Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan reagáltok azokra a...

Hogyan reagáltok azokra a megjegyzésekre, mi szerint a császár nem szülés?

Figyelt kérdés

33hetes terhes vagyok, már van egy 5éves lányom, aki 10órás vajúdás után császármetszéssel született. Mostanában egyre többször hallom a rosszindulatú megjegyzést, mi szerint most is biztosan császár lesz a vége, és az nem is nagy szám, hiszen nem szenvedek a gyerekért.

A legutóbbi esetben, egy "kedves" ismerősöm jegyezte meg, hogy nekem nem is érdemes aggódnom a szülés miatt, hiszen én biztosan napra pontosan tudom a műtét időpontját.

Ezek a megjegyzések nekem nagyon rosszul esnek és nem tudom, hogy is kellene rá reagálnom. Én úgy gondolom, hogy ugyanúgy "megszenvedek" a gyerekért, és nem jó kedvemből vágatom fel a hasam (és persze még az sem biztos, hogy most is császárral fogok szülni).

Azok, akik hasonló helyzetben vannak mint én, hogyan reagálnak ilyenkor?

2009. ápr. 18. 15:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, még egyszer a 10.38-as vagyok.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a babámat az intenzívre vitték én csak másnap láthattam meg. A férjem végignézte, hogy az összes babát kihozták megmutatni az apukáknak és amikor az ő kislánya következett volna akkor egy teljesen bebugyolált, csendes, babával szó nélkül elrohantak! Amíg a nővérem ki nem jött és mondta, hogy minden oké csak vizsgálni vitték el addig azt hitte, hogy meghalt a baba.Na tudod mit EZT NEM KÍVÁNOM SENKINEK!!!!!!!!!!!

Sima szülésnél is akadnak komplikációk, de szerintem, ha oka van a császárnak akkor az akár életveszély is lehet, nem jókedv!

2009. ápr. 19. 10:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Engem majdnem leejtett a betegszállító fickó, mikor át akart rakni a műtőasztalra, utána meg úgy vágott oda, mint egy darab húst, szíjjazott le stb.A megjegyzéseit szerencsére nem hallottam, mert bealtattak, de tartok tőle, hogy jobb is, mert nem álltam volna meg szó nélkül.

Csak utólag nevetek a szitun, valójában roppant kínos volt, mert majdnem el se jutottam a műtőasztalig.

Nekem a felépülés nehezebben ment és jelenleg is tart, pedig 3 hete szültem.Szándékosan használom a szót.

Sajna még mindig az van a köztudatban hogy a gyerekért meg kell szenvednie egy nőnek.Mintha nem szenvednénk eleget úgy egyáltalán...

2011. márc. 2. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!