Sokan miért "remegnek" hó elején a családi pótlékért és a gyed/gyes-ért?
Sosem fogom megérteni, miért kell minden hónap első napján kiírni, hogy:
"Utalták már a ..."
"Valaki kapott már ..."
Elmagyaráznátok?!
Én ebben a hónapban először "remegtem" a gyed-ért. A gyerek hó végére beteg lett, leutaztunk a szüleimhez, mert kómába esett a nagymamám, a következő héten pedig már a temetésére mentünk.
Soha nem voltunk ennyire legatyásodva, rettenetes volt. Igaz, tele volt a hűtő, nem kellett zsíros v. margarinos kenyeret enni, de arra már nem futotta, hogy vegyek egy temetési koszorút és egy helyett kétszer tankoljuk tele az autót.
Én azért remegek a gyedért, mert nekünk számít az a havi 100.000ft + 26.600ft családi pótlék.
Bár mindegy mikor utalják, csak utalják, mert KELL!!!!
Én sem értem! De ha valaki leírja,hogy munkanélkülire esetleg ne vállalj gyereket, ő a rossz,mert,hogy a gyerekhez szeretet kell!
És azzal a legkönnyebb jönni,hogy jaj de jó,hogy te nem vagy ilyen helyzetben. Többek között azért nem, mert nem 18 évesen suli után vállalok gyereket. Ahogy akkor sem, ha nincs munkám.
A GYED-es kérdések mellett, itt elég sok olyan is van,hogy "ti erre bevállalnátok" és leírja a kérdező,hogy most végzett a főiskolán, de már nem akar várni, meg még anyuéknál laknak, de jöhetne a gyerek stb. Na általában ők azok, akinek szinte életet mentenek a juttatások!
Kedves Kérdező, én vagyok, aki 126 e ft-ot kap. Megkérdezhetem, hogy te mennyit kapsz, hogy nem várod???? Mert ki az, akinek ne jönne jól havi 126 e ft?
Kérdést én sem írok ki, de az sms-t nézem a banktól.....
Már megint egy ilyen provokatív kérdés... Nagyon hasonlít arra, amikor azt kérdezte a "kedves" kismama, hogy minek vállal gyereket az, aki nem fogad szülészt..
Az, hogy minek kérdezik meg ugyanazt havonta rendszeresen többen is, az a kérdés, és az gáz.
Abba pedig gondolj bele, hogy még te is kerülhetsz olyan sz*r helyzetbe, hogy remegve várog a MÁK utalását! Ne kerülj, de kerülhetsz. Bár gondolom szerinted annyi félretett pénzed van, hogy nem lehet ilyen. Kívánom, hogy ne legyen.
Ne betegedjen le a jól kereső férjed, ne történjen családi tragédia, ne omoljon össze a házatok pl. árvíz vagy egyéb miatt, stb.
És kicsit gondolkozz. A dolgok változhatnak, jó és rossz irányba egyaránt. Ha mindenki a tökéletes jólétre és anyagi biztonságra várna, sosem szülne senki :P BIZTOS csak egy van... De az is kész anyagi csőd manapság :P
Ja, és félre tenni? Kíváncsi lennék, TE mennyit tudnál akkor, ha annyid lenne, amennyiből éppen megéltek. Mondjuk nem a te hibádból... Ja persze, ilyen nem fordulhat elő miss tökéletes :P
Azért maradjunk annyiban,hogy az emberek kevés százaléka az, akinek ott van a x összeg félretéve a számláján és jön egy árvíz vagy egy temetés.
Ha megnézzük az itt feltett kérdéseket, amik erre vonatkoznak, le lehet szűrni, hogy bizony az emberek nagy része, nulla félretett pénzzel, hitelre, minimálbérre vállal nem is egy gyereket! Lehet ezért lepontozni, de akkor is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!