Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mit gondol a családi...

Ki mit gondol a családi adózás rendszeréről? Őszinte véleményeket várok!

Figyelt kérdés

Ma délelőtt baráti társaságban szóba jött a családi kedvezmény. Kifejtettem szépen, kulturáltan a véleményemet, és szó szerint le lettem ugatva, hogy nincs igazam.

A baráti házaspár egyik tagja minimálbéren van bejelentve, de sokkal-sokkal többet keres. A férje külföldi cégnél dolgozik. 2 gyermekük van. Én meg megkérdeztem, hogy miért tartanák a markukat, amikor évek óta egy Ft adót nem fizettek az államnak. Erre a válasz, mert nekik is ugyanúgy megjárna mint nekünk vagy másnak, aki becsülettel dolgozik és adózik.

Én úgy gondolom, végre egy olyan támogatás, ami csak annak jár aki dolgozik és adózik.

2011. jan. 15. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek Veled!
2011. jan. 15. 15:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
igazad van. lehet meglopni az országot, de akkor ne sírjanak, ha nem tetszik a rendszer.
2011. jan. 15. 15:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Nézd ez egy támogatás a gyerekeknek, akik sem nem dolgoztak, sem nem fizetnek adót. (Jó, most persze jöhetsz azzal, hogy sokan a családit sem a gyerekeikre költik, de most maradjunk szigorúan a tényeknél.)

2. Nagyon-nagyon sokan dolgoznak valóban minimálbérért illetve az azt alig meghaladó éhbérért (ld tűzoltók, mentők, ápolónők 90 ezres keresete) illetve orvosrezidensek hasonló nagyságrendű keresete. Ők ennek semmi előnyét nem élvezik és azt hiszem ők igazán hasznos polgárai társadalmunknak és keményen dolgoznak.

3. GYED-en, GYES-en lévők szintén nem látják hasznát. Én például (nem panaszképp, hála istennek)de beteg gyerekemmel vagyok itthon GYES-en, kapok 60 ezer forintot havonta. És dolgozni nem tudok, mert sepciális kezelésre, ellátásra szorul, oviba összesen 2 órát járhat. És összetehetem kezem-lábam, mert ingyen kapunk az ellátáshoz mindent. és olyan betegsége van, hogy még a sámánok sem állítják, hogy gyógyítani tudják, így még a csodaszereken is spórolunk. De nem tudom mi van azzal az anyukával, aki egyedül, segítség nélkül nevel, súlyosabb beteg gyereket, havi 55 ezer forintból.

Úgyhogy attól függetlenül én örülök, hogy vannak, akik jól járnak és ez is már egy fontos előrelépés, de pont azok a rétegek maradnak ki, akik nehézséggel nevelnek gyereket.

Jó tudom a családi pótlék rendszere igazságtalan, hiszen sokan vannak akik méltatlanul kapják a pénzeket, de vannak akik rászorulnának (például a beteg gyereket nevelők)Úgyhogy én nem tartom tökéletesnek ezt a megoldást, sőt, mivel a GYES és családi évek óta nem emelkedett már vagy 5 éve, én humánusabbnak tartottam volna azok összegét emelni.

2011. jan. 15. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Annak jár, aki sokat keres és adózik.

Én ka vagyok, a bruttóm-mielőtt eljöttem 2 éve- 140 e volt, idén leszek 40 éves, 19 éves korm óta dolgozom

Párom vállakozó, szakmai minimálbéren van, mást sem csinál csak fizeti a járulékokat, az üzemanyagárak az égben, ráadásul pereskedik a pénzéért.

Állandóan csezsegetik, hol a az APEH, hola NKH....

Van egy teherautója, aminke csak súlyadója 90 E/ év.

Évente kell vizsgáztatni.

Ja és fuvardíjak nem nőnek, csak az üzemanyagárak

Van 2 gyerekünk, és mi nem járunk jól.

Szóval ki lett ez találvam a politikusosk maguknak csinálták.

Azokat nem támogatják, akik keveset keresnek.

2011. jan. 15. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy ezzel azokat támogatják, akik jól keresnek. Akik nem, azoknak ebből semmi előnyük nem származik. Pedig tudtommal azok lennének rászorulva a támogatásra, akik keveset keresnek. Vagy rosszul tudom?
2011. jan. 15. 17:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi is számolgattunk...jól megcsinálták :(

Megint azok járnak jól akiknek magas a fizetése...méghogy átlagfizetés a 140 ezer...röhej. :(

2011. jan. 15. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!