket hiába szeretem, csak nem nő, csak betegebb lesz és nekem sincs mit ennem. sajnálom magam, szeretem a gyereket, de még se leszünk előrébb. most nem azért, de ez hol emberséges? a szeretettel nem tudom megetetni hogy legyen valami a gyomrába és ne éhezzen. adj lakást, munkát és vigyázz a gyerekre légyszíves, ha úgy alakul. nem azért, de SZERINTED miért van ennyi abortusz itt mo-on? mert annyira biztos a megélhetése a fiataloknak? mert annyira jók az ő szülei? nem mindenkinek tökéletes hogy nyomorba neveli a gyerekét. én ezt nem akarom. és ezért miért ítélne el bárki, hogy jó körülmények között akarok gyereket vállalni?
2011. okt. 10. 17:40
 14/25 anonim ***** válasza:
71%

Én 20 éves vagyok. Ha most teherbe esnék, nem tartanám meg. Iskolába járok, dolgozom, mellette van egy kistestvérem akire sokszor kell vigyáznom mert az anyánk egyedül nevel minket és rengeteget dolgozik. Mindenünk megvan, ami szükséges. A barátom albérletben lakik másik 2 emberrel, a pénz amit keres így is arra elég hogy magát egyedül eltartsa, hónap végén sokszor már így is alig van pénze. Pedig jó végzettsége van. De remélem sosem kerülök abba a helyzetbe hogy át kelljen egy ilyet élnem. Világ életemben rettegtem attól hogy akaratom ellenére terhes leszek, úgyhogy megteszek mindent, hogy ne legyek az.

Ha mondjuk 25 felett esnék teherbe úgy hogy már biztosabb az anyagi és lelki hátterem, csak abban az esetben vetetném el ha kiderülne hogy nagyon beteg vagy nem fejlődik, ilyesmi. Én megértelek és szerintem senkinek nincs joga beleszólni más életébe. Főleg nem idegeneknek. Ami igazán szörnyű, amikor az egészséges újszülöttet az anyja megöli. Azért ez és az abortusz mégsem ugyanaz...

2011. okt. 10. 17:45
 15/25 A kérdező kommentje:
utolsó,igen jól látod a dolgokat. úgy vettem észre, hogy a 30-tól fölfelé irányuló korosztály az aki nagyon abortusz ellenes. szerintem ők sokkal erősebb jellem mint mi. legalábbis akiket ismerek anyukák, vagy felnőttek nekik se volt olyan egyszerű. de azt hallom hogy nekünk még nehezebb mint nekik. mivel ők ennyi idősen eltudtak menni dolgozni és ezért nem volt probléma a baba. de most hova megy egy (mondjuk érettségivel nem rendelkező) diák? még 20 évesen se tudnék dolgozni csak iszonyat nagy protekcióval ami nekem sehol sincs. mert a családtagjaimmal nem igen tartom a kapcsolatot, nem bírjuk pl egymást a nővéreimmel mert nem édestestvérek vagyunk is "kiutáltak". most ezzel is mit csináljon az ember? megtudták, hogy terhes vagyok és levelekkel bombáztak, hogy nem szabad megtartanom stb. persze nekem akkor már rég megvolt a döntésem, hiszen pénz nélkül mégis hogyan? voltam albérletbe 3 hónapig 2 napig dolgoztam, ennyire voltam kitartó. most nem azért, de nekem MOST nem való gyerek. aki kitartóbb annak én sem engedném, hogy elvetesse. ráadásul 1 hónapja ismertem a párom akitől terhes lettem. az is lehet, hogy 2. hónapban elhagyott volna.. kiakar a bizonytalanra alapozni? a mai világban egy nőnek anyagilag függetlennek kell lennie, hisz a férfiak annyira könnyelműen elhagyják akár a terhes barátnőjüket, vagy megfenyegetik.. én a függetlenségtől még messze vagyok. van mit tanulnom. szerintem innentől kezdve érthető.
2011. okt. 10. 17:56
 16/25 anonim ***** válasza:
76%

Én 23 éves vagyok, lassan 24. Már párszor átgondoltam, hogy mi lenne, ha most teherbe esnék? Nagyon-nagyon-nagyon vágyom egy babára, alig várom, hogy anya lehessek. De most nem vagyunk mi sem olyan helyzetben, hogy bevállaljunk egy babát. Albérletben lakunk, én május óta nem találok munkát, szeretnénk saját lakást, szeretnék dolgozni és szeretnék könyvelőnek tanulni (ami 2 év). Mindezt szeretnénk elérni mielőtt megszületik az első gyermekünk. Viszont ehhez még nagyon sok időre lenne szükség, ami felveti a következő problémát, hogy nem szeretnék 30 évesen vagy később szülni. Szóval arra jutottam, hogy tulajdonképpen, ha arra várnék, hogy minden tökéletes legyen, akkor lehet sosem lenne gyerekem. Édesanyám mindig azt mondja, hogy nagyon nem szeretné, hogy még most terhes legyek, nagyim meg egyenesen retteg tőle (mindketten korán szültek: nagyim 19, anya 17 volt). De mégis úgy gondolom, hogy ha most "becsúszna" a baba, akkor megtartanám. Hogy miért? Mert édesanyámnál senki sem tudja jobban, hogy milyen nehéz úgy gyermeket szülni, hogy semmi sincs adva, és nem is vagy rá felkészülve, mégis úgy gondolja, hogy ha már ott van az a gyerek, akkor ugyanúgy, ahogy ő, én is tudni fogom, hogy mit hogy kell csinálni, mert egyszerűen rá leszek kényszerülve. Pedig én is hihetetlenül lusta vagyok, semmi kitartás nincs bennem, sokszor önzően viselkedem, hihetetlenül esetlen vagyok (mondhatni még gyerek), de biztos vagyok benne, hogy ha ott lesz az a kis élet, aki csak tőlem függ, akkor tudni fogom, hogy mit kell tennem és nem is fog nehezemre esni megtenni, mert ilyen az élet rendje.

Na már most én nem vagyok sem az abortusz ellen, sem mellette, mert ugye senki sem tudhatja, hogy milyen helyzetben van az, aki vállalkozik egy ilyen beavatkozásra. El lehet ítélni a másikat, ami sajnos ebben az országban (vagy talán az egész világon) a legkönnyebben megy mindenkinek, de ha hasonló helyzetbe kerülnek, akkor őket bizony sajnálják. Nem tudom felfogni ép ésszel, hogy miért gondolja azt valaki, hogy jobb egy sanyarú, elcs*szett élet, mint egy meg nem született. Hány babát dobnak kukába, utcára, akárhova? Hány gyerek él eldobva, nevelőotthonokban? Ez miért lenne jó a gyereknek? És meg kellene születnie a betegeknek is? Aki ezt mondja, annak javaslom, hogy látogasson el egy olyan súlyosan fogyatékosokat ápoló otthonba, ahol egyszer én magam is jártam. Ott láttam olyan 18 éves lányt, aki alig volt egy méter magas, magatehetetlenül feküdt az ágyban akár egy rongybaba és még csak a fejét sem tudta megemelni. Ez élet? Aki azt mondja, hogy egy ilyen gyereknek meg kell születnie, azt kívánom neki, hogy ő szüljön ilyen gyereket és ő nevelje fel! Visszavonom, mert ezt senki sem tudná úgy végigcsinálni, hogy ne nyomorodjon meg lelkileg teljesen! Ennél szörnyűbb életet elképzelni sem tudok, nagyon örülnék, ha senkinek sem kellene ezt átélnie!

Már kicsit elkanyarodtam a témától, de már nagyon dühít, mikor azt látom leírva, mint pl. a ma 17:33-as válaszolónál, hogy MINDEN esetben rossz az abortusz! Kedves válaszoló! Tőled azt kérdezném, hogy akkor szerinted az első válaszolónak is meg kellett volna tartania a babáját? Vagy szerinted "élnie" kell olyan gyerekeknek, akikről beszéltem? Ha nem is a szülők, akkor a gyerek helyébe képzeld már bele magad! Milyen élet az, amikor csak az ágyad rácsát látod egész életedben és mindenben másoktól függsz? Komolyan ilyen életet kívánnál akárkinek?

Bocs, hogy hosszúra sikerült, csak ki akartam már írni, ami felhalmozódott bennem!:)

2011. okt. 10. 18:43
 17/25 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy megosztottad ezt velem/ünk! Őszintén egyébként minden nő bánja a tettét, de én nem kevésbé bánom, ha most megszületne és sírva mennék aludni, hogy neki és nekem sincs olyan életem amilyet "megálmodtam". Én nem attól szenvedek, hogy ő nincs, attól szenvednék, ha lenne és tényleg tehetetlen lennék.

Persze neki 2-3 éves koráig majdnem mindegy milyen ruhát adok rá, de nekem nem mindegy, hogy szenvedések árán tudom megszerezni, vagy könnyebben, úgy hogy nem leszek depressziós az egész helyzettől-mert nem mindenki erős lelkileg-. Én például ezzel is küszködöm, most kicsit jobb a helyzet, hogy befogadtak párom szülei, mert otthon eléggé csúnyán suicid hajlamaim voltak, amikből már nagyjából kigyógyultam. És tényleg csak ismételni tudom magam... én és párom MÉG nem érettünk meg a gyereknevelésre.

Utolsó Neked pedig még egyszer köszönöm a leírtakat! Te egy igazán jó anya leszel :)

2011. okt. 10. 19:02
 18/25 anonim ***** válasza:
48%
Az erőszak más tészta, de te nem ilyen helyzetben lettél terhes! Aki nem tud védekezni, és ezért esik teherbe, azt miért is kéne megérteni? Önzés magas fokon, igen, név nélkül is ez a véleményem, egyet értek egy korábbi hozzászólóval. Remélem tökéletes életed lesz, percre pontosan tervezve, ahogy a rózsaszín álmaidban kitaláltad, mert elég sokat áldoztál fel érte! L27
2011. okt. 10. 19:24
 19/25 A kérdező kommentje:

nem azért kell megtartani a gyereket, mert az abortusz csúnya dolog.

akkor tartja meg az ember, ha feltudja nevelni. nem?

2011. okt. 10. 19:26
 20/25 anonim ***** válasza:
66%
Nem azért kell szexelni felelőtlenül, mert az abortusz ott van megoldásnak. Tudni kell a következményeit, és akkor csinálni, ha a "szerencsétlenségetek" árát fizetni is tudod. Egyelőre mással fizettetted ki. Ez nem megoldás semmire. Előre kell gondolkodni. A szex nem játék, csak manapság kezelik úgy az emberek.
2011. okt. 10. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!