Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3-4 hónapos babával mennyit...

3-4 hónapos babával mennyit kellene foglalkozni?

Figyelt kérdés
bocs, kicsit buta kérdés, de első baba és sokszor lelkiismeret furdalásom van, hogy délelőtt szinte egyedül van, mert főzök háztartás... sürgök forgok körülötte, de az nem az igazi foglalkozás.
2011. ápr. 16. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de mindenképp énekelgess neki, mindegy milyen a hangod.
2011. ápr. 16. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem jó lenne, ha elnézelődne legalább délelőtt! (: Az én fiam többemberes, akkor tudok valamit csinálni mikor alszik, vagy ha apuci vigyáz rá.

Közben énekelhetsz neki, amíg a dolgodat végzed ahogy azt előttem írták. Majd mikor jobban ráérsz akkor kukucs játék meg mindenféle bohóckodás! (:

2011. ápr. 16. 18:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem kell a babákkal állandóan foglalkozni.Neki az is "élmény",ha nézelődhet. Ha el van a kiságyában,és nézelődik,az elég neki. Amikor időd van,akkor énekelj neki,vagy hallgassatok valamilyen zenét.

Délután vagy este játsszatok együtt.

2011. ápr. 16. 18:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Na, ez tökjó kérdés, ezen már én is sokat gondolkoztam. Bár az én 3 és fél hónaposom koraszülött baba, és még csak most lenne 1 hónapos a jövő héten, és még nem tart ott, mint a vele egyidős normál időre született babák, de néha én is elgondolkozom, hogy foglalkozom-e vele eleget. Szoptatom, beszélek hozzá, simogatom és még énekelek is neki, sőt van egy olyan hang, amin "beszélgetni " szoktunk, úgy, hogy erre a hangomra mosollyal válaszol. Szoktam neki minden nap az egyik büfiztetéskor olvasni verseket meg mondókákat, de hát érdemlegeset még nem tudok vele játszani, mert még csak most, 1-2 napja kezdi figyelni az arcokat is és felfedezni a kezét. Ráadásul ha éhes, akkor annyira ordít, hogy a külvilágot nem is észleli, és amíg nem kap enni, addig abba sem hagyja... szóval nehéz kérdés. Vajon játszom-e vele eleget...? De tudod, szerintem mindenkinek más az "elég". Ha magányos, úgyis jelzi valahogy, ha meg elvan, annak örülj :). Amíg gügyörészik-gagyorászik, addig nagy gond nem lehet, mert elvan ő egyedül is.
2011. ápr. 16. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!