Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Téged vertek a szüleid gyermek...

Téged vertek a szüleid gyermekkorodban? Volt igazi oka? Féltél? Mennyire emlékszel rá?

Figyelt kérdés
2011. szept. 17. 20:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Néha kaptam 1-2 taslit. Megérdemeltem. Persze, hogy féltem :)

Nem nagyon emlékszem rá.

2011. szept. 17. 23:59
 12/18 Snapette ***** válasza:
96%

Bocsi, csak felére válaszoltam...

Félni kifejezetten nem féltem attól, hogy kikapok, egy taslit ki lehet bírni, inkább a megvonásoktól, büntetéstől féltem, ha valami rosszat csináltam. Konkrétan emlékszem arra, mikor kikaptam, nem sokszor fordult elő, de nem kifejezetten rossz emlék, ha érted, hogy értem.

2011. szept. 18. 00:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámtól kisiskolás koromban kaptam ki nagyon, mert nem hagytam filmet nézni, szinte fojtogatott, az volt az első és utolsó tőle. A nevelőapám rendszeresen, mert a húgom volt az édes lánya, és mindig mindenért csak én lehettem a hibás, a húgom sosem. Nagyon sokszor kaptam, nagyon igazságtalan volt velem, mert mindig csak a húgom kapott új dolgokat, játékokat, és valahogy alig :( A mai napig nem tudom ezt kiheverni, hogy én mindig csak a második lehettem..
2011. szept. 18. 08:18
 14/18 anonim ***** válasza:
96%

Kaptam pár nevelő célzatú pofont annak idején, mindet megérdemeltem, kettőt kivéve, amire a mai napig emlékszem. Engem anyám pofozott meg, de ennél sokkal rosszabb volt, amikor fél napig ordibált velem a semmiért, vagy amiért a hozzám nem közel álló tantárgyakból - pl. fizika, kémia,a többiből szinte szín ötös voltam - pl. 3-ast vittem haza. Sokszor nem is mertem beírni az ellenőrzőmbe, aztán amikor szülői értekezlet volt rettegve néztem, szinte remegtem az ablakban, amikor jött haza... mindig ordibálás, néha pofozás volt a vége, pedig jóval átlag fölött tanultam, érettségiztem, diplomáztam.

Nálunk én voltam a 4. késői gyerek, a nagyobb tesóim a hátuk közepére se kívántak, nem gyűlöltek, csak nem törődtek velem sosem, csak pótkerék voltam, semmi más. - most 28 éves vagyok, és most pár éve kezdenek a generációs szakadékok megszűnni a testvéreimmel. - Anyám persze állandóan miattuk volt ideges, ők már nagyobbak, iskolásak-középiskolások voltak, soha nem jutott nekem semmi, se új ruha, se cipő, se semmi. Ha kellett valami ment a padlásra és a zsákokból szedte ki nekem a nagyobbak régi dolgait, néha lány létemre fiú nadrágokat hordtam...Aztán a nagyobbik nővérem sorra kezdte szülni a három gyerekét, oda is kellett a pénz, apámat sosem láttam, mert állandóan maszekolt, hogy az elcseszett életű nagyobbik nővéreméknek is jusson valami, anyám meg odaadta nekik a babámat, játékaimat...akkor voltam 7-8-10 éves, és soha nem felejtem el, hogy nem tudtam mire megyek haza az iskolából, mik hiányoznak - nekem kevés volt és amit elvittek az is sokat jelentett - Inkább ezeket nem tudom elfelejteni soha.

Az eredmény egyébként meglett: kiskori stresszből, traumákból, lelki sérülésekből adódó önbizalomhiányom és önértékelési zavarom van....

A párom hála istennek elfogad, bátorít. Már van egy 13 hónapos kisfiam is, és annyira igaz, amit mondanak, hogy amit az ember nem kapott meg soha a saját szüleitől mindig azt akarja adni a saját gyerekének. Én bevallom elhalmozom mindennel, szép ruhákkal, cipőkkel, temérdek játékkal...és természetesen magammal. Minden nap puszilgatom és ölelgetem, simogatom amennyit csak tudom. - mert velem ezt nem tették soha -

- ne haragudj a hosszú válaszért,de ismét jó volt kiírnom magamból ezeket a dolgokat -

2011. szept. 18. 11:51
 15/18 anonim ***** válasza:
96%
Persze kikaptam néha,anyuék elváltak 2 éves koromban így mamámékkal laktunk.Arra nagyon emlékszem hogy ovis koromban hosszú hajam volt én meg folyton beleragasztottam a rágót meg mikor mit és amikor anyu próbálta kibogozni folyton visítottam mint egy kismalac,persze anyunak is véges volt a türelme és jól meglegyintette hátulról a fejem.Utólag sérelmezem,de neki is igaza volt mert elrángattam a fejem ahogy fésült volna.
2011. szept. 18. 13:47
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2011. szept. 18. 20:03
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Téged vertek a szüleid gyermekkorodban? - Igen.

Volt igazi oka? - Részemről? Nem.

Féltél? - Nem. Azt éreztem, hogy nem szeretnek.

Mennyire emlékszel rá? - Emlékszem. És a szeretetlenség az, ami rögzült.

2013. márc. 18. 02:41
 18/18 anonim válasza:
Valakit fenekelnek még?
jan. 19. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!