Sokan miért "remegnek" hó elején a családi pótlékért és a gyed/gyes-ért?
Sosem fogom megérteni, miért kell minden hónap első napján kiírni, hogy:
"Utalták már a ..."
"Valaki kapott már ..."
Elmagyaráznátok?!
Mert sok embernek hiányzik az a pénz, és alig várják, hogy megjöjjön.
Nem mintha a kérdés kiírásától hamarabb megérkezne, de ez van.
Én csak azt nem értem, hogy miért nem ugorjátok át ezeket a kérdéseket?
Minden hó elején ez van, egyik kérdés arról szól, hogy mikor jön a csp, másik kérdés arról, hogy miért kérdezik ezt meg a szegény emberek, akiknek ez fontos.
Nem is az a baj,hogy egyszer megkérdezi valaki,hanem,hogy hó elején naponta van kb. 5 ilyen kérdés.
Egyébként engem már sokan lepontoztak, amikor egy kérdés feszegeti a "mire vállaljunk gyereket" témát, és azt merem írni,hogy nem kell gazdagság, de soha nem szeretném minden hónap elsején már remegve leesni a postást mondjuk a GYED miatt!
Mind kettőtökkel egyetértek teljes mértékben, főleg veled kedves utolsó!
Azt nem értem istenigazából - és senkit nem akarok megbántani -, hogy ha valaki(k) ennyire rossz anyagi helyzetben vannak, hogy minden hónap elején "remegnek" a postásért vagy az utalásért, akkor miért nem tudnak spórolni, esetleg netalántán félre rakni?
Az ilyen szülők gyerekével mi lesz, ha a hónap utolsó hetén lesz beteg és azonnal kell neki orvosság, ami nem 2 forint?!
Nem azt mondom, hogy aki szegény és rossz anyagi körülmények között él, ne vállaljon gyereket!
Csak azért elvárható felelősség teljes szülőktől, hogy ha kell valami (ami sürgős és nem várhat pl. gyógyszer), akkor megtudja venni ...
Tök mindegy, hogy mennyire számít, attól még ne fog előbb jönni.
Mindig kell valamin keseregni, anélkül nem élet az élet
én is vártam volna a családit, de tudtam, hogy csak holnap lesz. Gyógyszert tudnánk venni az eg.pénztár kártyáról. De pénzünk már nincs, úgyhogy kénytelenek vagyunk azt enni, ami otthon fellelhető, ilyenkor van a zsíros kenyér hagymával. Ami nem rossz, csak kicsit uncsi. Gyerek oviban - ott eszik főtt ételt, meg neki van gabonapehely itthonra. De hát a hiteleket, rezsit fizetni kell.
Kívánom, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe! Én sem akartam. Alig várom már, hogy jobb legyen...ez éltet.
14.15-nek írtam az egyetértést.
Nos, igaz nekem nincs hitelem. Valószínűleg nem is lesz az életben. De ez ebből a szempontból lényegtelen.
Az, hogy ennyire a szívedre vetted a kérdést... hát bocsi!
Akár van hitele valakinek, akár nincs, akkor sem értem, hogy miért nem lehet akár 1 vagy 2 ezer forintot félre rakni, ha valami gond lenne, főleg gyerek téren.
Gondolom, neked sosem volt beteg a gyereked hó végére?! Sosem kellett gyógyszert venned, ugye?! REMÉLEM, hogy így volt! :)
És mielőtt még inkább ennyire a szívedre veszed a mondataimat: NEM nézek le ezért senkit sem ... azt "nézem" furcsán, hogy ezeknek a kérdéseknek mindig meg kell jelenniük hónap elején.
Furcsa, hogy a MÁK-ot ilyenekkel nem rohamozzák ...
Én eddig nem "remegtem",de már megértem a kérdést kiirokat,bár én akkor sem írnám ki.
Holnap jön a fizum és a családi+gyes.
holnapig kaptam haladékot a bankbol hogy egy 6 számjegyü összeget kifizessek.most én is remegek,mert ha nem fizetem be,jöhet a végrehajtó.
(gyerekem apja tartozik nekem,amiböl tudnám rendezni a tartozásomat,de ő ezt let.jja nagyivben....nem érdekli h a saját gyerekéröl szó van-természetesen nem élünk együtt)
14.42es vagyok ismét:
ugy élünk amugy hogy mindenünk megvan,nem kell nélkülözni,pont kijövünk,némi tartalék is van mondjuk betegség esetére,de nem tudom kirántani csikkzsebböl most ezt az összeget amit 1-ig kellett volna befizetnem,és örültem h ennyi haladékot kaptam.
Ami azt illeti, előre meg lehet nézni egész évre, hogy melyik, hónapban mikor indulnak az utalások vagy postai kifizetések.
A dolog másik része, hogy senki se viccből "remeg" a juttatásokért. Örülj neki, hogy nem tudod átérezni. Arra nem gondolsz, hogy azért nem spórolnak, mert nem tudnak, és nem azért, mert felelőtlenek? Nekem is és a férjemnek is van munkahelyünk, mégis a bank elvitte a lakást, maradt az albérlet, és nem azért történt, mert felelőtlenek vagyunk, vagy mert nem akartunk fizetni. A gyerek mindig első, ő nem szenved hiányt, és minden számlát igyekszünk kifizetni, de igenis van olyan hónap, hogy a könyökömön jön ki a margarinos kenyér, mert mást nem tudunk venni. A lányunk megkapja a rendes ruhát-ételt, sokat foglalkozunk vele, de gyanítom, te még nem sírtál karácsonykor, hogy mennyire kevéske, amit kapott... És olyankor egy 5 ezres a világot jelentheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!