Jön a kistesó, mire számíthatok anyagi téren?
Szia! Először is gratulálok.
Nos, több lehetőséged van. Mivel még a kicsid nincs 3 éves, így védett vagy, most hogy állapotos vagy még inkább. Én annak idején úgy csináltam, hogy kivettem a szabikat és utána kiírattam magam táppénzre egészen a szülésig. Mellette kaptam a GYES-t, ami csak annyi ideig járt amennyi ideig a szabim tartott. Utána már csak táppénz volt.
Azt is megtehetitek, hogy a párod igényli meg a GYES-t, te pedig csak táppénzen legyél szülésig. Persze ez csak akkor működik, ha 6 órába van bejelentve. A szabikat tartogathatod arra az időre, amikor a kisebbikkel lejár a GYES-ed.
Az én időmben (2009)a GYES mellett csak korlátozott ideig járt a táppénz, annyi napig, ameddig dolgoztam (szabin voltam). Nem tudom, hogy most ez hogy működik.
Így ugyanazokat az ellátásokat kaptam, mint az első kicsimmel 2007-ben, ugyanaz volt az ellátások alapja.
A lényeg, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél valamilyen formában (táppénz, munkabér vagy ha úgy döntötök, akkor GYES).
Boldog babavárást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!