Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit kell foglalkozni egy...

Mennyit kell foglalkozni egy 9 hós babával?

Figyelt kérdés

És mennyit kell hagyni egyedül hogy érvényesüljön?Reggel mikor megetettem visszarakom az ágyába mi meg pihizünk tovább akkor még elég jól elvan!!

Ebéd után szintén berakom az ágyba pihizni kicsit ,hát van üvöltés ,max 1 órát szunyókál, egyszerüen állandóan kint akr lenni ,én viszont nem akrom!!

már megőrülök tőle !!

egyszerüen nem leeht mindig kint !!

Ne ércsetek félre de mit tegyek!!!!!

2009. ápr. 28. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kitapasztalni az ő ritmusát. Lehet, hogy ha nem rögtön ebéd után rakod be, hanem csak egy órára rá - addig játszotok -, akkor szépen elalszik.

Csak példaként, nálunk jelenleg így működik:

Fél7 körül kelés, szopi, majd visszarakom a kiságyba, ahol randalírozik :), de jól elvan egyedül, addig én reggelizem, rendbe szedem magam és nagyjából a nappalit. Utána vagy visszafekszem vele - és akkor ő is alszik, vagy van, hogy a nagy játékban bealszik az ágyában.

Fél10 körül gyümölcs, majd fél11-11 között kirakom babakocsiban aludni, egy-két perc tologatás, és már megy is a durmolás :) Alszik kb 1-1,5 órát utána ebédig játék.

Fél1-1 között ebéd, majd játék vagy a földön vagy a járókában. 2 körül megyünk sétálni, addigra már kicsit nyűgös is, szépen bealszik az első 10 percben. És igazából ennyi a napközbeni alvása, úgy néz ki, hogy az esti félóráját már elhagyta.

Egyébként nekem a járókában nagyon jókat játszik, ott is feltalálja magát egyedül.

Szóval szerintem próbáld meg a te dolgaidat igazítani az ő igényeihez, ritmusához.

2009. ápr. 28. 18:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Csak az a baj hogy már ott tartunk hogy egyáltalán nem marad el a kiságyban!!!

Köszönöm kipbóbálom ezt az időbeosztást!!

2009. ápr. 28. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Altasd máshol .

A kiságyában a lányom sincs el, a járókában alszik. Amíg nem forgott, a franciaágyon aludt napközben, azóta pedig a járókában. Oda berakom, ha még nem álmos, játszik kicsit, majd elalszik. A kiságyban mindjárt üvölt.

Éjjel viszont szépen alszik az ágyában is, bár már alvó állapotban tudom akkor is csak betenni.

Mi reggel 8-kor kelünk, cici, kis összebújás a nagyágyban, átöltözés, majd 9-kor át mamához. 10-kor gyümi, utána séta babkocsival fél 1-ig. Akkor ebéd, majd játék a szőnyegen, és ha látom, hogy álmos, kb fél 2-kor be a járókába, és elalszik. Általában másfél-két órát Aztán ki az udvarra, bébikomp, babakocsi, pléd a földön, járkál körbe a székek körül, mászik a kutya után... 15-kor cici, 18-kor főzelék, utána játék bent a szőnyegen a szobában. 9-kor fücsi, cici, fél 10-kor alvás.

2009. ápr. 28. 19:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm de a járókában is üvölt!!

De azóta , mióta tud mászni!!!

2009. ápr. 28. 19:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem szeret már "bezárva" lenni, kíváncsi a világra, és igényli a társaságot is! Nyugodtan másszon a lakásban, persze felügyelettel, legyen veletek, stb. Pl. pihizzetek együtt az ágyban. Nagyon rossz neki elszeparálva a családi történésektől. Hamarosan úgyis járni fog, akkor pedig végleg elfelejthetitek hogy egy helyben tartsátok.
2009. ápr. 29. 09:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem, hogy hogy kint lenni?? Te azt várod el tőle hogy a kiságyban egyedül el játszón akár 1 órát is. Szerintem ez lehetetlen. Inkább tedd le a földre és hadd hogy menjen utánad ha már tud mászni. Úgyis mindig ott akar lenni a közeledben. Hogy mennyit kell vele foglalkozni, hát amennyit ő igényel. Nem zárhatod be valahová mert neked épp nincs rá időd vagy kedved. Bocs nem megbántani akarlak, tudom hogy néha nagyon nehéz tud lenni, de sajnos ez van és most ő a legfontosabb. Ha tudsz kérj egy kis segítséget, mamától vagy barátnőtől hogy egy egy órára elvigye sétálni és kicsit magaddal is tudj foglalkozni, biztosan szükséged lenne rá. Kitartás, hamarosan könnyebb lesz.
2009. ápr. 29. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!