Őszinte véleményeket várok! Mik a jogaim? Kinek van igaza?
Sziasztok, kíváncsi lennék a véleményetekre, magammal szemben elfogult vagyok. :-)
Három hónapja vásároltam egy kengurut, majdnem 20000 Ft-ért. Akkor nem kezdtük el használni, mivel tél volt. Most akartam (5 hós, 6,5 kg a fiam) de sajnos a mellkas rész, ami rajtam van, ami a babát tartó részt is tartja, megtörik egy pukli alakul ki, tör engem is meg a babát is. Visszavittem, igazam volt, másik ilyen is ezt csinálja, kaptam másik márkát. Az első azért vettük mert kifele, befelé és háton is hordható a baba, 12 kg-ig, állítható a comját tartó rész, van nyálfelfogó kendője, masszív. Amit adtak, háti hordozónak nem jó, 9-ig van. Itthon derült ki, hogy befelé sem rakhatom a babát, mert az ehhez tartozó betét rész nem állítható, és nem fér bele a baba. Visszavittem, hogy ez így nem lesz jó, nekem olyan funkciójú kéne mint az első. Hát olyan nincs, és amúgy is örüljek, hogy kicserélték az elsőt, pedig már három hónapja vettem (nem 12 hó a jótállás?) ezt már biztos összenyálazta a gyerekem, viszlát és otthagyott. Ez volt az üzletvezető.
Jogtalan a kérésem, hogy használható terméket kapjak a pénzemért? Kértem hadd vásároljam le, ebbe a cserére hivatkozva nem mentek bele.
Vélemények? Ha nincs igazam azt is írjátok le, én nem pontozom egyik választ sem, csak tudni szeretném, ilyenkor mi van.
Köszi előre is!
Én úgy tudom, hogy cserélni 3 napig lehet, utána igaz, hogy van jótállás, de akkor elküldik ide-oda a terméket.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem vásárolhattad le az árát. Azért nem két forintról beszélünk.
Szerintem írj egy levelet a KERMI-nek, vagy hívd fel öket telefonon, hátha tudnak valami okosat mondnai!
Ha belementél a cserébe, akkor az ő részükről minden rendben. Jogilag. Mielőtt elfogadtad a cserét, akkor kellett volna jó alaposan megnézni és kipróbálni a kengurut.
Ettől függetlenül az üzlet tulajdonosa lehetett volna segítőkészebb is. Ugyanis a törvény csak a minimumot szabja meg, többet tehet a kedves Vevőért, csak kevesebbet nem. De sajnos a magyar üzletpolitika még nem tart itt.
Te viszont nagyon korrekt vagy, hogy nem írtad le az üzlet nevét.
Tényleg drága volt ahhoz,hogy ne tudd használni,de úgymond fairek voltak,hogy egyáltalán 1.re kicsrélték ennyi idő után.
Nekem annakidején nem a kenguru,hanem a babatartó kendő vált be és az csak 6.000Ft volt.
Nem tudom próbáltad e,csak egy ötlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!