Hogyan történik a GYED folyósításáról való lemondás (munkavállalás miatti megszakítás esetén)?
Dehogy nincsen köze...
Amikor elmész gyedre, írnod kell a munkáltatónak vagy az oep-nek egy nyilatkozatot, hogy fizetés nélküli szabit kérsz, ekkor kaphatsz csak gyedet. Amikor lejár, ezt szünteted meg szintén egy nyilatkozattal. Majd ha eljutsz oda te is, akkor meg fogod érteni, mert így hiába magyarázom, nem fogod fel. Szerintem olvasgass át régebbi hasonló kérdéseket, eddig mindenkinek így kellett a gyedet lemondania. Témát lezárom.
Esetleg a kérdező majd megírja, hogy mit intézett.
AZ oeptől kell kérni fizetés nélküli szabadságot? Hát ez komolyan nevetséges:)
Jó hogy ennyire képben vagy, de mindegy.
Csak tájékoztatásul: felhívtam már az OEP-es kollégát, hogy árulja már el, mi változott náluk, hogy valaki nem vállalhat munkát, amíg ők le nem rendezték a papírmunkát.
Kicsit meglepődött, és milyen furcsa, ugyanazt mondta, mint én - ha lemondja, akár aznap, mikor elkezd dolgozni, akkor legfeljebb a követő utalást kell visszafizetnie, egyéb dolga nincsen - ugye milyen meglepő?
Lehet egyszerűbb a dolgom, mert nem a gyk-ról szedem az értesüléseimet, hanem kompetens helyről, veled ellentétben.
A fizetés nélküli szabadságot a munkáltatótól kell kérni nem az OEP-től, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Az OEP nem engedélyez neked ilyet, érthetetlen az a rengeteg butaság amit itt olvastam.
Előttem már válaszolt valaki, hogy nyugodtan mondd le a gyedet, majd intézik, és kezdj el dolgozni, mert a munkakezdés feltétele a gyed LEMONDÁSA!
És kérdezném a pár okostól, akik lehurrogták az egyetlen jó választ adót, hogy abba nem gondoltak esetleg bele, hogy a gyedet mindig UTÓLAG folyósítják, ergo ha beadja augusztus 30-án, akkor a szeptemberi gyed folyósításának idejére el is intéződik a lemondás?
Nincs jogszabályi alátámasztása sem 30, sem 60 napnak, nem keverendő össze a fizetés nélküli szabadság és az ennek az idejére kapott ellátás szabályozása - nevetséges, amikor olyanokról írtok, amikről halvány lila gőzötök nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!