Meg fogunk tudni élni? Tanácsokat várok, kötekedők kíméljenek!
Sziasztok.
Hetek óta érlelődik bennem, hogy feltegyem-e ezt a kérdést, de mostanra már nagyon aggaszt a dolog.
24 éves vagyok, 30+5 hetes kismama. A párommal tavaly február óta vagyunk együtt - babát terveztünk, bár csak 3-4 év múlva szerettem volna teherbe esni. Ennek ellenére 12 hetes voltam, mikor kiderült, hogy a kislányom utat tört magának a fogamzásgátló ellenére is. Éppen a gólyahír előtt egy hónappal költöztünk közös albérletbe, ráadásul épp egy nappal a pocaklakó kiderülése előtt mondtam fel a munkahelyemen, egy új munkahely ígéretével a zsebemben. Nem bejelentett állásom volt. (Bocsánat a hosszú bevezetőért, csak próbálom összeszedni a gondolataimat.)
A lényeg: a párom havi 90.000 forintot keres, ebből átlagban 70-74.000-et tud levenni, mivel még anno nagyon lement a kerettel, és most törlesztenie kell. Az albérletet felmondtuk, anyósoméknál lakunk a felső szinten (külön konyha, külön nappali, külön fürdő-wc, plusz hálószoba), de nekik is fizetnünk kell havi 30.000 forintot (rezsi+ez+az). Tehát marad 40.000 Ft. Ehhez hozzájön a Gyes és a CsP, ami nagyjából 40.000. Azaz összesen 80.000 Ft-unk lesz hármunknak. És akkor ebből még nem jött le a kettőnk telefonszámlája, plusz a kaja (magunknak főzünk, külön konyhán vagyunk anyósékkal).
Rettegek, hogy miként fogunk tudni megélni ennyi pénzből. Ha beteg lesz a pici, vagy nekem kell gyógyszer (allergia+epekő+reflux+gerincbetegség), akkor máris borul minden. Az én keresetem havi 250-280 között mozgott, de így, hogy nem voltam bejelentve, cs*szhetem, főleg, mert nem is tettünk félre belőle - mindig jött sok kicsi vagy egy nagy kiadás, és elfolyt a pénz.
Jelenleg ott tartunk, hogy már egy hete nem dolgozom, ma voltam beadni a zálogházban a laptopom (aminek a szüleim még mindig fizetik a törlesztőjét, mert tőlük kaptam szülinapomra...), hogy a hó végéig legalább ezt a hetet még kihúzzuk valahogy, de ha megjön a párom fizuja, akkor mindenképpen ki kell vennünk. Viszont, ha kivesszük, akkor jövő hónapra marad összesen 20-25.000 Ft-unk (ha meg nem vesszük ki, akkor büszkén elmondhatom, hogy eladtam egy 150.000 Ft-os gépet 20.000-ért...). Patthelyzet.
A babának még egy csomó dolog hiányzik, eddig "csak" ruhák vannak (kaptuk őket), babakocsit és kiságyat elvileg kapunk - de nincs pelenka, ágynemű, de még szülés után intimbetét sem...
Kérem, aki tud, adjon tanácsot, hogy miként lehet úgy sakkozni, hogy ne őrüljek bele a pénztologatásba! Vagy, ha valaki hasonló cipőben jár, és van tippje, azt is szívesen veszem.
Vagy akár csak néhány jó szót, ha kérhetem, mert tényleg teljesen kivagyok idegileg.
(Ui.: Mielőtt valaki meggyanúsítana: nem azért írtam ki ezt a kérdést, hogy pénzt, vagy egyéb javakat kunyeráljak.)
Köszönöm.
A szoptatás miatt ne idegeskdej! Én az esélytelenek nyugalmával készültem rá. :) Nálunk sem tudott senki szoptatni. Ahhoz képest császár után két nappal bedurrant a cicim és 6 hónapig csak szopott a fiam, 16 hónaposan a tesó miatt választottam le.
A pénz elég, hidd el, csak be kell osztani. Viszont ezt nehéz megtanulni, de belejössz. A telefonon tudsz spórolni, nem kell előfizetés. HA ügyesen osztod be a pénzt, majd hónap végén feltöltöd a mobilotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!