Ti/mások milyen ok (ok) ból szakítanátok meg a terhességet?
nekem volt már 1 abortuszom. nem bántam meg, mert valóban megóvtam magam és a meg nem született babánkat egy nehéz élettől.
személy szerint "egyszerű" az ok: nincs pénzünk. nagyon kevesek vagyunk (még) a gyerekvállaláshoz. szüleink ismernek a legjobban, akikkel beszéltünk magunkról és ha lenne babánk ezekről a dolgokról.
hiába vagyunk 20-20 évesek. iskolába járunk, nem bulizunk, nem vagyunk "elcseszett kölykök"-értelmesek, normálisak, elég átlagosak vagyunk-, de nem most van itt az ideje egyszerűen. nem féltem a fiatalságom, mert 20 évesen nem gyerek már az ember. teljesen értem mások álláspontját, akik már 18-19 korukban megszülték és erőt vettek magukon. mi képtelen voltunk minderre. dolgozni, pénzt keresni rendes képzés nélkül nem lehet. az én elképzelésem egyezik párommal. szeretne apuka lenni, akár most is, de nincs pénz. a pénzt úgy értem, hogy nincs, hogy nincs állásunk és 2-3 évig nem is lesz, a tanulás valahogy még mindig fontosabb. tapasztalatlan vagyok. mindig felhívjuk anyukáinkat, még kisebb dolgok miatt is. talán esetlennek mondanám magunkat, akiket meg kell nevelni, és emberesednünk kell, talpraesettség se hiányzik...
tehát nekünk annyi volt az ok, hogy "szerencsétlenek" vagyunk egyenlőre. akik nem hogy egymásra, de másoktól függnek. én úgy gondolom egyébként-de párom nem így gondolja-, hogyha megszültem volna, akkor (talán!!!) komolyabban vettem volna az életet és lett volna miért küzdeni.. viszont ahogy ismerem magunkat könnyen feladjuk még az elérhető dolgokat is. gyengék vagyunk, pedig elsőnek elég határozottnak tűnik mindkettőnk, aztán ahogy kezdünk belejönni azzal együtt megununk dolgokat.
nem tudjuk/om mikor fogunk megváltozni... egyenlőre alkalmatlanok voltunk szülőknek.
ezt csak azért írtam le, hogy lássátok az én példámat. ezt nem kell kommentálni, a ti történetetekre vagyok kíváncsi.
Én csak akkor nem tartottam volna meg, ha beteg, élettel összeegyeztethetetlen rendellenessége van. Most várom a 3.-at, aki nagyon nem volt tervbe, elvetetni mégsem tudtam volna, most már nagyon várjuk.
De nem ítélem el, azt aki elveteti mert "becsúszott" és amúgy nem tudná felnevelni, sokba kerül a gyerek, de azt igen, aki "hobbiszerűen" jár abortuszra, mert nem képes védekezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!