Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszinte véleményeket várok!...

Őszinte véleményeket várok! Mik a jogaim? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kíváncsi lennék a véleményetekre, magammal szemben elfogult vagyok. :-)

Három hónapja vásároltam egy kengurut, majdnem 20000 Ft-ért. Akkor nem kezdtük el használni, mivel tél volt. Most akartam (5 hós, 6,5 kg a fiam) de sajnos a mellkas rész, ami rajtam van, ami a babát tartó részt is tartja, megtörik egy pukli alakul ki, tör engem is meg a babát is. Visszavittem, igazam volt, másik ilyen is ezt csinálja, kaptam másik márkát. Az első azért vettük mert kifele, befelé és háton is hordható a baba, 12 kg-ig, állítható a comját tartó rész, van nyálfelfogó kendője, masszív. Amit adtak, háti hordozónak nem jó, 9-ig van. Itthon derült ki, hogy befelé sem rakhatom a babát, mert az ehhez tartozó betét rész nem állítható, és nem fér bele a baba. Visszavittem, hogy ez így nem lesz jó, nekem olyan funkciójú kéne mint az első. Hát olyan nincs, és amúgy is örüljek, hogy kicserélték az elsőt, pedig már három hónapja vettem (nem 12 hó a jótállás?) ezt már biztos összenyálazta a gyerekem, viszlát és otthagyott. Ez volt az üzletvezető.

Jogtalan a kérésem, hogy használható terméket kapjak a pénzemért? Kértem hadd vásároljam le, ebbe a cserére hivatkozva nem mentek bele.

Vélemények? Ha nincs igazam azt is írjátok le, én nem pontozom egyik választ sem, csak tudni szeretném, ilyenkor mi van.

Köszi előre is!

2009. ápr. 29. 13:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

biztos lesznek haználható vélemények,én mégis javaslom,hogy nézz körül a magyar fogysztóvédelem honlapján,ők tudnak neked segíteni és fellépni is az ügyben:

[link]

[link]

[link]

2009. ápr. 29. 13:52
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Én úgy tudom, hogy cserélni 3 napig lehet, utána igaz, hogy van jótállás, de akkor elküldik ide-oda a terméket.

Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem vásárolhattad le az árát. Azért nem két forintról beszélünk.

Szerintem írj egy levelet a KERMI-nek, vagy hívd fel öket telefonon, hátha tudnak valami okosat mondnai!

2009. ápr. 29. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Bocs, de szerintem, ha már egyszer kicserélték, nem kötelességük még 1-szer.
2009. ápr. 29. 13:54
 4/12 A kérdező kommentje:
A második cserét nem is nagyon akartam volna, elfogadtam, hogy kevesebbet tud, mint ami nekünk kellett volna, csak miután még azt a keveset sem tudja, így már nem tudom használni. De tény, hogy kellemetlenül mentem oda, nem akartam, hogy kekeckedősnek nézzenek, csak nem tudom pontosan mik a jogaim. És ha jogom van cserére, vagy az árára, akkor akár milyen kellemetlen, élni akarok vele. Kicsit drága ahhoz, hogy ne használjam.
2009. ápr. 29. 13:57
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Szia! A 12 hónap jótállás arra vonatkozik, hogy ha elszakad, tönkremegy rendeltetésszerű használattól, nem arra, hogy nem próbálok ki valamit hónapokig, és ezért csak akkor derül ki, hogy hopp, mégse jó. Szerintem 72 óráig lehet valamit cserélni azzal, hogy mégse jó, szóval tényleg jó fejek voltak, hogy három hónap után EGYÁLTALÁN cseréltek valamit is. De még jobb fejek lettek volna, ha levásárolhattad volna csere helyett, de nem tudom, hogy egyáltalán könyvelésileg kivitelezhető-e ennyi idő elteltével. :(
2009. ápr. 29. 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ha belementél a cserébe, akkor az ő részükről minden rendben. Jogilag. Mielőtt elfogadtad a cserét, akkor kellett volna jó alaposan megnézni és kipróbálni a kengurut.

Ettől függetlenül az üzlet tulajdonosa lehetett volna segítőkészebb is. Ugyanis a törvény csak a minimumot szabja meg, többet tehet a kedves Vevőért, csak kevesebbet nem. De sajnos a magyar üzletpolitika még nem tart itt.

Te viszont nagyon korrekt vagy, hogy nem írtad le az üzlet nevét.

2009. ápr. 29. 14:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg drága volt ahhoz,hogy ne tudd használni,de úgymond fairek voltak,hogy egyáltalán 1.re kicsrélték ennyi idő után.

Nekem annakidején nem a kenguru,hanem a babatartó kendő vált be és az csak 6.000Ft volt.

Nem tudom próbáltad e,csak egy ötlet!

2009. ápr. 29. 14:31
 8/12 A kérdező kommentje:
Az üzlet nevét direkt nem írtam le, nem akarok áskálódni, hiszen valószínűleg jogosan jártak el, csak kicsit rosszul esik, hogy kihasználatlanul áll a polcon, egy ilyen drága kenguru. Én is hülye vagyok, hogy nem néztem jobban meg, meg hogy nem használtam hamarabb az elsőt legalább próbaképp, de azért jó lett volna, ha a levásárolhatóságot ajánlják, vagy a visszafizetést. Legközelebb már nem esek ebbe a hibába.
2009. ápr. 29. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de azt kell mondjam te vagy a hibás. Nemcsak azért mert vannak idevágó ismereteim jogászként de a saját bőrömön is megtapasztaltam h csak úgy vegyél BÁRMIT ha ki tudod próbálni. De ha nem otthon az legyen az első, mert igen, az volna a normális amit az előttem szólók írtak az eladók segítőkészségéről, de sajnos ez Magyarország. Amikor visszavitted tényleg rendesek voltak de ott azonnal ki kellett volna próbálni az újat gyerekkel. Akkor azonnal kiderül h nem stimmel és levásárolhattad volna. Semmilyen igénnyel nem élhetsz hiszen az új kenguru nem hibás termék csak nem felel meg az elképzeléseidnek.
2009. ápr. 29. 14:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Megértem a bosszúságodat, de ha én kereskedő lennék, akkor én azt kérdezném meg, hogy a vásárláskor miért nem próbálta ki a vevő a terméket. Szóval ha nem hibás a termék, nem kötelessége visszacserélni, a jótállás arra vonatkozik, ha rendeltetésszerű használat mellett, hibából eredően nem tudod használni. De ezek szerint ez ilyen, csak nem próbáltad ki amikor megvetted. Sajnálom, hogy így jártál, én is jártam már hasonlóan, tanultam belőle, most már mindent kipróbálok a vásárláskor, akkor is, ha később akarom csak használni.
2009. ápr. 29. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!