Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért "remegnek" hó...

Sokan miért "remegnek" hó elején a családi pótlékért és a gyed/gyes-ért?

Figyelt kérdés

Sosem fogom megérteni, miért kell minden hónap első napján kiírni, hogy:

"Utalták már a ..."

"Valaki kapott már ..."

Elmagyaráznátok?!

2011. okt. 3. 13:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben a hónapban először "remegtem" a gyed-ért. A gyerek hó végére beteg lett, leutaztunk a szüleimhez, mert kómába esett a nagymamám, a következő héten pedig már a temetésére mentünk.

Soha nem voltunk ennyire legatyásodva, rettenetes volt. Igaz, tele volt a hűtő, nem kellett zsíros v. margarinos kenyeret enni, de arra már nem futotta, hogy vegyek egy temetési koszorút és egy helyett kétszer tankoljuk tele az autót.

2011. okt. 3. 15:04
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azért remegek a gyedért, mert nekünk számít az a havi 100.000ft + 26.600ft családi pótlék.

Bár mindegy mikor utalják, csak utalják, mert KELL!!!!

2011. okt. 3. 15:13
 13/27 anonim ***** válasza:
24%

Én sem értem! De ha valaki leírja,hogy munkanélkülire esetleg ne vállalj gyereket, ő a rossz,mert,hogy a gyerekhez szeretet kell!

És azzal a legkönnyebb jönni,hogy jaj de jó,hogy te nem vagy ilyen helyzetben. Többek között azért nem, mert nem 18 évesen suli után vállalok gyereket. Ahogy akkor sem, ha nincs munkám.

A GYED-es kérdések mellett, itt elég sok olyan is van,hogy "ti erre bevállalnátok" és leírja a kérdező,hogy most végzett a főiskolán, de már nem akar várni, meg még anyuéknál laknak, de jöhetne a gyerek stb. Na általában ők azok, akinek szinte életet mentenek a juttatások!

2011. okt. 3. 18:15
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is "remegek" a GYED-ért és a családiért (bár kérdést nem írok ki) és még lesz is néhány ilyen hónap. Akkor vállaltunk babát, mikor ideálisnak tűnt (ház, jó munkahely, 30 évesen), kis tartalék is volt. Bevallom nem gondoltam volna, hogy a tartalékunk nagy része a dédszülők temetésére megy el, sőt még egy "kis" hitel is kellett hozzá (2 dédmamamát és 1 dédpapát veszítettünk el egy év alatt). Most hónapról hónapra élünk még legalább fél évig és igen sokat jelent néhány nap is. Az már csak a ráadás, hogy most úgy tűnik a férjem munkahelye meg fog szűnni. Hogyne, ideális idő a babavállaláshoz...
2011. okt. 3. 19:00
 15/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, én vagyok, aki 126 e ft-ot kap. Megkérdezhetem, hogy te mennyit kapsz, hogy nem várod???? Mert ki az, akinek ne jönne jól havi 126 e ft?

Kérdést én sem írok ki, de az sms-t nézem a banktól.....

2011. okt. 3. 20:22
 16/27 anonim ***** válasza:
én teljesne megértem, hogy kell a pénz és mindenki remeg érte. Csak azt nem értem, hogy mi a kérdés lényege. Úgy értem, mit segít az a kérdezőn, ha megtudja, hogy másnak utalják-e? ha valaki azt mondja, hogy igen, kapott, akkor a kérdező veszi a táskáját és rohan az automatához? Én a havi juttatásaimat nem 1-én, hanem 18.-án kapom. Tudom, hogy aznap 12 óra után meg kell érkezzen, ha nem esik épp hétvégére. Szerencsére nem remegek érte, a férjem hoz haza eleget, de azért 18.-án délután már ki is veszem a pénzt.
2011. okt. 3. 20:42
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 18:15-ös válaszoló! Nem gondolod, hogy kellő információ nélkül kicsit merész dolog ítélkezni? Igenis, jó, ha valakinek nem kell megtapasztalni a máról holnapra élés nehézségeit. Én is nagyon szoktam várni a hó elejét, mert nem mindegy, hogy közel 130 ezerrel beljebb vagyunk-e. Pedig az elsőt 30 évesen szültem, diploma és 6 év kemény munka után. Nem tizenéves, képzetlen munkanélküliként. Külső szemlélő nem is tudja, hogy néha mekkora anyagi gondban vagyunk, mert rendben élünk. Pl. a szintén dolgozó férjem hallássérült, és most ki kell cserélni a hallókészülékét, illetve már kellett volna, mert régi. Számunkra egy vagyon, mert szinte semmi állami támogatás nincs rá, az elemekre is megszüntették pár éve. Nem tehet róla, hogy nélküle nem hall. Vagy akkor így is felelőtlen kategória vagyunk? A nehéz helyzetben lévő nem egyenlő az ingyenélővel vagy a felelőtlennel.
2011. okt. 3. 20:53
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Már megint egy ilyen provokatív kérdés... Nagyon hasonlít arra, amikor azt kérdezte a "kedves" kismama, hogy minek vállal gyereket az, aki nem fogad szülészt..

Az, hogy minek kérdezik meg ugyanazt havonta rendszeresen többen is, az a kérdés, és az gáz.

Abba pedig gondolj bele, hogy még te is kerülhetsz olyan sz*r helyzetbe, hogy remegve várog a MÁK utalását! Ne kerülj, de kerülhetsz. Bár gondolom szerinted annyi félretett pénzed van, hogy nem lehet ilyen. Kívánom, hogy ne legyen.

Ne betegedjen le a jól kereső férjed, ne történjen családi tragédia, ne omoljon össze a házatok pl. árvíz vagy egyéb miatt, stb.

És kicsit gondolkozz. A dolgok változhatnak, jó és rossz irányba egyaránt. Ha mindenki a tökéletes jólétre és anyagi biztonságra várna, sosem szülne senki :P BIZTOS csak egy van... De az is kész anyagi csőd manapság :P

Ja, és félre tenni? Kíváncsi lennék, TE mennyit tudnál akkor, ha annyid lenne, amennyiből éppen megéltek. Mondjuk nem a te hibádból... Ja persze, ilyen nem fordulhat elő miss tökéletes :P

2011. okt. 3. 23:30
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

Azért maradjunk annyiban,hogy az emberek kevés százaléka az, akinek ott van a x összeg félretéve a számláján és jön egy árvíz vagy egy temetés.

Ha megnézzük az itt feltett kérdéseket, amik erre vonatkoznak, le lehet szűrni, hogy bizony az emberek nagy része, nulla félretett pénzzel, hitelre, minimálbérre vállal nem is egy gyereket! Lehet ezért lepontozni, de akkor is így van.

2011. okt. 4. 06:27
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki csoró aki remegve várja a gyedet.Az én esetem pl.Amikor dolgoztam nettó 170 e-t kaptam ekkor lettem terhes.Szülés után kaptam tgyást ami szintén elég jó volt.Közben költöztünk és lett egy lakáshitelünk majd én már csak a gyedet kaptam igaz a max gyedet de az is majd' egy százassal kevesebb mint amit előtte kerestem.Tehát kevesebb lett a pénzem és több a kiadás a gyerek és a hitel miatt.Nagyon spórolunk de lássuk be alig 100 e nem elég semmire.Így sztm már érthető h remegve várom a gyedet.Az előtt nem volt olyan h 25-én már elfogyott a pénzünk hanem simán elvoltunk úgy h nem kellett remegve várni a fizút.
2011. okt. 4. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!