Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtehetik, hogy bevezetik az...

Megtehetik, hogy bevezetik az 1év gyed+1év gyest úgy, hogy nem tudom majd hova tenni a gyereket? (Vidéki vagyok, itt nincs bölcsi, hova fogom tenni? )

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akár ezt is megtehetnék. De: Még nem most fogják ezeket a dolgokat bevezetni, állítólag csak 2012-ben..akkor meg már hol lesznek...?? Egyébként a Bajnai nem azt mondta, hogy 1 évre vállalja??? A másik: miből fognak bölcsődéket, óvodákat építeni?? Vagy talán magán óvodába, családi napközibe kell járatni a gyereket? Miből? Mosz a családi napközin elég borsos árat kérnek, ha majd többen szeretnék igénybe venni, akkor még többet..
2009. ápr. 20. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mostani gyerekekre és mostani kismamákra még nem volnatkozik! 2012-től tervezik bevezetni, de ahhoz előbb bölcsiket kéne építteni... Nem lesz olyan egyszerű! És ahogy az előttem szóló is írta, addigra ezek már a fasorban sem lesznek!!! Nagyon remélem!
2009. ápr. 20. 09:07
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem kifejezetten jó volna ez a rendszer, ha építenének bölcsiket, ovikat. Főleg, hogy az egy csomó munkahelyet teremtene. Ez meg hát eléggé ránk férne.
2009. ápr. 20. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem így kellene munkahelyet teremteni!
2009. ápr. 20. 09:50
 5/10 anonim ***** válasza:
2009. ápr. 20. 11:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se lenne ezekkel az intézkedésekkel baj,ha lenne bölcsi,na és munka az anyukáknak. Én az első babámnál is már 1 éves korába elmentem dolgozni. Szerencsém volt,mert találtam részmunkaidős állást! Most ugyan a másodikkal megvárom a két évet,de csak,mert tanulni szeretnék.
2009. ápr. 20. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát elvileg a bevezetéssel egyidejűleg és párhuzamosan megindulnak a bölcsőde, óvoda építések.

Azt nem tudom ugyan miből, mert amit elvesznek a kismamáktól így, az lótúró ahhoz képest ami egy ilyen épület építéséhez kell.

A másik, rendben, nézzük pozitívan a dolgokat. Szép hogy lesz bölcsibe hova tenni a gyereket, de hova menjen az anyuka dolgozni? A domboldalba?

Mert lehet az új bölcsikkel adnának munkát a diplomás óvónőknek, dajkáknak, de a többivel mi van? Mindenki óvónőképzőbe megy? Akkor meg túlképzés lesz. Így is akik most vannak munka nélkül, vagy végeznek mást netán diplomás óvónőként, azoknak lenne hely csak az új intézményekben. A többi anyuka hova menjen dolgozni?

Amúgy meg általában most is két évig vannak otthon az anyukák, mert gyed után mennek vissza dolgozni, mert a gyes nem elég semmire. Igazán a gyes ilyenkor arra jó, hogy átmeneti állapot legyen, míg az anyuka visszaszokik a munkába, vagy talál új munkát. De akit visszavesznek azért általában visszaveszik most is két év után is, vagy ha előbb akarják hogy menjen, azt meg úgy is előre jelzik még a baba születése előtt, hogy úgy készüljön anyuka. Nem szabályos ez, de jó tudni legalább előre!

Szóval itt a pontos sorrend úgy lenne, hogy sok-sok munkahelyet teremteni, sok részmunkaidőset, rugalmasat, otthonvégezhetőt anyukáknak, aztán ha ez megvan, jöhet a bölcsi, oviépítés, és lecsökkentés gyed, gyesnek. Így már oké lenne! De nem fordított sorrendben!

Így annyira kilátástalan helyzetbe fognak kerülni egyes anyukák, hogy mind mind a gyermek fogja megsínyleni. Így vagy úgy! Sajnos!

2009. ápr. 20. 14:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Arról nem nagyon beszélnek(pedig ezt írták,és a tervezetben is benne van),h maradhatsz 3 évig,de azt kérni kell,és arra az időre is GYES jár(vagyis megfordul az arány,mert eddig 2 évig kaptál GYED-et.)És abból nem lehet megélni...
2009. ápr. 20. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:

14.41-es vagyok. Még az jutott eszembe.

Meg az oké hogy vissza tud menni egy két anyuka gyed után dolgozni, de ugye a munkáltató egy hónapig köteles alkalmazni a szabik kivétele után. Bár olvastam olyat, hogy gyes alatt ha ugyanoda megyünk vissza kötelesek alkalmazni míg tart a gyes.

Így elvileg akkor van ez az egy hónapos kötelezőség, ha valaki megvárja a gyes lejártát, kiveszi a szabiját és utána egy hónapig kötelesek alkalmazni.

Utána hova megy? Munkanélkülire?

Meg még ha maradhat is tovább kicsit, ha kéthetente táppénzen van meddig nézi jó szemmel azt a főnök, meg pláne a kollégák?

2009. ápr. 20. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Én óvónéni vagyok, igazából örülhetnék, mert ha a gyerekem bölcsiskorú lesz, is lesz munkám. De! Véleményem szerint a gyereknek 3 éves korig az anyukája mellett a legjobb. Nem véletlenül találták ki ezt anno. És a szívem fog megszakadni, hogy nem tudok vele itthon maradni, mert ugye kell majd a pénz. S nálam a probléma ott kezdődik, hogy a gyerek még sehol, már egy éve orvoshoz járunk, és júli.1-ig ha nem esek teherbe akkor már csak 1 év gyed lesz. Pedig 9 év folyamatos munkaviszonyom van. De hála gordonkának!
2009. ápr. 20. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!