Férfiak: ha a párotok terhes, akkor könnyebben megkívántok más nőket?
A probléma az, hogy én nem a keresztény teremtés pártján állok, hanem az evolúció pártján. Ahol a szexuális vágy egy ösztön, velünk született és nem józan ész döntése hogy kit "illik" és kit nem.
Az embert kivéve (ha jól tudom) nincs még egy állatfaj ahol a terhes egyed közösülni volna hajlandó. Példátlan.
A szex az szaporodási vágy alapvetően és NEM örömszerzés. Csak az ember használja ki erre. Megteheti.
Szóval a kérdést is azért írtam ki mert én tudományosan alátámasztottnak találom hogy egy férfi egy termékeny nőt kíván meg szex céljára nem egy terhest. Mert ösztönös szempontból az "felesleges fáradtság" mivel nem hozhat utódot...
Valahol olyat is olvastam hogy annyira bele van kódolva a férfiakba a szaporodási "kényszer" hogy extrém esetben halott nőt is megdugnának... Szóval ehhez képest a terhes nő az jobbik eset... De jól ábrázolja hogy a szex az nem "párkapcsolat ápolása" hanem egy szükséglet szerűség, és a férfiaknak vizuális ingerek váltják ezt ki, egy termékeny nő pedig több é élénkebb ilyen ingert nyújt mint egy terhes.
...
Szóval boncsánatot kérek a kismamáktól, én itt pusztán a tudományos ismereteimből és logikámból építkeztem és ABSZOLÚT eltekintettem a vallástól, a társdalmi normáktól és egyéb "ember által kitalált" szokásoktól.
Igen, a gyakorlat és az elmélet eltér egymástól.
Ezért működhetnek a dolgok.
Amíg azt hisszük hogy így jó, addig így jó. :)
Na ezzel már nem értek egyet. Az emberi kapcsolat nem csak ebben más az állatoktól - gondolom biológus kollega vagy.
Ugye, az ember monogám - társadalmi dolgok miatt, nem a biológia miatt. Akkor eleve nem lehet rá alkalmazni a biológiai szaporodási törvényeket.
Aztán meg ugye az állatoknál a termékeny időszak nagyon rövid időre korlátozódik egy évben 1 max 2 alkalomra az esetek többségében - az embernél 13 teherbeesési időszak van egy évben, akkor is ha ezek egyenként rövidek...
Hogy a férfiakban mennyire győz az ösztön és mennyire a társadalmi normák, az nyilvánvaló.
És visszatérek oda, hogy a férfi nem csak akkor kíván (néz meg) más nőket, amikor a párja terhes, hanem akkor is amikor nem, még ha a világ legjobb nője is van mellette. Mert EZ viszont biológia.
A kismama voltam (aki egyébként az evolucionizmus híve)
Az a baj, hogy túl sokat agyalsz ezen! Nagyon tudományos vagy, de szerintem nincs igazad.
Amikor terhes volt a feleségem, akkor is sokat szexeltünk. Eszembe nem jutott más nőt "megtermékenyíteni". Persze, megnézem a csinos nőket az utcán, vagy bárhol, de nem merül fel bennem, hogy "De megdugnám!".
Héjj kismama, igazából ugyanazt mondjuk.
Bár az én szememben az ember nem monogám, csak igyekszik úgy viselkedni.
De akkor végül is közös nevezőre jutottunk, egyetértünk abban hogy a férfi tipikusan akkor is megkíván más nőt is ha van mellette valaki, és talán egyetértünk abban is hogy könnyebben megkíván mást ha épp terhes a párja...
Érdekes hogy erre tökéletesen rácáfol utolsó, az apuka..Aki állítása szerint SOHA nem kívánt meg más nőt.... Hát... Kivétel erősíti a szabályt eset lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!