Szia! Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a párom keresztnevét a kisfiam 2. keresztnévnek kapta. A második kisfiam pedig az apja 2. keresztnevét kapta 2. keresztnévnek. Így folytatjuk is a hagyományt és mégsem.
2011. aug. 16. 19:25
12/26 anonim válasza:
Talán az én nevemet adnám de apáét nem.
2011. aug. 16. 19:27
13/26 anonim válasza:
Én nem adnám, mert nem szeretném, ha a családban több ugyanolyan nevű ember is lenne, de megértem, aki hagyomány miatt ezt tartja. Bátyámék részéről már a 6. férfigenerációnak is ugyanaz a neve, ők ragaszkodnak ehhez.
2011. aug. 16. 20:54
14/26 anonim válasza:
Nem.
És nagyon örülök,hogy sem a férjem családjában sem a mi családunkban nem szokás/divat így tenni.
Hozzáteszem,lehetséges hogy ebben az is közrejátszik,hogy egyáltalán nem tetszik a férjem neve.
2011. aug. 16. 21:06
15/26 anonim válasza:
csak 2.névként adtuk a gyerekeinknek.Kisfiam XXX Barnabás Imre.Kislányom pedig XXX Lilla Anita.A férjem ragaszkodott,hogy így legyen. .Én első névként nem adtam volta egyikünk nevét sem.
2011. aug. 16. 21:45
16/26 anonim válasza:
A férjem családjában az volt a divat hogy a fiúról fiúra szállnak a nevek.Én ezt megszakítottam, mert nem tetszett a név.A kislányomnak különleges nevet akartam.A saját nevem tetszik, de elég belőle egy a családba.Viszont ha lenne még egy kislányom lehet a mama nevét(anyukám) viselné, mert az is tetszik.
2011. aug. 16. 22:10
17/26 anonim válasza:
Nem. Tetszik a párom neve, és igazából az enyémmel sincs gondom, de semmi pénzért nem adnám a gyermekeimnek ezeket a neveket. Sőt! mi úgy voltunk vele, hogy olyan nevet kerestünk a gyermekeinknek, amely nincs a rokoni, baráti és az ismeretségi körben sem. Tehát egy ilyen nevű emberkét, gyermeket sem ismertünk a gyerekek születése előtt.
2011. aug. 16. 22:11
18/26 anonim válasza:
Én igen és adtam is a lányunknak. A 2. lánynak azért találtunk ki másik nevet :) és remélem lesz még 1 fiúnk a 2 lány mellé és apa nevét fogja kapni.
Fura, hogy sokan ellene vannak a saját név adásának, pedig szerintem az olyan szép. :)
(Mi nevünk Nikoletta-Attila)
2011. aug. 16. 22:28
19/26 A kérdező kommentje:
Ha tetszene a párom, vagy a saját nevem, akkor biztos meggondolnám én is, de nekem nem tetszik egyik sem, sőt. :D
2011. aug. 16. 23:48
20/26 anonim válasza:
Az en ferjem nagyon ragaszkodott ahoz,hogy ha fiunk lesz az O nevet kapja de mivel O mar a nemtudomhanyadik Tibor a csaladba igy nem engedtem viszont a masodik nevkent megkapta. Erik Tibor lett a neve.
En Noemi vagyok. Nincs baj a nevemmel de nem szeretnem ha a lanyom az en nevemet kapna.
En is ugy gondolom,hogy egy kulon szemelyiseg akkor legyen kulon neve .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!