Sok kismama miért hanyagolja el magát teljesen?
Nem általánosítani akarok!
A sógornőm egy éve szült, azelőtt szép nő volt, de most... Tegnap alig ismertem meg! Ritkán találkozunk, de egyszerűen annyira le van amortizálva, hogy rossz volt ránézni. Foltos, szakadt ruhában volt, hajat talán egy hete mosott utoljára, és kétszer akkora, mint a terhessége idején volt.
Pedig lenne segítsége a gyerek körül, ráérne foglalkozni magával, tornázni, de semmit nem tesz annak érdekében, hogy lefogyjon vagy jobban nézzen ki. A férje jól keres, tudna magának ruhát venni, stb.
Ő mondta, hogy csak a gyerekkel törődik, senkire nem bízza rá. A saját kinézete már nem is érdekli (ezt nem mondta, de egyértelmű). Még egy hajmosásra "sincs ideje"...
Szerintetek miért viselkednek így jó néhányan? Másokat is látok, akik szülés előtt szép nők voltak, azóta meg... Jó, az még elfogadható lenne, ha nem tudna lefogyni, mert arról nem tehet, de ő és még sokan mások egyáltalán nem foglalkoznak a külsejükkel. Előbb-utóbb ezt a férjük nem fogja megunni, hogy egy "trampli" lett az asszonyból?
Szerintem sokan úgy gondolják,hogy a gyerek mellett semmire sincs idejük és ezt imáják hangoztatni is.
Néha igenis legyen mással,vigye az apukája játszira vagy az anyuka barátnője (ez nálunk is előfordult),addig anya elmehet fodrászhoz,tornázni,ahogy kedve tartja.
Nem attól lesz a gyerek a kiegyensúlyozott,hogy a mamája egész nap mellette strázsál,hanem attól,ha érzi,hogy
anya is rendben van önmagával.
9,5 hós kicsi fiú anyukája
Szerintem ez ritkaság, hogy valaki aki előtte nagyon adott magára az a baba születésével teljesen a visszájára fordul.
Nekem 9 hetes a babám, 20 kilót híztam terhesség alatt, azóta 16-ot lefogytam,szoliba járok ezenkívül most készülök pedikűröshöz meg fodrászhoz.
Én ezt látom a körülöttem lévő kismamáktól is max. annyi különbséggel, hogy a terhesség alatt ők nem híztak ennyit.
4 hónapja szültem a 2. kisfiamat. Mindkét gyermeknél volt egy idő, amikor egyszerűen nem tudtam magammal foglalkozni, de nem lettem trampli. Nekem semmi segítségem nincsen, nagyszülők messze, csak a férjemre számíthatok, aki hétköznap dolgozik. Annyi előnyöm van azért, hogy pár hét alatt visszafogytam, de sok időt nem tudok a tükör előtt ülni, illetve fodrászhoz sem tudok elmenni, a fiam 2 óránként szopik.
Sokszor megértem az anyukákat, hogy nincs idejük magukra, de feltétlenül kell magunkkal is törődni, már csak azért is, mert van egy férjünk is!
Nekem ha lenne segítségem kihasználnám, de sajnos erre nem számíthatok.
Nem értem miért mindenki a hajmosás hozza fel. Nálam az a legkörülményesebb. Hetente csak 2X tudom megmosni, mivel eset mikor megmosnám már alszik a gyerek és felébred a hajszárítóra, napközben meg ugyanez van. Csak úgy tudom megcsinálni, ha míg nappal alszik megmosom és vizes fejjel vagyok, ha meg felébred megszárítom, de ő meg úgy fél a hajszárítótól hogy azt a pár percet végigüvölti.Ennek ellenére soha nem vágatnám rövidre mint sok kisgyerekes anyuka.
A külsőmre azért adok, soványabb vagyok mint terhesség előtt, de az is csak azért mert rohanok a gyerek után aki most tanult meg menni és állandóan az akar. Olyan ruhákat azért nem veszek fel amiben nem tudok kényelmesen ellenni a játszótéren a koszban meg a homokban, szóval ez már alulöltözöttségnek számít azok körében akiknek nincs kisgyerekük. 1 éves, igen tudna lemenni ide oda gondolják sokan. Az én fiam 10 hónapos és nélküle szinte sehova nem tudok elmenni, mert ha nem vagyok ott vígasztalhatatlanul sír. Nem eszik, nem alszik stb. Régen mikor még nem volt a gyerek én is azt gondoltam, hogy lepasszolom a mamának aztán jól van. De mióta megvan nem szívesen teszem, félek, hogy törést okozok ezzel neki, meg nehogy már más nevelje az én gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!