Megtehetik hogy nem adnak munkáltatói igazolást a bölcsibe?
Megteheti, hogy a gyes végéig nem vesz vissza, hiszen arra számitott, hogy addig otthon maradsz és határozott szerződéssel felvehetett addig a helyedre valakit. Ezesetben joga van a gyerek 3 éves koráig nem visszavenni.
Kérdés, kértél-e fizetés nélküli szabit hivatalosan a gyerek 3 éves koráig, vagy valahogy papiroztátok-e a dolgot, mert ezt sokszor elfelejtik. Ha nem felejtik el, akkor iratnak veled egy papirt, miszert 3 évig fizetés nélküli szabit kérsz. Ha ez megtörtént, nem kell MOST visszavennie.
A gyes mellett is elkezdhetitek a vállakozást, ha az be van jegyezve, akkor már kiadhat a saját cégetek igazolást neked a bölcsihez. És az eredeti munkahelyed is megmaradhat közben (sokan nem tudják, hogy gyes alatt MÁSHOL is dolgozhatsz minden további nélkül, nem csak a meglévő főállásodban), ahol jelentkezel a gyerek 3 éves korában. Akkor majd kiveheted onnan a szabadságaidat, ami felgyülemlett eddig, 1-2 hónap fizetett szabadság, majd UTÁNA felmondhat, újabb egy hónap fizetéssel és fizethet végkielégitést is.
Én ezt tenném a helyedben, és anyagilag is igy jársz a legjobban.
Igen. Bár a jogi oldalát nsajnos nem tudom, azaz hogy ezt hogyan tudod kicsikarni belőle.
Első körben én irnék egy hivatalso levelet, amiben hangsúlyozom, hogy ezúton hivatalosan kérem az igazolás kiadását és azonnali megküldését. Ajánlva add fel, hogy legyen bizonyitékod. A feladóvényt nagyon gondosan őrizd. Ha nem reagál, akkor a munkaügyi biróságon kell megkérdezni, mi a teendő ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!